The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Memory

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-29-2019, 05:48 PM
Atmos Atmos is offline
Registered User
Atmos's PC Specs
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 2
POST ID # = 1022661
Atmos Reputation: 10
Default Corsair Vengence Pro RGB Memory won't light up at boot.

Hi I just bought 2 more sticks of Corsair Vengence RGB PRO to go along my other two sticks of the same taking me to 32GB.

But I noticed the new sticks light up on boot up while the older sticks I bought last year won't light up at boot up. As you can imagine it looks odd and not what I intended.

The strange thing is when I start the icue software the two stick that wont light up suddenly turn on and I get full 4 sticks of RGB lovelyness.

I had already flashed the old memory firmware using the icue software.

The one thing I noticed using cpuid is the new sticks which light up on boot are made by Samsung while the older sticks which don't light up on boot are made by SK Hynix. Everything else as far as I can read is the same.

I've tried moving the memory to different slots but the problem follows the modules regardless of slot. Ive also flashed all memory at the same time using the icue software but nothing works.

I'm now at the end of my faut finding and turn to you guys for help.

How do I get the LEDs to light up for all modules at boot up without icue?

My rig.

Windows 10 64bit
Motherboard MSI Z390 Pro Carbon
CPU Intel i7 9700k
GPU MSI 1080ti

Last edited by Atmos; 10-29-2019 at 05:59 PM.
Reply With Quote


  #2  
Old 10-29-2019, 05:55 PM
Atmos Atmos is offline
Registered User
Atmos's PC Specs
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 2
POST ID # = 1022662
Atmos Reputation: 10
Default

Just a bit more information.

I unistalled icue and Link software but it made no difference. Two sticks light up at boot and two sticks dont.
Reply With Quote


  #3  
Old 10-30-2019, 03:21 PM
Nazgul Nazgul is offline
Registered User
Nazgul's PC Specs
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 63
POST ID # = 1022725
Nazgul Reputation: 7
Default

Seems like they need to be RMA.

Also, have you checked to see if the DIMM light is on YELLOW, in the iCUE software? DIMM one through four.
Attached Images
File Type: png d.png (1.19 MB, 19 views)
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.