The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-25-2017, 02:42 PM
Technobeard's Avatar
Technobeard Technobeard is offline
Bearded Corsair Employee
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 4,298
POST ID # = 924474
Technobeard Reputation: 68
Default Discuss Link v4.9.1.23 here

This will be the official discussion thread for Link v4.9.1.23.

If you'd like to report a bug, please respond to this thread in this format:
  1. Version of your Link software. NOTE: If you're not using v4.9.1.23, please install it and see if the bug has been fixed.
  2. What version of Windows you're using.
  3. Summary - One line / sentence explaining the issue
  4. Detailed description of the issue - This part can be as long as you want. It should be detailed enough so that we can clearly identify the issue and attempt to replicate it.
  5. Attach photos of the issue to the post that help #4.

Quote:
Changelog:
  • Support for Vengeance LED and RGB DRAM on Intel Z370 chipset.

Bug Fixes:
  • Intermittent “driver unsigned” issue when installing Corsair Link is fixed.

Known Issues:
  • Custom fan curves may experience dip to 0 RPM. (Fix scheduled for upcoming firmware release for Commander PRO.)
  • Vengeance LED/RGB DRAM is not recognized on motherboards with Intel non-Z or X chipsets. (Fix scheduled for next release.)
  • Updating Lighting Node PRO firmware will fail on AMD-based systems if Lighting Node PRO is connected to Commander PRO USB hub.
  • Hardware playback no longer available for SP RGB fans, HD RGB fans, and RGB PRO lighting strips. (Fix scheduled before end of year.)


1 members found this post helpful.
  #2  
Old 10-25-2017, 03:43 PM
TevleGnirheg's Avatar
TevleGnirheg TevleGnirheg is offline
Registered User
TevleGnirheg's PC Specs
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 32
POST ID # = 924483
TevleGnirheg Reputation: 10
Default

Looked on the support page at corsair.com. The version you mention is not available for download. Where do I download it from?

I have identified the following software so far as being unsigned:
SiLib.sys (v 1.3.0.0) and SiUSBXp.sys (v 3.3) supplied by Silicon Laboratories. This is as installed with 4.9.0.57.


  #3  
Old 10-25-2017, 06:28 PM
pip_jones pip_jones is offline
Registered User
pip_jones's PC Specs
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 108
POST ID # = 924506
pip_jones Reputation: 31
Thumbs up Thanks for the known issues

Thanks for publishing the known issues.

in relation to fans (possibly) switching off / dipping to zero RPM, are you able to estimate a time frame for "Fix scheduled for upcoming firmware release for Commander PRO."?

I'm assuming that this is when they hit 768 / 1024 etc. RPM?

Kind regards


  #4  
Old 10-25-2017, 07:04 PM
mhz mhz is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 1
POST ID # = 924511
mhz Reputation: 10
Default

Works great, the unsigned driver issue isn't a problem any more for me on windows 10.

Is there a way to get the cooler to remember the last profile set between reboots? The cooler doesn't load its profile until corsair link starts on reboots. This is an even bigger problem when booting into a different operation system e.g. linux.

Last edited by mhz; 10-25-2017 at 07:09 PM.


  #5  
Old 10-25-2017, 10:40 PM
rangka_kacang rangka_kacang is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 12
POST ID # = 924534
rangka_kacang Reputation: 10
Default

Thank you so much for listening to your customers and provide this update.

Just a quick question, what happened to Temp #3 and Temp #4 on my motherboard as seen here?

Attached Images
File Type: jpg 4.9.1.23.jpg (237.4 KB, 2198 views)

Last edited by rangka_kacang; 10-25-2017 at 11:07 PM. Reason: Corsair LINK v4.9.1.23 is working flawlessly after restart.


  #6  
Old 10-26-2017, 12:21 PM
Goa Goa is offline
Registered User
Goa's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: TURKEY
Posts: 44
POST ID # = 924589
Goa Reputation: 10
Default

in device manager its still corsair USBXp Driver. New update didnt fixed anythign for me


  #7  
Old 10-26-2017, 12:37 PM
Corsair Dustin's Avatar
Corsair Dustin Corsair Dustin is offline
Corsair Employee
Corsair Dustin's PC Specs
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 4,100
POST ID # = 924599
Corsair Dustin Reputation: 41
Default

Not sure. There may have been a change in the CPUID SDK. Check HWMonitor and see if it does or does not report those temps.

Quote:
Originally Posted by rangka_kacang View Post
Thank you so much for listening to your customers and provide this update.

Just a quick question, what happened to Temp #3 and Temp #4 on my motherboard as seen here?

__________________
Corsair DIY & Gaming Systems Architect
Product Manager for Cooling


Please do not send private messages requesting tech support or trouble shooting. You can create a thread and let the solution to your issue be visible to everyone, or alternatively, work directly with tech support by contacting them here.


  #8  
Old 10-26-2017, 07:58 PM
pickle67 pickle67 is offline
Registered User
pickle67's PC Specs
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 1
POST ID # = 924641
pickle67 Reputation: 10
Default

I am getting error 0x80070005 when I try to install. Windows 10 version 1709 16299.19.

Update: a cold reboot allowed it to install. Odd.

Last edited by pickle67; 10-26-2017 at 08:12 PM.


