The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 06-01-2018, 09:01 AM
Vonanx Vonanx is offline
Registered User
Vonanx's PC Specs
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 1
POST ID # = 956970
Vonanx Reputation: 10
Default H150i PRO "Humming sound"

Hello,

I recently built a new PC using mostly corsair parts. One of these parts is the RGB H150i Pro, and so far it has done an excellent job at keeping my CPU cool.

However, I have noticed that the pump creates a highish pitched "hum" when my PC is under heavy load. Note that the cooler makes 0 noise when I am doing low intensive tasks like browsing the internet, and playing low demanding games.


I was wondering if it was normal for the H150i to make such an audible sound when playing demanding games?


Thanks for the help!
Reply With Quote


  #2  
Old 06-01-2018, 09:25 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,388
POST ID # = 956974
DevBiker Reputation: 88
Default

Can you correlate this hum to fan speed? Are you sure it's the cooler's fans and not another fan, perhaps on the GPU?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #3  
Old 06-01-2018, 11:02 AM
c-attack c-attack is online now
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,015
POST ID # = 956983
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

The pump speeds are static, so this would suggest a fan. What pump speed/setting are you using? All pumps make some electro-mechanical noise, most often described as a hum. However, it should not be changing in pitch.

Are you using the zero fan speed setting for desktop work (and thus the lack of hum)?
Reply With Quote


Reply

Tags
h150i pro, humming sound, noise, pump

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.