The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 08-22-2019, 03:29 PM
Sesscar Sesscar is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 2
POST ID # = 1015424
Sesscar Reputation: 10
Default LL 120 RGB Fans Problems (Artifacts & Improper Operation)

I built my PC weeks ago and installed Corsair LL120 RGB fans later on for a better airflow.

It works completly fine before I installed the iCUE software and then choosed the wrong "Lightning Channel 1" for the fans, I think i choosed HD RGB Series fans and then switched to LL and now I think it has corrupted my LL120 Fans(3 of them).

I tried uninstalling software and everything but it doesn't revert the damage.

I really need help because of my stupidity.

It seems like the lighting effect is different and not as bright as it was before I messed it up.
Attached Images
File Type: jpg 20190822_212733.jpg (616.1 KB, 51 views)

Last edited by Sesscar; 08-22-2019 at 05:29 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-22-2019, 06:18 PM
K1llaHurtz K1llaHurtz is offline
Registered User
K1llaHurtz's PC Specs
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 7
POST ID # = 1015434
K1llaHurtz Reputation: 10
Default

Pssh Good Luck. These fans though they look great are one of the worst purchase decisions I've made in recent memory. I bought 6 of them and have constant issues where they will magically work, then suddenly one or two will freeze, then I reboot and two different ones won't turn on all together. If I switch between hardware lighting and a profile I made like Arc some of the fans will switch while others remain stuck on hardware lighting. I've tried the typical canned answer of troubleshooting the fans 1 by 1 and I get no consistency as to which fans will work and which won't. I'll plug a fan into slot 1, works fine, can switch profiles, turn a fan into slot 2, works fine then I put a fan into slot 3 and it won't light up. Oh, must be fan 2 is the problem then. Swap fan 2 for fan 3, both work, put previos fan 2 into slot 3, lights up just fine, put a fan into slot 4, lights up just fine. Put a fan into slot 5, nothing. Remove all those fans and start over, completely different result. Something is significantly wrong with iCue and/or the most recent Firmware version. When I have a chance I'm ripping all 6 of these LL120's out of my case and replacing them with something else. I'm done with Corsair all together after this.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-22-2019, 06:18 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,027
POST ID # = 1015435
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

The Lighting set-up simply tells the software how many LEDs are in play and how to time the effects. HD X 6 creates a 12x6=72 LED series of effects. LL x 6 does the same but for 16x6=96 LED. It does not alter current, power, or anything that could damage the lighting elements and people do use mixed HD/LL sets together.

Are you sure the lighting effects are less bright? There is a brightness slider in the settings for the control device (LNP or C-Pro) and also on the LED level with the slider circle.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-23-2019, 05:55 AM
Sesscar Sesscar is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 2
POST ID # = 1015465
Sesscar Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
The Lighting set-up simply tells the software how many LEDs are in play and how to time the effects. HD X 6 creates a 12x6=72 LED series of effects. LL x 6 does the same but for 16x6=96 LED. It does not alter current, power, or anything that could damage the lighting elements and people do use mixed HD/LL sets together.

Are you sure the lighting effects are less bright? There is a brightness slider in the settings for the control device (LNP or C-Pro) and also on the LED level with the slider circle.
yep, I've checked it and it is set to brightest, I think what changed is that the default setting when freshly installed the fans are gone and now it's stuck with iCue rainbow default effect which is different than the factory default setup?
Reply With Quote
Reply

Tags
lightning node pro, ll120 fans, ll120 rgb, ll120mm, not working

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.