The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-20-2019, 12:59 PM
Clem074 Clem074 is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 16
POST ID # = 1005113
Clem074 Reputation: 15
Default LL Fans RGB not working (as usual)

Hello everyone !

I will do my best to not write a salty message here but I will need a lot of self control.

One year and a half, 2500 euros and not a single day with LL fans working correctly with the RGB. At first, can someone explain to me how it is possible to sold something that is not working for that period of time. Is it even legal ?


After a first replacement of a defective fan (led issue) and I'm sure it's not the last one (random red leds, some leds now don't light up but on the last fan so the others are safe), now I only have one single fan that is lightning up (number one).

I changed the order of the fans to the lightning node because I've learnt some thngs from my first defective fan and nothing change. All the leds are ok so it don't think it's that.

I removed iCue and nothing is changing at all.

Can someone explain to me how is it possible ?

I'm about to complain to customer support because I don't see what else can I do. I'm not a salty guy but I just want my pc running for what I paid for and one year and half after, many updates of icue after, this is worst than before.

I've a node linked to a commander.

Thank you and sorry, I just can't anymore.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-20-2019, 02:13 PM
Clem074 Clem074 is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 16
POST ID # = 1005121
Clem074 Reputation: 15
Default

Did a couple of test now and this is what I have :

I have 6 LL fans on the lightning node.
Only the first one works.

if I put the fan n°2 on the port n°1 and the fan n°1 on the port n°2, the first and the second fan work.

Any idea ?

is it the software or my fans ?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-20-2019, 02:33 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,247
POST ID # = 1005122
DevBiker Reputation: 88
Default

It's the fan. The fans have to pass the signal from one to the next. Your initial Fan #1 isn't doing that. So it takes the rest out. The fact that swapping it around works confirms this.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote
  #4  
Old 05-20-2019, 02:54 PM
Clem074 Clem074 is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 16
POST ID # = 1005125
Clem074 Reputation: 15
Default

there was something with the first series of LL ?
Because I already have one I had to replace.

Now you're telling me that I've the replace the first one. And I have also led issues with the 6 one.

wtf

Last edited by Clem074; 05-20-2019 at 03:19 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-20-2019, 04:18 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,247
POST ID # = 1005129
DevBiker Reputation: 88
Default

Well, based on what you've said, your original Fan #1 isn't passing the signal down to the rest of the fans. That right there will take the entire chain out.
So, yeah, it needs to be replaced or repaired (assuming that it can be repaired). Replacement is the easiest thing to do. This should be an easy RMA.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote
  #6  
Old 05-20-2019, 04:38 PM
Corsair Calico Jack's Avatar
Corsair Calico Jack Corsair Calico Jack is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 578
POST ID # = 1005131
Corsair Calico Jack Reputation: 10
Default

We can certainly RMA the fan.

To be clear, there's no huge manufacturing issue. It's just a lot of LED's in one device. Like, if one of the LED's fails, it makes all of the lighting further down the chain stop working. We can easily RMA it through a ticket.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-20-2019, 05:31 PM
Clem074 Clem074 is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 16
POST ID # = 1005148
Clem074 Reputation: 15
Default

Seems a bit strange to me because I already knew what you just said but here, all the led are working on this fan (not on the last one).

But I trust you guys, thanks !

How can I ask for a ticket ?
Reply With Quote
  #8  
Old 05-20-2019, 11:52 PM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is online now
iCue βeta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 2,878
POST ID # = 1005181
Zotty Reputation: 52
Default

Quote:
Originally Posted by Clem074 View Post
Seems a bit strange to me because I already knew what you just said but here, all the led are working on this fan (not on the last one).

But I trust you guys, thanks !

How can I ask for a ticket ?

click 'Support Ticket System' at the top of this page buddy
Reply With Quote
  #9  
Old 05-21-2019, 12:04 PM
Clem074 Clem074 is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 16
POST ID # = 1005255
Clem074 Reputation: 15
Default

Thank you sir :)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.