The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 01-03-2015, 12:01 PM
Merrick King Merrick King is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 2
POST ID # = 750721
Merrick King Reputation: 10
Default Corsair Hydro H80 Broken

So I bought my friend's rig from them about half a year ago, and found it used a Hydro H80, which has worked perfectly fine since.

A few hours ago I opened up my case because I've been planning to get a couple new fans, and unplugged the H80 from my motherboard to move come cabling around. I plugged it back in, but when I turned my computer back on the profile lights weren't on, the fans turned on full speed for a few seconds, but longer than usual (it usually does that on start up before lowering to what I have it set to), then the fans just stopped working too. Now whenever I turn my pc on, the profile lights stay off, and the fans come on for maybe half a second then turn off again.

So far I've tried to reset the firmware on my H80 using methods described online, and clearing my CMOS chip to reset my mobo BIOS.

Any help would be greatly appreciated. :/

EDIT: After clearing my CMOS chip the fans at least started, but now they've stopped. I'm not sure if that's to do with my mobo returning it to what it previously was through some kinda back-up feature...

Last edited by Merrick King; 01-03-2015 at 12:31 PM.
Reply With Quote


  #2  
Old 01-03-2015, 12:17 PM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
`~~`
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 8,108
POST ID # = 750722
wytnyt wytnyt Reputation: 159
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

It sounds as tho you didnt kill the power to the PSU and messed up the controller on the h80...
__________________
My 4930k Air 540 Custom Loop Build Pics
http://s39.photobucket.com/user/wytn...?sort=3&page=1
Reply With Quote


  #3  
Old 01-03-2015, 12:28 PM
Merrick King Merrick King is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 2
POST ID # = 750723
Merrick King Reputation: 10
Default

Well I usually leave my PSU plugged in so that my case is grounded and I don't have to worry about static too much...
Reply With Quote


  #4  
Old 01-04-2015, 05:17 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 750876
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

If the profiles lights on the H80 are not lit, its probably dead. If the H80 is still in warranty (five years from purchase date), contact your friend and ask them to do an RMA to replace it. (requires the receipt)

If it's out of warranty and the pump is still cooling the CPU, you can plug the fans elsewhere e.g. motherboard and control the fans from there. The dead controller will not affect the pump's operation.
Reply With Quote


Reply

Tags
corsair, h80

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.