The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-09-2019, 06:16 PM
Titan777 Titan777 is offline
Registered User
Titan777's PC Specs
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 18
POST ID # = 1026896
Titan777 Reputation: 10
Default Need Commander Pro diagram for my setup

Hi guys,

I hope this is the correct forum.
I would like help to set up my fans, etc.
  • 1 Hydro H115i that I swapped it's two 140ML fans with 140LL fans.
  • 2 additional 120LL fans in front of the 500D RGB case and 1 120LL fan on back.
  • Corsair HX750i.
  • Corsair RGB Led Lighting PRO with Lighting Node Pro.

Total is 6 LL fans
1 Led lighting pack
1 i Power supply.

I also have Commander Pro and I think 2 USB fan hubs.

Please advise what is the best diagram to connect all of them?

Thank you!

Last edited by Titan777; 12-09-2019 at 06:19 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-09-2019, 08:41 PM
BlaiseP's Avatar
BlaiseP BlaiseP is offline
Registered User
BlaiseP's PC Specs
 
Join Date: Mar 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 289
POST ID # = 1026911
BlaiseP Reputation: 35
Default

Quote:
Originally Posted by Titan777 View Post
Hi guys,

I hope this is the correct forum.
I would like help to set up my fans, etc.
  • 1 Hydro H115i that I swapped it's two 140ML fans with 140LL fans.
  • 2 additional 120LL fans in front of the 500D RGB case and 1 120LL fan on back.
  • Corsair HX750i.
  • Corsair RGB Led Lighting PRO with Lighting Node Pro.

Total is 6 LL fans
1 Led lighting pack
1 i Power supply.

I also have Commander Pro and I think 2 USB fan hubs.

Please advise what is the best diagram to connect all of them?

Thank you!
A Commander Pro has 6 x 3/4-pin fan ports and 2 x USB 2.0 headers.

As for the diagram, have a look at Zotty's CORSAIR RGB Hardware and iCUE Eco-System FAQ and scroll down to the diagram "Corsair RGB Fan & Commander Pro Setup."
Reply With Quote
  #3  
Old 12-10-2019, 04:19 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,691
POST ID # = 1026950
Zotty Reputation: 52
Default

assuming you have the H115i Pro...

then this one suites you... the only thing i would change is the 2 fans on your radiator, which need to be powered (make them spin) by the h115 (this ensures correct operation of your cooling system regardless of other hardware/software)


Reply With Quote
  #4  
Old 12-10-2019, 11:03 AM
Titan777 Titan777 is offline
Registered User
Titan777's PC Specs
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 18
POST ID # = 1026987
Titan777 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Zotty View Post
assuming you have the H115i Pro...

then this one suites you... the only thing i would change is the 2 fans on your radiator, which need to be powered (make them spin) by the h115 (this ensures correct operation of your cooling system regardless of other hardware/software)


Thanks! I have the H115i RGB Platinum 280mm but I have changed its ML140 fans with LL140 fans to match the build and case.

Does your diagram still work for me?
I also have Corsair LED stirps with the Lighting Node Pro:



Do I need to connect the HX750i USB to the motherboard or to the Commander Pro?
Reply With Quote
  #5  
Old 12-10-2019, 05:31 PM
Titan777 Titan777 is offline
Registered User
Titan777's PC Specs
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 18
POST ID # = 1027030
Titan777 Reputation: 10
Default



This is exactly what I have, just swapped the H115i RGB Platinum ML fans with new LL fans.
I read that I should not connect the AIO LL fans to the CoPo, only to the Fan Hub. Is that correct?
And my power supply is HX750i.

Do I still connect everything according to this diagram? I wonder if the H115i shouldn't go to any hub, just directly to the commander pro as shown?

There's no need to use my Lighting Node Pro?

Last edited by Titan777; 12-10-2019 at 06:33 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-10-2019, 08:36 PM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,691
POST ID # = 1027044
Zotty Reputation: 52
Default

the h115i platinum is self contained.. runs its own fans for both speed and rgb. no hub required buddy.. install and run as its manual says ;).. and the rest of that diagram is fine ;).. its one of mine isnt it?? lol. i have made soooo many its hard to keep up hahaha

PSU and AIO may aswell be connected to the CoPro dude...

you are good to go mate

Last edited by Zotty; 12-12-2019 at 05:28 AM.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-11-2019, 05:55 PM
Titan777 Titan777 is offline
Registered User
Titan777's PC Specs
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 18
POST ID # = 1027147
Titan777 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Zotty View Post
the h115i platinum is self contained.. runs its own fans for both speed and rgb. no hub required buddy.. install and run as its manual says ;).. and the rest if that diagram is fine ;).. its one of mine isnt it?? lol. i have made soooo many its hard to keep up hahaha

PSU and AIO may aswell be connected to the CoPro dude...

you are good to go mate
Thanks bro. I think it's all working correctly.

Why does it take a long time for the ICUE to show the CoPro fans?

Last edited by Titan777; 12-11-2019 at 06:32 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-12-2019, 05:27 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,691
POST ID # = 1027209
Zotty Reputation: 52
Default

Quote:
Originally Posted by Titan777 View Post
Thanks bro. I think it's all working correctly.

Why does it take a long time for the ICUE to show the CoPro fans?


whats a long time dude? and when is this happening?
Reply With Quote
  #9  
Old 12-13-2019, 11:21 AM
Titan777 Titan777 is offline
Registered User
Titan777's PC Specs
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 18
POST ID # = 1027350
Titan777 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Zotty View Post
whats a long time dude? and when is this happening?
Suddenly I hear the fans noise increase, I go into the ICUE to see the rpm's and nothing shows up, only voltages.
It took 20 minutes for it to show up and once it did, the fans were back to being silent.
This is very weird, is it working properly?

Last edited by Titan777; 12-13-2019 at 02:00 PM.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-13-2019, 07:00 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 8,679
POST ID # = 1027394
DevBiker Reputation: 94
Default

That's normally indicative of a conflict. Are you running HWInfo? Or have you run it before and installed the resident driver (the default)?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Helpful Links and FAQs:
AIO FAQ | RGB FAQ |
HydroX FAQ | RGB Cables |
iCUE Tips & Tricks

Reply With Quote
  #11  
Old 12-14-2019, 08:33 PM
Titan777 Titan777 is offline
Registered User
Titan777's PC Specs
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 18
POST ID # = 1027532
Titan777 Reputation: 10
Default

Nope. Never heard of this software.
Today I didn't have this issue, hope it's gone somehow.

By the way, is there an option to decrease the 500D RGB power button led? It's very bright.
Reply With Quote
  #12  
Old 12-15-2019, 09:01 PM
Titan777 Titan777 is offline
Registered User
Titan777's PC Specs
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 18
POST ID # = 1027642
Titan777 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
That's normally indicative of a conflict. Are you running HWInfo? Or have you run it before and installed the resident driver (the default)?
I think I know what happens. The commander pro suddenly disconnects. I can hear the USB sound notification when it happens and the fans suddenly increase rpm and the CoPro doesn't show the fans anymore.

I have Gigabyte X570 Master.
Reply With Quote
  #13  
Old 12-19-2019, 11:54 PM
Titan777 Titan777 is offline
Registered User
Titan777's PC Specs
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 18
POST ID # = 1028074
Titan777 Reputation: 10
Default

someone knows about this issue?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.