The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Power Supplies

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-29-2007, 03:03 PM
MaddBomber83's Avatar
MaddBomber83 MaddBomber83 is offline
Newb
MaddBomber83's PC Specs
 
Join Date: Oct 2007
Location: West Texas
Posts: 7
POST ID # = 314794
MaddBomber83 Reputation: 10
Send a message via MSN to MaddBomber83 Send a message via Skype™ to MaddBomber83
Question Not Enough Power

I bought my power supply on 7/26/07. It is the 620-HX.

My system has been running without a problem from then until 2 days ago.

My system (I usually leave on) froze. On reboot, all I got was that annoying screech from the video card saying it did not have enough power. I turned everything off, back on, and everything worked fine.

Last night the same thing happened, only this time doing a hard reset did not help. So today I played around with it and have a few more details.

Everything I have observed so far tells me that the system is not getting enough power. Being that it has been running for about 3 months without issue, I am assuming the power supply has died.

Observations:
  • On turning on the power supply, its fan starts spinning.
  • A moment later, the system fans slowly start to spin up (I can see one fan on top normally, and it use to rapidly speed up).
  • My sound card (X-Fi) has an led thing on the side, this starts flickering (is normally bright and solid)
  • The LED on the motherboard that indicates that it has power starts to flicker as well (it too is normally solid)
  • The Video Card (8800 GTX) starts making its screeching sounds.
  • The hard drives do not spin up.

Troubleshooting:
  • I have tried the jumper test and the power supply fan starts up (just as it does when system is connected.
  • I have reset the system BIOS.
  • I tried starting the system with nothing attached except the motherboard, and the fans / mb LED do the same thing (sluggish / flickering).
  • I tried the system with everything connected except the video card. All problems the same, minus the noise, with the exception of the system fans (not cpu fan). They did not spin up. I changed the speed from slow to fast, and they then speed up. It seems that whenever I restart system with them in slow, they do not get enough power to spin (although before they did). Also, the MB LED did not light up.

As said before, my first impression is that the power supply has gone bad. Everything in this system was bought new about the same time. Being the other part that could affect power is the motherboard, I am also posting this in their tech support forums.

Any advice?
Reply With Quote


  #2  
Old 10-29-2007, 03:08 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 314797
RAM GUY Reputation: 10
Default

Do you have another Video card you can test the system with ?
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


  #3  
Old 10-29-2007, 03:15 PM
MaddBomber83's Avatar
MaddBomber83 MaddBomber83 is offline
Newb
MaddBomber83's PC Specs
 
Join Date: Oct 2007
Location: West Texas
Posts: 7
POST ID # = 314798
MaddBomber83 Reputation: 10
Send a message via MSN to MaddBomber83 Send a message via Skype™ to MaddBomber83
Default

Unfortunately I do not. The computer I am on right now is a laptop. When I do start the system without the video card, the other components still display similar problems. The LED on the sound card still flickers, and the fans are still sluggish.
Reply With Quote


  #4  
Old 10-29-2007, 03:38 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 314801
RAM GUY Reputation: 10
Default

O.K. I would suspect there is some other problem with the Video Card or MB, but we can sure get the PSU replaced.
Please use the On Line RMA Request Form and we will be happy to replace them.
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.