The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Power Supplies

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-12-2018, 05:42 PM
MrPotato//head MrPotato//head is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 2
POST ID # = 944525
MrPotato//head Reputation: 10
Default RM650X blown

Hello,

I have the RM650X, it makes a pop noise every time i switch the switch on the surge protected extension lead which my pc is plugged into. Yesterday when i switched the switched it blown the fuse in PSU, there was a loud bang and a flash, it also tripped my fuse box. The PSU now is completely dead.

This is the 2nd RM650X within 1yr, the same problem happened before which then i got a replacement. I've looked around on different forums and read that other people have had the same problem with this particular PSU.

My question is why this happening? Is the RM650X a bad PSU or am i doing something wrong?
Reply With Quote


  #2  
Old 03-16-2018, 02:54 AM
d3viation d3viation is offline
Registered User
d3viation's PC Specs
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 2
POST ID # = 944994
d3viation Reputation: 10
Default exact same problem

hello,
to me the exact same thing happened, but i cant reach the support so i had to order a new with the hope to get a refund on my defective one. i always had this electric explosions, like a popping noise and sometimes a flash when i switched it on, but i thought its was because of current fluctuation, until the day where it completely died :(
Reply With Quote


  #3  
Old 03-16-2018, 03:09 PM
MrPotato//head MrPotato//head is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 2
POST ID # = 945059
MrPotato//head Reputation: 10
Default

its the PSU, I've returned it and went for the Evga 650W G2 instead. It works perfectly fine, no popping sound every time i flick the switch on the extension lead.
Reply With Quote


  #4  
Old 04-30-2018, 10:59 AM
kyle0782000 kyle0782000 is offline
Registered User
kyle0782000's PC Specs
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 35
POST ID # = 952741
kyle0782000 Reputation: 10
Default

It appears that I have the same problem with my second RM1000i, after almost one year of normal use. I haven't look after my present PSU to detect any flash that the first one was able to produce (even flash through its rear panel), but the "Pop" noise is loud enough to be detected.
I am waiting for information from Corsair team.
Reply With Quote


Reply

Tags
rm650x

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.