The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-10-2019, 06:23 AM
Haydn Haydn is offline
Registered User
Haydn's PC Specs
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 13
POST ID # = 1026959
Haydn Reputation: 10
Default Firmware 0.9.212 Commander Pro Issue

Yesterday I built my new pc from scratch, this time using a commander pro for controlling fans, lighting and using it as a usb hub.
Today iCue shows me there in update 3.23.66 available so I installed that. Then it says there is a firmware update for my commander pro, firmware 0.9.212 so I updated that.

After then restarting my pc 4 of my 8 LL series fans started flicking various different types of rainbows whilst the rest of the fans did the default lighting. Once iCue launched the flickering continued despite a profile being applied. No matter what profile lighting I use various rainbow colours flicker on these 4 fans. For example I can set all to white but 4 fans will flash rapidly between white and rainbows.

To try and solve the problem I have changed which hub is connected to which led port on the commander pro, swapped in a spare lighting hub to see if my hub was broken, force updated the firmware on the commander pro, reinstalled iCue 3 times, tried to reset the commander pro by connecting SATA power while pressing the pinhole button (which did absolutely nothing), changed which SATA power cable is used, changed the led hub cable to a new one, rearranged the order of the lights on the hub, pretty sure more but I can't remember.

Anyone with any advice will be appreciated, I'm at a complete loss for what to do.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 12-10-2019, 06:40 AM
Cruxiaer Cruxiaer is offline
Registered User
Cruxiaer's PC Specs
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 35
POST ID # = 1026961
Cruxiaer Reputation: 10
Default

Just updated mine to 0.9.212. Couldn't replicate your issue.

Is there anything in your Lighting Library? Sounds like the LL fans are alternating between iCue lighting and Hardware lighting.

Last edited by Cruxiaer; 12-10-2019 at 06:43 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-10-2019, 07:38 AM
Haydn Haydn is offline
Registered User
Haydn's PC Specs
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 13
POST ID # = 1026967
Haydn Reputation: 10
Default

Nothing is in the lighting library, but I agree it definitely looks like its rapidly switching between hardware lighting and the profile lighting. Any idea how to stop it if that is the issue?
Reply With Quote
  #4  
Old 12-17-2019, 05:09 AM
Haydn Haydn is offline
Registered User
Haydn's PC Specs
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 13
POST ID # = 1027801
Haydn Reputation: 10
Default

Seems like the issue is gone *fingers crossed*. Gigabyte RGB Fusion was somehow altering iCue and trying to control the 3 glitching fans. For some reason it ignored the other 5 fans. Completely closing that program as well as its associated checkkill.exe, suddenly my fans seem to be fine. Will update if the issue comes back
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.