The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-17-2020, 03:30 PM
Jimmyjudd Jimmyjudd is offline
Registered User
Jimmyjudd's PC Specs
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 1
POST ID # = 1035298
Jimmyjudd Reputation: 10
Default Icue not recognizing h150i

So icue in its infinite glory REFUSES to recognize my h150i. I've tried multiple cables, uninstalled and reinstalled icue including older stable versions. I've tried multiple usb ports and even RMA'd the cooler itself twice via corsair's recommendation and nothing is working. I'm running windows 10 pro.
So I believe it's a driver issue. Windows wont recognize the device. I get the error: unknown USB device. (Device descriptor failed). But I cant find anywhere to download the right driver. And icue wont do anything to help.
So any suggestions at this time would be GREATLY appreciated.
The cooler is running. The fans too. The rgb is just going through the default rainbow cycle and I have 0 control over it.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-17-2020, 04:01 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 8,701
POST ID # = 1035301
DevBiker Reputation: 94
Default

Have you tried using a standard USB cable and routing to the rear IO ports?
Note that this isn't a final solution but just as a troubleshooting step.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Helpful Links and FAQs:
AIO FAQ | RGB FAQ |
HydroX FAQ | RGB Cables |
iCUE Tips & Tricks

Reply With Quote
  #3  
Old 02-22-2020, 05:49 PM
tristanb tristanb is offline
Registered User
tristanb's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 12
POST ID # = 1035754
tristanb Reputation: 10
Default

One thing that worked for me was using corsair link instead of icue. It works perfectly, where I had issues getting the fan speed profiles to stay after a reboot, even when saved properly. Although that was awhile ago, so maybe that issue has been fixed. If all else fails, give corsair link a try.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-23-2020, 08:00 AM
Baio Baio is offline
Registered User
Baio's PC Specs
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 343
POST ID # = 1035782
Baio Reputation: 16
Default

Quote:
Originally Posted by Jimmyjudd View Post
So icue in its infinite glory REFUSES to recognize my h150i. I've tried multiple cables, uninstalled and reinstalled icue including older stable versions. I've tried multiple usb ports and even RMA'd the cooler itself twice via corsair's recommendation and nothing is working. I'm running windows 10 pro.
So I believe it's a driver issue. Windows wont recognize the device. I get the error: unknown USB device. (Device descriptor failed). But I cant find anywhere to download the right driver. And icue wont do anything to help.
So any suggestions at this time would be GREATLY appreciated.
The cooler is running. The fans too. The rgb is just going through the default rainbow cycle and I have 0 control over it.
What do you mean by "I've tried multiple cables"?
The USB header than comes out from the AIO is just one, do you use some USB cable extension?
Did you read carefully your mobo's manual? In my motherboard there is just one USB 2.0 header I can use, as the second is an "half connector" and the AIO plugged into this header is not recognized by iCue.

By the way... life is strange... it's a couple of days my iCue recognizes two H150i... is on of those yours??

Baio

Last edited by Baio; 02-23-2020 at 11:59 AM.
Reply With Quote
Reply

Tags
aio, driver issues, h150i, icue

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.