The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-21-2020, 08:56 PM
mshasib mshasib is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 1
POST ID # = 1062277
mshasib Reputation: 10
Default Corsair H150i Capellix - Only 2 out of 3 fans working

Hi,
I just installed the Corsair H150i Capellix. After installing the latest firmware update for it, only 2 out of 3 of my ML 120 Pro RGB fans are showing on the iCue software.

All 3 of the fans are connected to the Commander Pro that comes with it. Fans 1 and 3 are recognized only for power control. I can still control the led for fan 2.

When I first installed the fans, all three of them were recognized in the software and working correctly.

Anyone else having this same issue?
Reply With Quote


  #2  
Old 09-21-2020, 11:20 PM
Viper4060 Viper4060 is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 15
POST ID # = 1062284
Viper4060 Reputation: 10
Default

I would try first powering off the system then turning of the psu let all power out of the system, see if all the fans spin while not in os. If then it doesn't show in icuem I would try re running the firmware update.
Reply With Quote


  #3  
Old 09-22-2020, 08:34 AM
c-attack c-attack is online now
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 12,317
POST ID # = 1062309
c-attack c-attack Reputation: 122
Default

While you are powered down, I would disconnect and reconnect fan 2 on PWM header. Sometimes contact doesn't work like it should. If still not detected, try changing the headers from "auto" to "4 pin" (PWM) in the CUE settings for the Commander. That sometimes helps as well and the auto doesn't pick it up right. Even if not, it will then stop doing full fan test at start up and you won't get the revving. You don't need that for 12v PWM.
Reply With Quote


  #4  
Old 09-22-2020, 02:21 PM
Viper4060 Viper4060 is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 15
POST ID # = 1062346
Viper4060 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
While you are powered down, I would disconnect and reconnect fan 2 on PWM header. Sometimes contact doesn't work like it should. If still not detected, try changing the headers from "auto" to "4 pin" (PWM) in the CUE settings for the Commander. That sometimes helps as well and the auto doesn't pick it up right. Even if not, it will then stop doing full fan test at start up and you won't get the revving. You don't need that for 12v PWM.
This isn't a Commander Pro, its a Commander Core made specifically for the Elite coolers, you can't change the PWM settings.
Reply With Quote


  #5  
Old 09-26-2020, 09:27 PM
ReaperOneSix's Avatar
ReaperOneSix ReaperOneSix is offline
Registered User
ReaperOneSix's PC Specs
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 4
POST ID # = 1062938
ReaperOneSix Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by mshasib View Post
Hi,
I just installed the Corsair H150i Capellix. After installing the latest firmware update for it, only 2 out of 3 of my ML 120 Pro RGB fans are showing on the iCue software.

All 3 of the fans are connected to the Commander Pro that comes with it. Fans 1 and 3 are recognized only for power control. I can still control the led for fan 2.

When I first installed the fans, all three of them were recognized in the software and working correctly.

Anyone else having this same issue?
Was it fixed
Reply With Quote


  #6  
Old 09-27-2020, 09:58 AM
c-attack c-attack is online now
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 12,317
POST ID # = 1063002
c-attack c-attack Reputation: 122
Default

Quote:
Originally Posted by Viper4060 View Post
This isn't a Commander Pro, its a Commander Core made specifically for the Elite coolers, you can't change the PWM settings.
Yes. Are you saying you have one and Corsair has removed the DC/PWM functionality from the device?
Reply With Quote


  #7  
Old 09-29-2020, 01:07 AM
Viper4060 Viper4060 is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 15
POST ID # = 1063272
Viper4060 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
Yes. Are you saying you have one and Corsair has removed the DC/PWM functionality from the device?
Yes, that is exactly what I am saying.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.