The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 11-11-2019, 07:23 AM
CaMeLiRiS CaMeLiRiS is offline
Registered User
CaMeLiRiS's PC Specs
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 2
POST ID # = 1023614
CaMeLiRiS Reputation: 10
Default icue 100%

hello ,

first sorry for my school english .

I would like to share this 2 pictures of icue running on my system .
I'm not so happybecause i see all time icue run at top in task ...
Hope u can male a patch or something ..

thx
Attached Images
File Type: png icue1.PNG (85.3 KB, 42 views)
File Type: png icue2.PNG (16.5 KB, 40 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 11-11-2019, 10:09 AM
TheMaskedShadow TheMaskedShadow is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 26
POST ID # = 1023619
TheMaskedShadow Reputation: 10
Default iCue version?

What version of iCUE are you running?

I ask because versions after 3.18.77 but before 3.21.88 had an issue where it ran on one core mostly and cause lots of studdering in games?
Reply With Quote
  #3  
Old 11-12-2019, 06:46 AM
CaMeLiRiS CaMeLiRiS is offline
Registered User
CaMeLiRiS's PC Specs
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 2
POST ID # = 1023699
CaMeLiRiS Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by TheMaskedShadow View Post
What version of iCUE are you running?

I ask because versions after 3.18.77 but before 3.21.88 had an issue where it ran on one core mostly and cause lots of studdering in games?

Hi ,

thanks for your answer .
Attached Images
File Type: png icue3.PNG (17.6 KB, 31 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 11-12-2019, 11:28 AM
c-attack c-attack is online now
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,618
POST ID # = 1023719
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

(v3.21) Go to iCUE settings -> your Vengeance RGB RAM and uncheck the "enable software control" or rather the French translation of that. You will still be able to choose any of the presets or static colors, but lose the ability to program custom waves, ripples. That is probably a good trade to drop your iCUE usage by 10%. Unclear why the Lake processors prefer to assign the management of that to a single core (100%) rather than spread it around like most other tasks.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.