The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-07-2019, 01:09 PM
bullerina bullerina is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 4
POST ID # = 1020575
bullerina Reputation: 10
Default Virtuoso Mic not working

Hi,

I just bought the new Virtuoso headset last week. I havent used the mic, until today. Until now it seemed to been working, as the voice informed when it was turned off/on and there is light.

However I cannot get the mic to work at all.
I assumed it was just plug and play like all the other corsair stuff.
There is no detectable error, and in recording settings it shows Corsair Virtuoso.
I tried in serveral different programs, and tried pretty much anything I could google of informations.

Sound is working fine.

Someone tried the same, or is there something really basic I missed out on?
Reply With Quote


  #2  
Old 10-07-2019, 05:33 PM
TWP TWP is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 4
POST ID # = 1020608
TWP Reputation: 10
Default

First, verify that the microphone is set as your input device (in Windows 10, right-click on the speaker icon in the Task Bar and choose "Sound Settings". From there, make sure the Corsair Viruoso is selected under the Input section.

If that does not correct the issue, then try this, if you are using USB mode for the headset, switch it to wireless mode. I just tested my Virtuoso headset, and the microphone does not work for me in USB mode. However, when I switched it to wireless mode, then the microphone started working.
Reply With Quote


  #3  
Old 10-07-2019, 08:00 PM
zaj159 zaj159 is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 7
POST ID # = 1020623
zaj159 Reputation: 10
Default

I can confirm I am having the same issues in USB wired mode. However, I don't believe that this should be the case.

Microphone should work in both modes.
Reply With Quote


  #4  
Old 10-08-2019, 01:17 PM
bullerina bullerina is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 4
POST ID # = 1020693
bullerina Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by TWP View Post
First, verify that the microphone is set as your input device (in Windows 10, right-click on the speaker icon in the Task Bar and choose "Sound Settings". From there, make sure the Corsair Viruoso is selected under the Input section.

If that does not correct the issue, then try this, if you are using USB mode for the headset, switch it to wireless mode. I just tested my Virtuoso headset, and the microphone does not work for me in USB mode. However, when I switched it to wireless mode, then the microphone started working.
Thanks for your feedback (both of you). Im sort of glad that it is not just me.
Every setting on the PC is correct.

I am not 100% sure what you mean about the last part.
When I wrote this I had only tested it with wireless mode with the USB port in the PC. Now ever reading this I tried with wire and still not working.

So kinda no clue what do to do from here :(
Reply With Quote


  #5  
Old 10-08-2019, 05:09 PM
TWP TWP is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 4
POST ID # = 1020710
TWP Reputation: 10
Default

@bullerina

I am sure you already figured this out, but just to clarify the last part of my previous post, there is switch on the bottom of the headphones that designates if it is in USB or wireless mode.

If your microphone is still not working (regardless of which mode the headset is in), then I would contact Corsair support to see if they can resolve the issue (hopefully it is a software/driver issue and not a problem with the actual hardware).
Reply With Quote


  #6  
Old 11-26-2019, 07:05 AM
skylander skylander is offline
Registered User
skylander's PC Specs
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 2
POST ID # = 1025247
skylander Reputation: 10
Default

Hi
my micro does not work in call or duty modern warfare.
have tested micro in windows, it works there.
what am I doing wrong.
anyone have problems with call or duty?
Reply With Quote


  #7  
Old 11-26-2019, 07:07 AM
skylander skylander is offline
Registered User
skylander's PC Specs
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 2
POST ID # = 1025248
skylander Reputation: 10
Default virtuoso rgb wireless micro

Hi
my micro does not work in call or duty modern warfare.
have tested micro in windows, it works there.
what am I doing wrong.
anyone have problems with call or duty?
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.