The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 01-06-2018, 03:23 AM
j0n j0n is offline
Registered User
j0n's PC Specs
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 5
POST ID # = 933993
j0n Reputation: 10
Default Corsair USBXp Driver Keeps Disabling

Hello all, running Windows 10, Corsair LINK 4 (4.9.4.28), and I had to reboot my system for a Windows update the other day. Now when I login, Corsair LINK opens, but the H100i v2 isn't found, and the Corsair USBXp Driver shows disabled in Device Manager. Once I manually enable it, the cooler shows back up in Corsair LINK and I have fan control again.

Anyone know why this is happening all of a sudden?

Running Windows 10 Pro 1709, build 16299.192.

Last edited by j0n; 01-06-2018 at 03:26 AM.
Reply With Quote


  #2  
Old 01-06-2018, 08:46 AM
nam.uk's Avatar
nam.uk nam.uk is offline
Registered User
nam.uk's PC Specs
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 102
POST ID # = 934031
nam.uk Reputation: 10
Default

Are you running EVGA presison XOC? If you are go back to an older version or uninstall as the new evga led sync crashes the link usb driver, had this problem myself.
Only reason I use XOC is for the rgb lighting on the card.

Last edited by nam.uk; 01-06-2018 at 08:52 AM.
Reply With Quote


  #3  
Old 01-06-2018, 12:22 PM
j0n j0n is offline
Registered User
j0n's PC Specs
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 5
POST ID # = 934056
j0n Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by nam.uk View Post
Are you running EVGA presison XOC? If you are go back to an older version or uninstall as the new evga led sync crashes the link usb driver, had this problem myself.
Only reason I use XOC is for the rgb lighting on the card.
Oh dang, I do use XOC and I noticed that stupid LED sync popping up the other day. Thank you for the quick reply!
Reply With Quote


  #4  
Old 01-06-2018, 12:27 PM
nam.uk's Avatar
nam.uk nam.uk is offline
Registered User
nam.uk's PC Specs
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 102
POST ID # = 934057
nam.uk Reputation: 10
Default

Np
6.2.2 has same issue, running 6.1.16 with no problems, I just blocked check for updates
Reply With Quote


  #5  
Old 01-08-2018, 05:31 PM
Corsair Dustin's Avatar
Corsair Dustin Corsair Dustin is offline
Corsair Employee
Corsair Dustin's PC Specs
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 4,100
POST ID # = 934424
Corsair Dustin Reputation: 41
Default

So I'm looking into this. It's not technically a bug with our software - EVGA's software is overreaching and trying to control a cooler it thinks is one of theirs - but maybe we can blacklist the software or block the detection or something to keep it from conflicting with Link while still letting you control your EVGA kit.
__________________
Corsair DIY & Gaming Systems Architect
Product Manager for Cooling


Please do not send private messages requesting tech support or trouble shooting. You can create a thread and let the solution to your issue be visible to everyone, or alternatively, work directly with tech support by contacting them here.
Reply With Quote


  #6  
Old 01-08-2018, 05:49 PM
nam.uk's Avatar
nam.uk nam.uk is offline
Registered User
nam.uk's PC Specs
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 102
POST ID # = 934431
nam.uk Reputation: 10
Default

it does but i do like the rainbow effect for the cooler, would be nice if that was added to link.
Reply With Quote


  #7  
Old 01-09-2018, 01:47 PM
j0n j0n is offline
Registered User
j0n's PC Specs
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 5
POST ID # = 934580
j0n Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair Dustin View Post
So I'm looking into this. It's not technically a bug with our software - EVGA's software is overreaching and trying to control a cooler it thinks is one of theirs - but maybe we can blacklist the software or block the detection or something to keep it from conflicting with Link while still letting you control your EVGA kit.
Thanks! Its funny, I actually don't use the LED sync (or really any RGB colors on the system), so it looks like they snuck in the feature on their newest build.

I found if you go in and enable it then disable it (click on it then click again in Precision X), it plays nice going forward after reboots. It looks to auto enable when Precision updates, and if you manually disable, it stops running and thus lets Link work as expected.

So, definitely not a Link issue as far as I can see, but it will be good to know/observe with Precision X for the future.
Reply With Quote


  #8  
Old 01-09-2018, 01:50 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,824
POST ID # = 934583
DevBiker Reputation: 88
Default

Quote:
Originally Posted by j0n View Post
Thanks! Its funny, I actually don't use the LED sync (or really any RGB colors on the system), so it looks like they snuck in the feature on their newest build.

I found if you go in and enable it then disable it (click on it then click again in Precision X), it plays nice going forward after reboots. It looks to auto enable when Precision updates, and if you manually disable, it stops running and thus lets Link work as expected.

So, definitely not a Link issue as far as I can see, but it will be good to know/observe with Precision X for the future.
Great work running this down! It also explains why I don't have any issues with XOC ... the RGB isn't enabled at all as I don't have an EVGA card. So it doesn't even attempt to mess with my cooler's RGB.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Helpful Links and FAQs:
AIO FAQ | RGB FAQ |
HydroX FAQ | RGB Cables |
iCUE Tips & Tricks

Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.