The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 04-02-2018, 09:30 AM
Vysse Vysse is offline
Registered User
Vysse's PC Specs
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 17
POST ID # = 948214
Vysse Reputation: 10
Default RGB Header?

Is there any hardware that will let me control non-corsair RGB devices via an RGB header.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-02-2018, 10:47 AM
solarity solarity is offline
CORSAIR Beta Team
solarity's PC Specs
 
Join Date: Mar 2017
Location: Rochester, NY
Posts: 746
POST ID # = 948224
solarity Reputation: 33
Default

Officially from Corsair, no!

Though as Corsair and every brand uses mass produced RGB strips. Most of these are 5050 (5mm x 5mm) SMD (surface mounted devices). Some use 12v and some use 5v. Plugging a 5v into a 12v power will most likely turn your LED into little volcano. ALL RGB LEDs use Pulse Width Modulation (PWM) to control the brightness and color each LED. Some of these RGBs have an integrated circuit (IC) that takes a digital signal signal and converts into a PWM signal for each Red, Green, and Blue. This allows for all LEDs on each strip to have different colors and brightness. The ones that take the digital signal are referred to as addressable or analog. Most other cheaper ones use a PWM signal for the whole strip making all LEDs on the strip uniform.

So if you have a 5v Digital Addressable LED strip or device, you could in theory plug it into a device like the lighting node probe and get it to work. Though you would need to keep in mind the current draw. I would not use more than 60 LED 5050 LEDs per channel on the Lighting Node Pro. This is based off of the limit of 6 RGB strips/channel that have 10 LEDs on each strip.

If you are wanting to do something with a 12v RGB "analog" strip, that is a little bit harder and what I am trying to do, though it doesn't seem people are as anal about lighting as I am. This I think would require a 3 channel RGB IC to convert the digital signal to PWM, some N Channel mosfets, and maybe some resistors. Right now I feel like a noob stumbling around electrical engineering.

Anyway in both cases you would have to set the item as a fake LED strip, HD-120, LL-120, and etc. to get the lighting based on your needs.

I already made a post about this, though I don't think it would happen anytime soon, so that is why I am looking into making my own: http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=176217
__________________
RGB 101 Video: General overview on RGB
Zotty's Corsair Guide: RGB FAQ and Sample Diagrams


Disclaimer: I am not an employee of Corsair all my opinions are my own.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.