The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Solid State Drives (SSD) > SSD Firmware Update

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 26 votes, 5.00 average. Display Modes
  #1  
Old 01-31-2013, 11:50 AM
luiginho luiginho is offline
Registered User
luiginho's PC Specs
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
POST ID # = 630648
luiginho Reputation: 10
Default update tool dont see disk

AHCI is enabled

Reply With Quote


  #2  
Old 02-01-2013, 04:34 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 630859
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Make sure the drive is plugged into the Intel SATA port.

There has been compatibility issues with the firmware updater and the X79 chipset. It's best to plug the SSD into another computer with AHCI enabled and update it from there.
Reply With Quote


  #3  
Old 02-01-2013, 05:56 AM
luiginho luiginho is offline
Registered User
luiginho's PC Specs
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
POST ID # = 630879
luiginho Reputation: 10
Default ok

my system is stable!!!!! the Seq write is low....i should update the firmware????This will improve the speed????

Reply With Quote


  #4  
Old 02-01-2013, 06:38 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 630890
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Your drive is already on the latest FW.

The ATTO results are fine.
Reply With Quote


  #5  
Old 02-02-2013, 11:45 PM
hova1888 hova1888 is offline
Registered User
hova1888's PC Specs
 
Join Date: Feb 2013
Location: anonymous
Posts: 8
POST ID # = 631318
hova1888 Reputation: 10
Default

I have 5.03. Why slow?
Reply With Quote


  #6  
Old 02-03-2013, 03:32 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 631347
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Run a ATTO benchmark and post a screenshot.
Reply With Quote


  #7  
Old 02-06-2013, 08:45 PM
hova1888 hova1888 is offline
Registered User
hova1888's PC Specs
 
Join Date: Feb 2013
Location: anonymous
Posts: 8
POST ID # = 632184
hova1888 Reputation: 10
Default





corsair field updater does not detect ssd drive? Why(AHCI bios on)

Last edited by hova1888; 02-06-2013 at 11:05 PM.
Reply With Quote


  #8  
Old 02-07-2013, 03:36 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 632223
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

The ATTO results are fine. Your FW is also on the latest one that is currently available.

Latest BIOS?
Have you tried a different SATA port?
Latest chipset drivers?
Have you tried running the updater as admin?
Reply With Quote


  #9  
Old 02-07-2013, 09:38 AM
hova1888 hova1888 is offline
Registered User
hova1888's PC Specs
 
Join Date: Feb 2013
Location: anonymous
Posts: 8
POST ID # = 632274
hova1888 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Toasted View Post
The ATTO results are fine. Your FW is also on the latest one that is currently available.

Latest BIOS?
Have you tried a different SATA port?
Latest chipset drivers?
Have you tried running the updater as admin?
Thx you help me/
My system
Latest Bios-Yes
Chipset Intel® H77
- Supports Intel® Rapid Start Technology and Smart Connect Technology
and where to find the latest chipset drivers?
Have you tried running the updater as admin? Yes I run as Admin did not help
Have you tried a different SATA port? -This I have not tried yet.
Motherboard ASRock H77M-ITX
Reply With Quote


  #10  
Old 02-08-2013, 06:12 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 632466
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

You can find the latest chipset drivers here.
http://downloadcenter.intel.com/
Reply With Quote


  #11  
Old 02-13-2013, 08:39 PM
hova1888 hova1888 is offline
Registered User
hova1888's PC Specs
 
Join Date: Feb 2013
Location: anonymous
Posts: 8
POST ID # = 633808
hova1888 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Toasted View Post
You can find the latest chipset drivers here.
http://downloadcenter.intel.com/
Driver chipset pic



Have you tried a different SATA port? YES It did not help!!
SDFormmatet dont see ssd disk why(Curiosity ran) ?

Last edited by hova1888; 02-13-2013 at 08:48 PM.
Reply With Quote


  #12  
Old 02-14-2013, 05:12 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 633874
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Latest drivers are here
http://downloadcenter.intel.com/Deta...stall&lang=eng

Is AHCI enabled in the BIOS and Windows?

So you have tried the SATA II 3.0 Gb/s port and the updater did not detect it?
If so, the firmware updater might not be compatible with the H77 chipset.
Reply With Quote


  #13  
Old 02-14-2013, 08:09 AM
hova1888 hova1888 is offline
Registered User
hova1888's PC Specs
 
Join Date: Feb 2013
Location: anonymous
Posts: 8
POST ID # = 633904
hova1888 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Toasted View Post
Latest drivers are here
http://downloadcenter.intel.com/Deta...stall&lang=eng

Is AHCI enabled in the BIOS and Windows?

So you have tried the SATA II 3.0 Gb/s port and the updater did not detect it?
If so, the firmware updater might not be compatible with the H77 chipset.
AHCI enabled in the BIOS-yes
SATA II 3.0 Gb / s - I have not tried, I tried another port sata3.
Reply With Quote


  #14  
Old 02-15-2013, 04:28 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 634092
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Try the SATA II port and see if the firmware updater detects it.
Reply With Quote


  #15  
Old 02-15-2013, 07:46 PM
hova1888 hova1888 is offline
Registered User
hova1888's PC Specs
 
Join Date: Feb 2013
Location: anonymous
Posts: 8
POST ID # = 634270
hova1888 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Toasted View Post
Try the SATA II port and see if the firmware updater detects it.
connected ssd port to the sata 2 - firmware updater can not detect ssd
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.