The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-19-2019, 05:04 AM
AussieBogan AussieBogan is offline
Registered User
AussieBogan's PC Specs
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 4
POST ID # = 1018666
AussieBogan Reputation: 10
Default LL120 and LL140 RGB problems

I have the corsairs ll fans 1 120mm and 2 140mm in my pc and there where amazing at start until august came a long with icue 3.18.

in my RBG hub it goes 1 120mm and the 140mms are 2 and 3


my 140mms rgbs are dead and my 120mm half of its dead I know when one fail the ones next in the line fail too so moved the fan my 120 to the back and move the 140 up on my rgb hub so now my 140mms rgbs works


so now 1 140mm 2 140mm 3 120mm in the rgb hub

And it works and fully response at this stage I do a roll back to icue 3.17 and after 3 hours the 120mm came back to life now all my fans work which is amazing

but after a week I notice that my fans rgbs started to get stuck when I played games like either they freeze or flicked on and off there fine when in idle or when I play non pc demanding games there fine no flicker or glitching just fine

I am not sure what to do or do I just wait for a fix which will never come


I love corsair and the product but dam. great looking products when they work but terrible software that runs them I now the software is new but I have to turn my fans rgbs off when i play games which I am fine with just wish I didn't have too.

I am on icue 3.17.94 and my lightning node pro firmware is 0.10.4
Attached Images
File Type: jpg 1.jpg (1.98 MB, 30 views)
File Type: jpg IMG20190802170350[2305843009219714672].jpg (3.00 MB, 22 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 09-19-2019, 11:06 AM
LuciITA LuciITA is online now
Registered User
LuciITA's PC Specs
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 7
POST ID # = 1018687
LuciITA Reputation: 10
Default

I had the same problem with my ll120 fans, i done an RMA because i can't solve the problem.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-19-2019, 04:35 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,514
POST ID # = 1018723
DevBiker Reputation: 88
Default

I don't think that the issue is with the software. What it sounds like is you have an intermittent connection dropping out on one of the fans. As the fans operate in series, one bad connection on one fan will take out everything "past" it on the Fan Hub.

Try rearranging the fans. Put the first fan that has the issue at the end.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote
  #4  
Old 09-20-2019, 12:03 AM
AussieBogan AussieBogan is offline
Registered User
AussieBogan's PC Specs
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 4
POST ID # = 1018792
AussieBogan Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
I don't think that the issue is with the software. What it sounds like is you have an intermittent connection dropping out on one of the fans. As the fans operate in series, one bad connection on one fan will take out everything "past" it on the Fan Hub.

Try rearranging the fans. Put the first fan that has the issue at the end.
I have done this before as my 120ll only half of the rgbs work so I did move it to the back and moved my 140s up so it work the picture our a before I did that to after so it worked

The only problem is that it’s happening with my 140 fans now the first one in line in the hub flickers one led causing the second in line to do the same and that one gets stuck off and freezes the fans rgbs and the next one so when I change profiles it stays but the first fans rgb the one the starts the flickering goes back to normal after a restart of icue

But it only happen if I play a game it’s like they lag behind and get stuck the start getting stuck for a second then going back to normal then continues doing the same until one of the leds goes dead then I stop playing the game i do a icue restart and after 10mins there fine all fans rgbs working

So from what I can see is that the fan that’s first in the rgb hub starts the problem flicking leds off and on either half of the fan or just one led causing the second 140 to do the same the last fans is fine just stuck due to the 140s But the first fan that caused the problem is fine as soon a restart of icue it’s the second one that gets stuck and I have to wait 10 mins to fix its self

That’s why I believe it to be software as they work fine until I play a game like rainbow six or rust but what’s weird even if i turns the fans of like no lightning setting are set so the fans rgbs are off if I switch to a profile where there on after playing a game with them off they still do the exact same thing like one leds is dead causing it to be stuck and after a restart of icue and 10mins it fine so it could be software or a broken rgb hub
Reply With Quote
  #5  
Old 09-20-2019, 12:49 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,514
POST ID # = 1018794
DevBiker Reputation: 88
Default

Question for you - which RGB Memory do you have? And is "Enable Software Control" checked in the Settings? If so ... uncheck it.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote
  #6  
Old 09-20-2019, 01:12 AM
AussieBogan AussieBogan is offline
Registered User
AussieBogan's PC Specs
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 4
POST ID # = 1018796
AussieBogan Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
Question for you - which RGB Memory do you have? And is "Enable Software Control" checked in the Settings? If so ... uncheck it.
I have corsair vengeance rgb pro 16gb 3000hz and yes it was enabled i have disabled it what is the reason for me to disable it

and should I update to 3.20?

Last edited by AussieBogan; 09-20-2019 at 01:29 AM.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-20-2019, 05:17 AM
AussieBogan AussieBogan is offline
Registered User
AussieBogan's PC Specs
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 4
POST ID # = 1018817
AussieBogan Reputation: 10
Default

Here are some videos of what happen to my fans and how my fine ll120 got stuck half off and another video on what happen when and after I play a game


sorry for bad quality but it shows what I am dealing with
Reply With Quote
Reply

Tags
#corsair #broken #help

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.