The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Legacy Corsair Software

 
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 08-26-2017, 07:11 AM
digitalformula digitalformula is offline
Registered User
digitalformula's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 13
POST ID # = 917574
digitalformula Reputation: 10
Question Why does CUE always switch profiles when it loses focus?

CUE version 2.15.83
Keyboard: K95 Platinum

I've got about 10 profiles setup, mostly for different keyboard colour maps based on which game I'm playing/app I'm using. Only one of them is a hardware profile.

I have CUE open right now and just clicked the 'White' profile - this is the hardware profile. It loads OK but as soon as I change window focus back to Chrome, CUE changes the profile back to 'Outlast 2'. That game isn't even running right now.

This used to happen with CUE always selecting another profile so I thought it might be a bad profile. I deleted that profile and CUE just started selecting another game.

If I select the 'Alien Isolation' profile then come back here to Chrome, CUE just goes straight back to the 'Outlast 2' profile.

'Outlast 2' isn't the first profile in the list - it's about 1/4 of the way down the list.

There's only one profile that doesn't switch back to 'Outlast 2' when I select it - 'Inside'. If I select that profile, it stays selected. None of the others do.

On top of all this, CUE seems to constantly crash for minutes at a time. It eventually comes back but then sometimes says no devices are found.

What is causing this?

Secondary question ... when it Corsair Sync It coming out? It was shown way back in May (or so) and I've seen no mention of it since. I'm hoping that resolves some of the functionality and stability problems.

Thanks


  #2  
Old 08-26-2017, 10:16 AM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 10,061
POST ID # = 917585
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

This has been a growing problem for me since 2.14 and it continues on with 2.16. When I exit a program with a linked CUE profile, it may revert back to a profile that is not the default/1st program on the top of the list. There is no pattern (4th one down, same profile every time, etc.). Once I manually click the top profile it will stay, but it is a bit annoying to have to do this each time. This is not 100% frequency, but often enough to be an irritant. I have deleted the links and re-linked the few programs with assigned profiles, but that did not affect the situation. I suppose of note is this was never an issue for the first 10-12 versions of CUE 2, but it has become one on lately.


  #3  
Old 08-26-2017, 08:41 PM
digitalformula digitalformula is offline
Registered User
digitalformula's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 13
POST ID # = 917644
digitalformula Reputation: 10
Angry

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
This has been a growing problem for me since 2.14 and it continues on with 2.16. When I exit a program with a linked CUE profile, it may revert back to a profile that is not the default/1st program on the top of the list. There is no pattern (4th one down, same profile every time, etc.). Once I manually click the top profile it will stay, but it is a bit annoying to have to do this each time. This is not 100% frequency, but often enough to be an irritant. I have deleted the links and re-linked the few programs with assigned profiles, but that did not affect the situation. I suppose of note is this was never an issue for the first 10-12 versions of CUE 2, but it has become one on lately.
Ok cool. Good to know I'm not the only one having issues with CUE. It's one of the most unreliable and unstable pieces of software I've ever used.

I did something similar - went back to an earlier version. 2.13 in my case and the problems almost seem to be worse.

Now, when I select a profile, it seems to load a completely different profile. E.g. loading Doom shows the colour scheme for RE7. The profiles look fine in the app i.e. the mappings are correct. The results are random, though.

I'm pretty close to ditching all this Corsair gear and reverting everything back to Aura-supported devices. Aura has been flawless from day 1 ... too bad there are no Aura fans that I can find.


  #4  
Old 08-27-2017, 08:30 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 10,061
POST ID # = 917726
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

Hmm.. I may have to amend my previous statement. It does seem to go to the same profile repeatedly, even when I move its rank in the list. It's not permanent. Last week it kept going to a green/white color I used as the default last month. This week is another profile I used as the default for one day about two weeks ago. I have moved it to 5 different positions in the queue and it keeps popping up after I exit the linked program. Perhaps it is somehow tagging these profiles or they are not losing their default tag. It doesn't do this on boot or if I restart CUE. I suppose it's something more elusive.

EDIT: I moved every single profile in the stack to a new position, exited CUE, shutdown, cold boot, and then loaded up the linked application. It still found the same "incorrect" default profile, 22 places down. Deleting the "tagged" profile it prefers to switch to brought things back into alignment.

Last edited by c-attack; 08-28-2017 at 08:22 PM.


  #5  
Old 08-28-2017, 03:07 AM
digitalformula digitalformula is offline
Registered User
digitalformula's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 13
POST ID # = 917743
digitalformula Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
Hmm.. I may have to amend my previous statement. It does seem to go to the same profile repeatedly, even when I move its rank in the list. It's not permanent. Last week it kept going to a green/white color I used as the default last month. This week is another profile I used as the default for one day about two weeks ago. I have moved it to 5 different positions in the queue and it keeps popping up after I exit the linked program. Perhaps it is somehow tagging these profiles or they are not losing their default tag. It doesn't do this on boot or if I restart CUE. I suppose it's something more elusive.
I initially thought it might be because of an action I'd added but I checked them all. No actions on any of my profiles.

