The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cases

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 04-23-2019, 05:14 PM
Corsair Nick's Avatar
Corsair Nick Corsair Nick is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 911
POST ID # = 1002348
Corsair Nick Reputation: 39
Default CORSAIR Premium PCIe Extension Cable Compatibility w/ Z390 Platform

We have recently discovered that certain GPUs may not output video correctly when plugged into some Z390-based motherboards via our Premium PCIe 3.0 extension cable. We were able to replicate the issue on a single board, but our sample size is small and we are in the process of doing further testing. If you are having issues with the extension cable, please post in this thread with the following information:
  • Description of issue:
  • Motherboard Model (and version/BIOS):
  • GPU Model (and version/BIOS):
  • CPU:

Thank you


  #2  
Old 04-23-2019, 11:26 PM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 2,973
POST ID # = 1002379
Zotty Reputation: 52
Default

from a User in my Corsair Case Owners Club Discord Server


'hey folks, i got the new corsair riser cable but it's only running on my PCIE 3 slot, when i pull it into the PCIE 1 slot or PCIE 2 slot, can't find GPU...


Motherboard ASUS ROG STRIX Z390-E Gaming'
GPU Model Asus rog strix rtx 2070 oc

I have linked him to this thread....

Last edited by Zotty; 04-29-2019 at 05:20 AM.


  #3  
Old 04-29-2019, 05:11 AM
Saftheone Saftheone is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 6
POST ID # = 1002931
Saftheone Reputation: 10
Default

Description of issue: when plugged into mobo via riser cable the card is POWERED as fans spin but not display can be pulled through. Yet cards work directly. Tried riser cable and rtx 2080 and a gtx 680 doesnt work.
Motherboard Model (and version/BIOS):Z390 Aorus Master rev 1.0 BIOS F8
GPU Model (and version/BIOS): AORUS NVIDIA GeForce RTX 2080 8GB XTREME Turing Graphics Card
CPU: I7-9700K

Thank you

PLEASE fix this I need it to work so bad so frustrated


  #4  
Old 04-29-2019, 08:26 PM
newfiend's Avatar
newfiend newfiend is offline
newfiend
newfiend's PC Specs
 
Join Date: Nov 2016
Location: MA.
Posts: 10
POST ID # = 1003023
newfiend Reputation: 10
Default

I am using the new riser cable.
I have had my PC up for about 2-3 weeks.
It worked fine up until recently. I did a BIOS update on the motherboard to version 1.06 (EVGA Z390 Dark Motherboard).
Lately every game I play crashes to the desktop.
Games played and then crash include.
Battlefront 2, Metro Exodus, Quake Champions. It also locked up on me running Furmark in fullscreen resolution 3440 x 1440.
GPU Model: EVGA GEForce RTX 2080Ti XC
CPU: Intel i9 9900k
So far I have run memory diagnostic in Windows.. It passed.
Uninstalled the latest Nvidia Driver and rolled back to the previous driver. Games still crash.
Checked the HDD for error's all came back good.
Windows works fine but running any games the PC will crash to the desktop for me.

newfiend~

Last edited by newfiend; 04-29-2019 at 08:28 PM.


  #5  
Old 04-30-2019, 12:29 PM
Maukuh Maukuh is offline
Registered User
Maukuh's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1
POST ID # = 1003089
Maukuh Reputation: 10
Default

I am the one who posted the issues on Zottys Corsair Case Owners Club Discord Server. I just created a Corsair forum account for this thread. I tried a lot of things but can't solve the problem. Before this thread I didn't know others get also problems with the riser cable, to exclude a faulty cable, I ordered a new one.

With the new cable, I come with the same issues as with the last one.

04/30/2019
The cable is not working on the PCI-E 1 slot and PCI-E 2 slot, the system can't find the GPU while booting. It works only one the PCI-E 3 slot.
I tried to fix the problem by setting the PCIe-Controller in BIOS manually to GEN 2 and GEN 3 without receiving any difference.

MB
ROG STRIX Z390-E GAMING
BIOS Version: 0805 (01/29/2019)

GPU
ASUS ROG Strix GeForce RTX 2070 OC
Driver Version: 430.39 (04/23/2019)

CPU
Intel Core i7-9700K

Last edited by Maukuh; 04-30-2019 at 12:40 PM.