  #9  
Old 10-26-2017, 10:39 PM
huppra huppra is offline
Registered User
huppra's PC Specs
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 35
POST ID # = 924644
huppra Reputation: 16
Default Corsairlink cant be moved to top monitor

I have a 4k monitor mounted above my ultrawide, in this configuration

.

However, everytime I drag corsair link to the top monitor it immediately moves back to the lower one. The only way I'm able to move it is by using the window key+arrow shortcut, but once I interact with corsairlink in anyway it moves back to the lower monitor again.

Windows 10 Pro 1709
Corsairlink 4.9.123


  #10  
Old 10-27-2017, 07:52 PM
will_s will_s is offline
Registered User
will_s's PC Specs
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 135
POST ID # = 924720
will_s Reputation: 10
Default

Its working ok but it would be a dream if it could marry in with the motherboard manufacturers because there software is total junk ( taLKING ABOUT aORUS Z370 gAMING 7 )

one thing I did notice is that in previous versions the colours of your LED fans showed in the link software but this time they dont show any colours in the Corsair Commander section of Link


  #11  
Old 10-28-2017, 09:38 AM
jCASCAv jCASCAv is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 5
POST ID # = 924762
jCASCAv Reputation: 10
Default

The same problem as the previous version.
I have a problem with the version 4.9.1.23 of the Corsair link.

I use to control my H115i on Windows 10 x64.
The problem is that, after a cold boot, CorsairLink is not automatically starting for the other user profiles in Windows.
If, after boot, I login with my user on Windows, which is the same as I used to install CorsairLink, it starts without problems.
But if the login in Windows is with another user, it does not start automatically.
How can I proceed to definitively end this problem without harming the performance of my WaterCooler on every system user?


  #12  
Old 10-28-2017, 01:03 PM
SpeedyV SpeedyV is offline
Registered User
SpeedyV's PC Specs
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 419
POST ID # = 924770
SpeedyV Reputation: 41
Default

Quote:
Originally Posted by jCASCAv View Post
The same problem as the previous version.
I have a problem with the version 4.9.1.23 of the Corsair link.

I use to control my H115i on Windows 10 x64.
The problem is that, after a cold boot, CorsairLink is not automatically starting for the other user profiles in Windows.
If, after boot, I login with my user on Windows, which is the same as I used to install CorsairLink, it starts without problems.
But if the login in Windows is with another user, it does not start automatically.
How can I proceed to definitively end this problem without harming the performance of my WaterCooler on every system user?
This is a known issue that cropped up in the last release. For some reason, Link requires Admin level permissions to auto-start. There are many posts about it if you search. I am not sure if and when Corsair plans to fix this issue. Here are a few posts about it to get you started.

http://forum.corsair.com/forums/show....php?p=922907#

http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=924683

http://forum.corsair.com/forums/show...63&postcount=7

Last edited by SpeedyV; 10-28-2017 at 01:23 PM.


  #13  
Old 10-28-2017, 01:07 PM
SpeedyV SpeedyV is offline
Registered User
SpeedyV's PC Specs
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 419
POST ID # = 924771
SpeedyV Reputation: 41
Default

Quote:
Originally Posted by huppra View Post
I have a 4k monitor mounted above my ultrawide, in this configuration

.

However, everytime I drag corsair link to the top monitor it immediately moves back to the lower one. The only way I'm able to move it is by using the window key+arrow shortcut, but once I interact with corsairlink in anyway it moves back to the lower monitor again.

Windows 10 Pro 1709
Corsairlink 4.9.123
This problem, and others having to do with moving Link to a monitor other than the main monitor, has been posted about for a long time. When progam windows get moved around and resized, the program has to track and remember the X/Y coordinates and panel dinesions. This aspect of Link as been screwed up for a long time. If you search, you will find many posts about it dating back several years. AFAIK, Corsair has still not addressed this basic issue. Perhaps a Corsair rep can pipe in here and clarify their position on this. Here is one of many threads about it.

http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=159188

Good Luck!

Last edited by SpeedyV; 10-28-2017 at 01:19 PM.


  #14  
Old 10-29-2017, 01:22 AM
jCASCAv jCASCAv is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 5
POST ID # = 924809
jCASCAv Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by SpeedyV View Post
This is a known issue that cropped up in the last release. For some reason, Link requires Admin level permissions to auto-start. There are many posts about it if you search. I am not sure if and when Corsair plans to fix this issue. Here are a few posts about it to get you started.

http://forum.corsair.com/forums/show....php?p=922907#

http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=924683

http://forum.corsair.com/forums/show...63&postcount=7
My user is administrator user and the others too.

But I will search the links that you have sent.


  #15  
Old 10-29-2017, 08:04 AM
Hugo Cowan Hugo Cowan is offline
Here to learn
Hugo Cowan's PC Specs
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 22
POST ID # = 924822
Hugo Cowan Reputation: 20
Default Does CLNP V0.5.104 firmware fix 0 RPM fans?

Hey, does the latest CLNP V0.5.104 firmware resolve the issue with fans spinning down to 0RPM when instructed to run at power of two RPMs like 512, 256, 1024 etc?

Can't find a changelog for the CLNP firmware anywhere


Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.