The flicking back and forth has become so annoying that I've deleted all my profiles and am sitting here using the single profile that's left (the white one). Oh well.


  #6  
Old 08-30-2017, 08:35 PM
orric orric is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 5
POST ID # = 918293
orric Reputation: 10
Default

I am also having this same issue, and posted this under another discussion thread. I have till next week to return all my corsair gear, and I'm probably going to do so. I love the k95 plat keyboard, but I didn't pay $200 for this level of crap.


  #7  
Old 08-31-2017, 08:21 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,334
POST ID # = 918356
Toasted Toasted Reputation: 124
Default

Are the profiles you are using user created profiles imported into CUE?

If so, do you have a link to them?


  #8  
Old 08-31-2017, 08:27 PM
orric orric is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 5
POST ID # = 918498
orric Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Toasted View Post
Are the profiles you are using user created profiles imported into CUE?

If so, do you have a link to them?
One of them is the most downloaded "Overwatch" profile on the CUE download page, and the other is just the regular "Default" profile on the CUE software.


  #9  
Old 09-01-2017, 03:26 AM
digitalformula digitalformula is offline
Registered User
digitalformula's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 13
POST ID # = 918550
digitalformula Reputation: 10
Sad Corsair ... for what it's worth, today you lost a loyal customer.

Quote:
Originally Posted by orric View Post
I am also having this same issue, and posted this under another discussion thread. I have till next week to return all my corsair gear, and I'm probably going to do so. I love the k95 plat keyboard, but I didn't pay $200 for this level of crap.
Great hardware (mostly), worst software I've ever used.

I'm picking up my complete Corsair-replacement "kit" tomorrow. Keyboard, mouse, fans. Not a single Corsair item among them.

Like you, I didn't pay this sort of money for stuff that doesn't do what it says on the box.


  #10  
Old 09-02-2017, 07:30 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 10,061
POST ID # = 918742
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

Possibly a little drastic. Deleting the "tagged" profile and then re-loading the saved copy has made things work as expected again. Best guess is those two profiles of mine unintentionally retained their default tag from the time when they were the default profile. It was more than one, so the pattern was not immediately clear. However, you are certainly free to see how other products fare.


  #11  
Old 09-02-2017, 09:23 PM
digitalformula digitalformula is offline
Registered User
digitalformula's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 13
POST ID # = 918743
digitalformula Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
Possibly a little drastic. Deleting the "tagged" profile and then re-loading the saved copy has made things work as expected again. Best guess is those two profiles of mine unintentionally retained their default tag from the time when they were the default profile. It was more than one, so the pattern was not immediately clear. However, you are certainly free to see how other products fare.
Drastic by necessity, yes.

I've tried everything, including deleting all profiles, removing CUE, reinstalling CUE (and selecting the option to remove user data), creating a single profile then creating another one. None of those work. It still won't stick on a profile when focus changes and shows random profiles when apps start.

And sure, I'm free to try other options but the point was more that things shouldn't be this way. The experience has been so bad for me (and I'm pretty technical) that I can't imagine what it's like for anyone not overly technical.


  #12  
Old 09-09-2017, 03:31 AM
Comet ☄'s Avatar
Comet ☄ Comet ☄ is offline
Witch
Comet ☄'s PC Specs
 
Join Date: Feb 2016
Location: San Francisco Bay Area, California
Posts: 875
POST ID # = 919432
Comet ☄ Reputation: 10
Send a message via Yahoo to Comet ☄
Default

Ensure your default profile is the very first on the list, and is also saved as a hardware profile.

Save the second one as your second hardware profile.
Save the third one as your third hardware profile.

Verify that when CUE is running and in focus, that pressing M1/M2/M3 switches between the profiles.

Ensure that your Default profile/M1 is NOT associated with any program.


  #13  
Old 09-09-2017, 05:19 AM
digitalformula digitalformula is offline
Registered User
digitalformula's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 13
POST ID # = 919446
digitalformula Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Comet ☄ View Post
Ensure your default profile is the very first on the list, and is also saved as a hardware profile.

Save the second one as your second hardware profile.
Save the third one as your third hardware profile.

Verify that when CUE is running and in focus, that pressing M1/M2/M3 switches between the profiles.

Ensure that your Default profile/M1 is NOT associated with any program.
Thanks for taking the time to write all that - much appreciated.

I don't have any Corsair peripherals connected anymore but I'm fairly sure I tried all the above. Hardware profiles were working as normal, that's 100% certain. They weren't associated with any programs, either.


 

Tags
colour profile, cue 2.15.83, profile issues

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.