The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-19-2017, 01:25 PM
betam4x betam4x is offline
Registered User
betam4x's PC Specs
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 2
POST ID # = 931188
betam4x Reputation: 10
Default Need help with Commander Pro

I recently purchased a Corsair Commander Pro because my motherboard's fan profiles are buggy and do not work properly. After I installed it, I noticed that fan port 4 was not working. Now fan port 2 has stopped working. Does anyone have any advice before I return this unit? Amazon does not have any more in stock, so I'll have to try another solution.

EDIT: Fan port 2 looks like an auto detection bug. Setting it manually to 4 pin fixed the issue. However, fan port 4 still is not working.

Last edited by betam4x; 12-19-2017 at 01:41 PM.
Reply With Quote


  #2  
Old 12-19-2017, 01:47 PM
Hoplayarak Hoplayarak is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 24
POST ID # = 931196
Hoplayarak Reputation: 10
Default

I guess I would stick with that mobo profiles even if they are buggy..Commander Pro is a piece of equipment which is a bit too hot for me..But what do I know..Since I did not have the chance to experience commander pro for a long time and these are my personal opinions don't get me so serious
http://forum.corsair.com/forums/show...&postcount=104
http://forum.corsair.com/forums/show...8&postcount=94

and
I really like Corsair
It teaches me how to endure the difficulties for a fairly good price

Last edited by Hoplayarak; 12-19-2017 at 01:59 PM.
Reply With Quote


  #3  
Old 12-19-2017, 02:07 PM
betam4x betam4x is offline
Registered User
betam4x's PC Specs
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 2
POST ID # = 931199
betam4x Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Hoplayarak View Post
I guess I would stick with that mobo profiles even if they are buggy..Commander Pro is a piece of equipment which is a bit too hot for me..But what do I know..Since I did not have the chance to experience commander pro for a long time and these are my personal opinions don't get me so serious
http://forum.corsair.com/forums/show...&postcount=104
http://forum.corsair.com/forums/show...8&postcount=94

and
I really like Corsair
It teaches me how to endure the difficulties for a fairly good price
The problem is that fan profiles on the X399 board do not work. At all. Since I'm well outside the return window for this board, I'm stuck with this and the commander pro. (unless I go with something manual).

EDIT: That's odd, the posts you reference mention the commander pro getting hot. Mine is cool to the touch.

Last edited by betam4x; 12-19-2017 at 02:10 PM.
Reply With Quote


  #4  
Old 12-19-2017, 02:31 PM
Hoplayarak Hoplayarak is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 24
POST ID # = 931201
Hoplayarak Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by betam4x View Post
The problem is that fan profiles on the X399 board do not work. At all. Since I'm well outside the return window for this board, I'm stuck with this and the commander pro. (unless I go with something manual).

EDIT: That's odd, the posts you reference mention the commander pro getting hot. Mine is cool to the touch.
Then I really want to know its average functioning temps(a proper working ones).. Because mine is malfunctioning and burning like hell, yours is malfunctioning and cold as ice.. and did you check it with the lid open? BEcause when talking about the hot I was not talking about the plastic box because when it was working I did not get into any contact.. but it got disappeared from the link interface so.when I handle it to unmount,it was was hot then I decided to open its lid and the microprocessor was very hot
BUT I wont/cant suggest that(opening its lid), since I dont know if it avoids warranty or not

Last edited by Hoplayarak; 12-19-2017 at 02:38 PM.
Reply With Quote


  #5  
Old 12-19-2017, 03:04 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,862
POST ID # = 931208
DevBiker Reputation: 88
Default

Quote:
Originally Posted by Hoplayarak View Post
Then I really want to know its average functioning temps(a proper working ones).. Because mine is malfunctioning and burning like hell, yours is malfunctioning and cold as ice.. and did you check it with the lid open? BEcause when talking about the hot I was not talking about the plastic box because when it was working I did not get into any contact.. but it got disappeared from the link interface so.when I handle it to unmount,it was was hot then I decided to open its lid and the microprocessor was very hot
BUT I wont/cant suggest that(opening its lid), since I dont know if it avoids warranty or not
I understand that you have an axe to grind here. You had an issue where your Commander Pro burnt up. I get that. It shouldn't have happened. I'd guess it's pretty rare or we'd have heard a lot more about it here, especially considering the melt down that we had over Link starting in a restored window rather than minimized. Commander Pro's burning up? Yeah, we'd see Armageddon.

