The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 08-30-2019, 02:14 AM
Daybreaker Daybreaker is offline
Registered User
Daybreaker's PC Specs
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 2
POST ID # = 1016110
Daybreaker Reputation: 10
Default Fan flickering and iCue problems

Hi everyone,

I have 6 fans in my case:

4 x LL 120
2 x ML 120

I have all 6 RGB headers connected to the lighting node and connected the fans as following:

2 LL fans are connected to my H100 and the other 4 fans (2 x LL and 2 x ML) are connected to a Thermaltake Commander FP.

Now the problem is that random individual LED's flicker on and off at random times. First I thought it was a faulty fan but since it happens to 3 fans (only the LL ones) I doubt they are all faulty since.

Also, iCue doesn't seem to be able to properly drive or connect the rgb lighting of the fans. For instance, when I want to edit the fan colours, sometimes it works and sometimes it doesn't. If I want to disable all fan rgb lights it still keeps 1 or 2 led's burning. So I basicly have no real controle over the lighting.

I've tried installing the older iCue software but that didn't help.

Anyone have an idea of what I could do to solve this problem?

Regards
Reply With Quote


  #2  
Old 08-30-2019, 10:05 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,535
POST ID # = 1016153
DevBiker Reputation: 88
Default

It could still be a faulty fan. The fans operate in series - 1 fan passes data to the next fan and so on. So one bad fan can impact the entire chain, especially if it's in port #1. Rearrange the fans on the hub and see if the issue persists.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #3  
Old 09-01-2019, 05:05 AM
Daybreaker Daybreaker is offline
Registered User
Daybreaker's PC Specs
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 2
POST ID # = 1016365
Daybreaker Reputation: 10
Default

The fan in port 1 (one of the 4 LL fans I have) keeps working perfectly. It's the other 3 LL fans that are giving me troubles, the 2 ML fans are working fine aswell. I have rearanged them but it still gives me problems with the same 3 fans.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.