The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-16-2017, 02:57 AM
Corsair Nick's Avatar
Corsair Nick Corsair Nick is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 1,001
POST ID # = 930759
Corsair Nick Reputation: 39
Default Post Your EQ Settings and Headset Model

I saw some threads asking about recommendations for EQ settings in CUE recently, and thought it might be a good idea for those of you that are Audiophiles to share for others.

Void Wireless RGB (non-Pro)
HS50 w/ Void Pro Surround dongle

I don't consider myself an audiophile, but I'll dabble with an EQ if available. These were done just listening to a mixture of EDM, Alternative Rock, and hip hop.

If you have any other information you want to share about your setup, feel free to add.
Attached Images
File Type: png Void EQ.PNG (143.7 KB, 26669 views)
File Type: png HS50 EQ.PNG (145.9 KB, 19433 views)

Last edited by Corsair Nick; 12-16-2017 at 03:02 AM.
Reply With Quote


  #2  
Old 12-16-2017, 04:07 AM
yuppicide yuppicide is offline
Registered User
yuppicide's PC Specs
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 152
POST ID # = 930765
yuppicide Reputation: 10
Default

I have absolutely no clue what I am doing either. Makes a big difference adjusting the EQ. The built in EQ settings suck.

I listen to metal, punk, rap, and hip hop mostly.

I pretty much just turned all the sliders randomly up. I've pretty much done this my whole life, because I have no idea what I am doing, but it sounded better to me.

I notice mine is similar to OP.

Void Wireless SE.
Attached Images
File Type: jpg eq.jpg (46.6 KB, 14602 views)

Last edited by yuppicide; 12-19-2017 at 02:54 PM.
Reply With Quote


  #3  
Old 12-19-2017, 11:35 PM
yuppicide yuppicide is offline
Registered User
yuppicide's PC Specs
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 152
POST ID # = 931289
yuppicide Reputation: 10
Default

PS - I deleted all the other EQ settings.. so if I accidentally press the button it will never change on me.
Reply With Quote


  #4  
Old 12-21-2017, 01:19 PM
Corsair Nick's Avatar
Corsair Nick Corsair Nick is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 1,001
POST ID # = 931606
Corsair Nick Reputation: 39
Default

Yeah that is a similar curve, but increased across the board. I've disabled the factory ones and just keep the ones for the headsets I use.
Reply With Quote


  #5  
Old 06-04-2019, 02:41 PM
LordVengeance LordVengeance is offline
Registered User
LordVengeance's PC Specs
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 1
POST ID # = 1006903
LordVengeance Reputation: 10
Default

https://gyazo.com/4e57ebb555ef4848937860bd02a67e2f

This is what I use for my settings, I enjoy my bass :P
Reply With Quote


  #6  
Old 12-30-2019, 09:59 AM
MUSOI79 MUSOI79 is offline
Registered User
MUSOI79's PC Specs
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 2
POST ID # = 1029146
MUSOI79 Reputation: 10
Default

Hi guys...can i get some help please ? Yesterday i got my Corsair Void Elite Surround . All good ( the sound is amazing )...but the lights are dead...with or without icue...no lights at all. Also in iCue i can only choose sound presets, i dont have lighting effects for the headset...weird....I ve tried on my gaming pc and on my laptop...no lights at all...what could be ?...A faulty product ?...all the drivers are updated...i have reinstalled icue...nothing...please help...i really love this headset
Reply With Quote


  #7  
Old 12-30-2019, 10:21 AM
SauDepp SauDepp is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 12
POST ID # = 1029148
SauDepp Reputation: 10
Default

Still got my white Virtuoso - not really sure, if I like it or not ;)

Sound is waaayy too flat, but all in all with these extreme settings it is sounding fine...

Hopefully CORSAIR will bring it to its supposed glory!

Regards
Attached Images
File Type: jpg Virtuoso.jpg (31.2 KB, 2896 views)
Reply With Quote


  #8  
Old 04-02-2020, 03:36 AM
Welsige Welsige is offline
Registered User
Welsige's PC Specs
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 14
POST ID # = 1039678
Welsige Reputation: 10
Default

Well, after playing a little with equalizer on HS70 PRO, the best setting for me was enabling "Windows Sonic for headphones" which disables iCue properties/EQ. Also left on the 7.1 feature as it looked like giving a more clear sound hearing music.
Attached Images
File Type: jpg hs70pro.JPG (21.3 KB, 945 views)
Reply With Quote


  #9  
Old 04-02-2020, 03:18 PM
Corsair Nick's Avatar
Corsair Nick Corsair Nick is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 1,001
POST ID # = 1039774
Corsair Nick Reputation: 39
Default

Since we've launched Virtuoso and I've been using it for awhile now. Here are my new settings.
Attached Images
File Type: png Virtuoso EQ settings.png (347.2 KB, 1244 views)
Reply With Quote


  #10  
Old 04-02-2020, 03:19 PM
djase's Avatar
djase djase is offline
Allons-y !
djase's PC Specs
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 23
POST ID # = 1039775
djase Reputation: 10
Default

My settings for my virtuoso.
Reply With Quote


  #11  
Old 04-17-2020, 08:37 AM
TeteusFX TeteusFX is offline
Registered User
TeteusFX's PC Specs
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 8
POST ID # = 1041729
TeteusFX Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by LordVengeance View Post
https://gyazo.com/4e57ebb555ef4848937860bd02a67e2f

This is what I use for my settings, I enjoy my bass :P
Holy its so much better! thanks!!!
Reply With Quote


  #12  
Old 04-23-2020, 09:47 AM
ShootMeAgain ShootMeAgain is offline
Registered User
ShootMeAgain's PC Specs
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 2
POST ID # = 1042662
ShootMeAgain Reputation: 10
Default

Hi there! I just got the Void Elite Wireless, and to be honest I was really disappointed at first. Those are my first USB headphones, and I used a Creative sound card before that, so I was used to a much different sound than what I got from the Void. I'm an audiophile, and I like to listen to quality music while playing games, and I'm also a hobby musician and I'm home recording my band. The headset sounded pretty flat at start, and that's actually a good thing. I haven't found a use for the 7.1 yet, it pretty much muddles music, but that's normal. I managed to get a satisfactory sound after some playing with the EQ, but I've only tested my preset on metal and rap songs. It will take me a while to get used to the sound, cause I'm used to a whole lot different sound.
Here's my EQ:
https://imgur.com/zjoMsHA

Last edited by ShootMeAgain; 04-23-2020 at 09:50 AM.
Reply With Quote


  #13  
Old 05-15-2020, 02:13 PM
R1031 R1031 is offline
Registered User
R1031's PC Specs
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 30
POST ID # = 1046398
R1031 Reputation: 10
Default

Anyone have a great EQ for World of Tanks? I'm using Corsair Virtuoso RGB Wireless SE.

Thx
Reply With Quote


  #14  
Old 05-23-2020, 11:56 AM
kafkalino kafkalino is offline
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 3
POST ID # = 1047553
kafkalino Reputation: 10
Default

This is my EQ settings for HS70 Wireless... don't ask me how, but sound better...



PS : (don't use 7.1 !!!...)

Well, not a very good sound for music these gamer "low price" headset... but kind of "ok" for gaming ;) (PS, strangely, my battery charge stuck at 85% max...... a solution ?)

Kiss
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.