But hijacking someone's thread to grind your axe doesn't address the OP's question and doesn't further the discussion.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Helpful Links and FAQs:
AIO FAQ | RGB FAQ |
HydroX FAQ | RGB Cables |
iCUE Tips & Tricks

Reply With Quote


  #6  
Old 12-19-2017, 03:06 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,862
POST ID # = 931209
DevBiker Reputation: 88
Default

Quote:
Originally Posted by betam4x View Post
The problem is that fan profiles on the X399 board do not work. At all. Since I'm well outside the return window for this board, I'm stuck with this and the commander pro. (unless I go with something manual).

EDIT: That's odd, the posts you reference mention the commander pro getting hot. Mine is cool to the touch.
a) My Commander Pro is also cool to the touch.
b) Can you post a screen shot of your Commander Pro configuration in Link? Specifically, the box with the "Sensors", "Fans", and "Voltage" readings? It's possible that you have a flaky CoPro but there's something I'd want to look at there.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Helpful Links and FAQs:
AIO FAQ | RGB FAQ |
HydroX FAQ | RGB Cables |
iCUE Tips & Tricks

Reply With Quote


  #7  
Old 12-19-2017, 03:40 PM
Hoplayarak Hoplayarak is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 24
POST ID # = 931213
Hoplayarak Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
I understand that you have an axe to grind here. You had an issue where your Commander Pro burnt up. I get that. It shouldn't have happened. I'd guess it's pretty rare or we'd have heard a lot more about it here, especially considering the melt down that we had over Link starting in a restored window rather than minimized. Commander Pro's burning up? Yeah, we'd see Armageddon.

But hijacking someone's thread to grind your axe doesn't address the OP's question and doesn't further the discussion.
As far as I know this thread is about commander pro, and I shared some of my experiences about the commander pro I own.. Sorry to bother you if I did.But was not trying to be a fortune teller by telling some armageddon stories here..
These are some end consumer experiences.. Get them or not, they exist
Reply With Quote


  #8  
Old 12-20-2017, 02:11 PM
Corsair Dustin's Avatar
Corsair Dustin Corsair Dustin is offline
Corsair Employee
Corsair Dustin's PC Specs
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 4,100
POST ID # = 931416
Corsair Dustin Reputation: 41
Default

Failures of Commander Pro are surprisingly rare, but they do happen. I've seen more failures result from people not powering it correctly than actual units failing, though.

betam4x, yours is definitely just a bad unit. Contact our customer service department and we can see about getting it replaced ASAP.

Hoplayarak, if your Commander Pro is running hot to the touch, please post your Link window so we can see the voltages running through it. Commander Pro can get warm - it does have electronics running after all - but should never be outright hot.
__________________
Corsair DIY & Gaming Systems Architect
Product Manager for Cooling


Please do not send private messages requesting tech support or trouble shooting. You can create a thread and let the solution to your issue be visible to everyone, or alternatively, work directly with tech support by contacting them here.
Reply With Quote


  #9  
Old 12-20-2017, 02:36 PM
Hoplayarak Hoplayarak is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 24
POST ID # = 931428
Hoplayarak Reputation: 10
Default

Okay, this screen shot was taken before my commander pro become the weakest link and got disappeared from my Link interface