  #6  
Old 05-01-2019, 05:54 PM
newfiend's Avatar
newfiend newfiend is offline
newfiend
newfiend's PC Specs
 
Join Date: Nov 2016
Location: MA.
Posts: 10
POST ID # = 1003261
newfiend Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by newfiend View Post
I am using the new riser cable.
I have had my PC up for about 2-3 weeks.
It worked fine up until recently. I did a BIOS update on the motherboard to version 1.06 (EVGA Z390 Dark Motherboard).
Lately every game I play crashes to the desktop.
Games played and then crash include.
Battlefront 2, Metro Exodus, Quake Champions. It also locked up on me running Furmark in fullscreen resolution 3440 x 1440.
GPU Model: EVGA GEForce RTX 2080Ti XC
CPU: Intel i9 9900k
So far I have run memory diagnostic in Windows.. It passed.
Uninstalled the latest Nvidia Driver and rolled back to the previous driver. Games still crash.
Checked the HDD for error's all came back good.
Windows works fine but running any games the PC will crash to the desktop for me.

newfiend~
EDIT: Found to be bad GPU and not cable related issue.
newfiend~


  #7  
Old 05-07-2019, 11:53 PM
phoenix450splas phoenix450splas is offline
Registered User
phoenix450splas's PC Specs
 
Join Date: May 2019
Posts: 1
POST ID # = 1003892
phoenix450splas Reputation: 10
Default

Description of issue: When card is plugged into riser cable, there is no video. Tried 2 other PCI-e slots, no change. I don't get any video.

Motherboard Model (and version/BIOS): Asus Prime z390-A / Bios Version 1005

GPU Model (and version/BIOS): EVGA RTX 2080TI / Driver Version 430.39

CPU: Intel I7-9900K


  #8  
Old 05-16-2019, 04:24 AM
Saftheone Saftheone is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 6
POST ID # = 1004722
Saftheone Reputation: 10
Default

Is their a solution or fix of this ? As I need this working on my rig and the corsair branded one seems the best quality.


  #9  
Old 05-24-2019, 07:33 PM
jonnyguru jonnyguru is offline
PSU GUY
jonnyguru's PC Specs
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 2,882
POST ID # = 1005630
jonnyguru jonnyguru Reputation: 179
Send a message via ICQ to jonnyguru Send a message via MSN to jonnyguru Send a message via Yahoo to jonnyguru Send a message via Skype™ to jonnyguru
Default

Quote:
Originally Posted by Saftheone View Post
Is their a solution or fix of this ? As I need this working on my rig and the corsair branded one seems the best quality.
What board do you have?


  #10  
Old 05-25-2019, 01:56 AM
DarkCrazy DarkCrazy is offline
DarkCrazy
DarkCrazy's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Posts: 11
POST ID # = 1005647
DarkCrazy Reputation: 10
Default

Hi all

MB: Asus Maximus xi hero
BV: 1005

GPU: Asus rog strix Vega64 OC

CPU: i9-9900K

came yesterday but does not give the screen an image.


  #11  
Old 05-25-2019, 09:56 PM
Saftheone Saftheone is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 6
POST ID # = 1005733
Saftheone Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by jonnyguru View Post
What board do you have?
I did post above full specs
But I have a Z390 Aorus master


  #12  
Old 05-25-2019, 10:05 PM
jonnyguru jonnyguru is offline
PSU GUY
jonnyguru's PC Specs
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 2,882
POST ID # = 1005734
jonnyguru jonnyguru Reputation: 179
Send a message via ICQ to jonnyguru Send a message via MSN to jonnyguru Send a message via Yahoo to jonnyguru Send a message via Skype™ to jonnyguru
Default

Quote:
Originally Posted by Saftheone View Post
I did post above full specs
But I have a Z390 Aorus master
Oh. Sorry about that. Didn't expect someone to bump the thread so soon.

When they have a solution available, they'll let everyone know.

AFAIK: They figured out why it doesn't work, but they have to be able to ship a solution as the alternative is a modification that I'm sure most users don't want to have to execute themselves.


  #13  
Old 05-29-2019, 01:40 PM
DarkCrazy DarkCrazy is offline
DarkCrazy
DarkCrazy's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Posts: 11
POST ID # = 1006158
DarkCrazy Reputation: 10
Default

Hi

Is there any development?


  #14  
Old 05-29-2019, 03:48 PM
DarkCrazy DarkCrazy is offline
DarkCrazy
DarkCrazy's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Posts: 11
POST ID # = 1006188
DarkCrazy Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Zotty View Post
from a User in my Corsair Case Owners Club Discord Server


'hey folks, i got the new corsair riser cable but it's only running on my PCIE 3 slot, when i pull it into the PCIE 1 slot or PCIE 2 slot, can't find GPU...


Motherboard ASUS ROG STRIX Z390-E Gaming'
GPU Model Asus rog strix rtx 2070 oc

I have linked him to this thread....
yes i have tried with PCIE3. only PCIE3 works


  #15  
Old 05-31-2019, 08:03 PM
Saftheone Saftheone is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 6
POST ID # = 1006460
Saftheone Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by jonnyguru View Post
Oh. Sorry about that. Didn't expect someone to bump the thread so soon.

When they have a solution available, they'll let everyone know.

AFAIK: They figured out why it doesn't work, but they have to be able to ship a solution as the alternative is a modification that I'm sure most users don't want to have to execute themselves.
Thanks I'm pretty hot on it as I M desperate for a fix I wouldn't mind knowing the modification


1 members found this post helpful.
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.