The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Legacy Corsair Software

Notices

 
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 11-08-2015, 12:22 AM
klomshom klomshom is offline
Registered User
klomshom's PC Specs
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 3
POST ID # = 818670
klomshom Reputation: 10
Question Question about CUE and k70 rgb

Hi, I had this question so I thought I'd register an account in the Corsair Forums so I could get your guys' advice. Anyway, my question is this: Is it supposed to be that you have to open CUE every time for the k70 rgb lighting effects to start? Or is there a way to have the lighting effects start on boot up w/o having to wait for CUE to open/opening CUE yourself? Because the background color i chose lights up the keyboard on boot up (blue in this case), but the wave effect I created doesn't start until CUE opens, which takes some time. I just want to know whether this is supposed to happen or if I'm just stupid, mainly because it would be nice not having to have to wait a minute for CUE to open for my lighting effects to start, then to have to close it again. Thanks in advance!


  #2  
Old 11-08-2015, 12:29 AM
Jkraghify's Avatar
Jkraghify Jkraghify is offline
CORSAIR Beta Team
Jkraghify's PC Specs
 
Join Date: Jan 2015
Location: Salinas CA
Posts: 923
POST ID # = 818672
Jkraghify Reputation: 10
Default

CUE is required for animations and macros to work with the K70 RGB.
Without CUE, you will only have static RGB lighting.
__________________
K95 and K70 RGB keyboard cover mod! Make your own :D
Glorious Build Log - Atom14
K95 RGB [SDK Project] Binary Clock


  #3  
Old 11-08-2015, 01:28 AM
klomshom klomshom is offline
Registered User
klomshom's PC Specs
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 3
POST ID # = 818677
klomshom Reputation: 10
Default

Whoops, maybe I wasn't specific enough. After I created my profiles and modes and they were working, when I reboot and log in I have to wait for CUE to start up in order for the lighting effect that I created to start up again (only the solid background led shows up before CUE automatically opens up). I was wondering if this was supposed to happen, or if the lighting effect that I created should start (wave, ripple, etc.) right when I power my pc on again instead of after I log into Windows and wait for CUE to open.

Last edited by klomshom; 11-08-2015 at 01:30 AM. Reason: More specificity


  #4  
Old 11-08-2015, 06:11 AM
Jkraghify's Avatar
Jkraghify Jkraghify is offline
CORSAIR Beta Team
Jkraghify's PC Specs
 
Join Date: Jan 2015
Location: Salinas CA
Posts: 923
POST ID # = 818697
Jkraghify Reputation: 10
Default

Yes, that is normal. CUE has to load the profile animations and macros. On its own, the keyboard can only display static lighting. Animations/macros will not work in the lock screen and take a little bit of time (maybe 30s) to show up after logging in after rebooting or unlocking the PC because the keyboard is not being complimented by CUE until CUE loads the profiles.
__________________
K95 and K70 RGB keyboard cover mod! Make your own :D
Glorious Build Log - Atom14
K95 RGB [SDK Project] Binary Clock


  #5  
Old 11-08-2015, 11:55 AM
klomshom klomshom is offline
Registered User
klomshom's PC Specs
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 3
POST ID # = 818748
klomshom Reputation: 10
Default

Ok, thanks


  #6  
Old 11-01-2017, 11:47 PM
jeffgreenlee42 jeffgreenlee42 is offline
Registered User
jeffgreenlee42's PC Specs
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 14
POST ID # = 925165
jeffgreenlee42 Reputation: 13
Default

Quote:
Originally Posted by Jkraghify View Post
Yes, that is normal. CUE has to load the profile animations and macros. On its own, the keyboard can only display static lighting. Animations/macros will not work in the lock screen and take a little bit of time (maybe 30s) to show up after logging in after rebooting or unlocking the PC because the keyboard is not being complimented by CUE until CUE loads the profiles.
Hmmm.. This seems silly! Lets say I would like my Keyboard to display a default color scheme.. even just a static one, when my Windows 10 machine boots up but is not logged in, or when I am logged out or even in Screen Lockout mode while I am away from my desk? Currently my keyboard goes black! What is required to get the keyboard to display in those conditions?

Jeff


 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.