Last edited by Hoplayarak; 12-20-2017 at 02:39 PM.
Reply With Quote


  #10  
Old 12-20-2017, 02:41 PM
Corsair Dustin's Avatar
Corsair Dustin Corsair Dustin is offline
Corsair Employee
Corsair Dustin's PC Specs
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 4,100
POST ID # = 931431
Corsair Dustin Reputation: 41
Default

If your Commander Pro straight up vanished from Link, that's pretty telling. It looks like your voltages were fine, but something else was wrong. Definitely get it replaced.
__________________
Corsair DIY & Gaming Systems Architect
Product Manager for Cooling


Please do not send private messages requesting tech support or trouble shooting. You can create a thread and let the solution to your issue be visible to everyone, or alternatively, work directly with tech support by contacting them here.
Reply With Quote


  #11  
Old 01-07-2018, 02:01 AM
Hoplayarak Hoplayarak is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 24
POST ID # = 934166
Hoplayarak Reputation: 10
Default

The thing is I dont know how to do that.
Ive bought it from a local reseller here, not from a distributor or an official reseller..So I suppose they have no connection with corsair (www.nanokatalog.com) and of course I have a receipt..
I mean since it suddenly vanished from my corsair interface( I was not looking directly at the Link interface but once it was there, soon after when I rechecked it was gone)Surely after checking nothing was wrong with cable connections , I suspected of a physical damage and since the case of Commander Pro was not sealed with any screws,there was no warranty labels as well so I opened it and I suppose Ive found a fried capacitor(or whatever it is) So if its out of warranty because I opened the box of pandora I dont want to bother you..But since I did not break any warranty labels/seals if its still on warranty can you please tell me the steps I should take to get it replaced

Last edited by Hoplayarak; 01-07-2018 at 02:11 AM.
Reply With Quote


  #12  
Old 01-08-2018, 05:39 PM
Corsair Dustin's Avatar
Corsair Dustin Corsair Dustin is offline
Corsair Employee
Corsair Dustin's PC Specs
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 4,100
POST ID # = 934426
Corsair Dustin Reputation: 41
Default

Contact Corsair's customer service directly. If you have the receipt, they should be able to help you out. Point them to this thread and let them know I recommended having us replace it.

Quote:
Originally Posted by Hoplayarak View Post
The thing is I dont know how to do that.
Ive bought it from a local reseller here, not from a distributor or an official reseller..So I suppose they have no connection with corsair (www.nanokatalog.com) and of course I have a receipt..
I mean since it suddenly vanished from my corsair interface( I was not looking directly at the Link interface but once it was there, soon after when I rechecked it was gone)Surely after checking nothing was wrong with cable connections , I suspected of a physical damage and since the case of Commander Pro was not sealed with any screws,there was no warranty labels as well so I opened it and I suppose Ive found a fried capacitor(or whatever it is) So if its out of warranty because I opened the box of pandora I dont want to bother you..But since I did not break any warranty labels/seals if its still on warranty can you please tell me the steps I should take to get it replaced
__________________
Corsair DIY & Gaming Systems Architect
Product Manager for Cooling


Please do not send private messages requesting tech support or trouble shooting. You can create a thread and let the solution to your issue be visible to everyone, or alternatively, work directly with tech support by contacting them here.
Reply With Quote


  #13  
Old 02-01-2018, 03:27 AM
Hoplayarak Hoplayarak is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 24
POST ID # = 938429
Hoplayarak Reputation: 10
Default

Thank you for your assistance
Reply With Quote


  #14  
Old 03-06-2018, 03:45 AM
Hoplayarak Hoplayarak is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 24
POST ID # = 943611
Hoplayarak Reputation: 10
Default

I provide you my realname on the ticket but instead of my real name why did you send my replacement unit to Hoplayarak? Now, because my realname is not HOPLAYARAK.. customs want an invoice to my name and a lot of paperwork..


my realname, my realphone number and my adress was written on the exact same message..
I really cant believe this
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.