The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #61  
Old 09-02-2019, 11:11 PM
Excalibur1 Excalibur1 is offline
Registered User
Excalibur1's PC Specs
 
Join Date: Oct 2018
Location: NY
Posts: 4
POST ID # = 1016634
Excalibur1 Reputation: 10
Default

I'm having the same CPU issues as others reported here (system interrupts/stuttering etc)

With iCUE 3.19 running in the background


Without 3.19 running


This is happening with all of my games/benchmarks
Reply With Quote
  #62  
Old 09-03-2019, 12:03 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,529
POST ID # = 1016640
DevBiker Reputation: 88
Default

Quote:
Originally Posted by GS1981 View Post
I'm getting the same problem as this, but also with 3.18 i'm losing about 30-40fps in cpu bound games like GTA 5, Battlefield games, Football Manager etc.

With 3.19 it is dramatically worse making every game unplayable.
And your system specs are???
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote
  #63  
Old 09-03-2019, 06:07 AM
Dicehunter's Avatar
Dicehunter Dicehunter is offline
I Fight For The Users
Dicehunter's PC Specs
 
Join Date: Aug 2014
Location: EU
Posts: 440
POST ID # = 1016667
Dicehunter Reputation: 16
Default

I haven't read all pages of this thread but 1 problem for me with this latest release was my 1080 Ti would every 30 or so seconds get really low GPU usage ingame so I'd get a sort of intermitent stutter, Didn't matter if I had G-Sync on or off.

CPU is a 9900K with Z390 mobo.
__________________

Last edited by Dicehunter; 09-03-2019 at 06:09 AM.
Reply With Quote
  #64  
Old 09-03-2019, 06:30 AM
Abhijeet Abhijeet is offline
Zeref
Abhijeet's PC Specs
 
Join Date: May 2018
Location: New Delhi India
Posts: 1
POST ID # = 1016669
Abhijeet Reputation: 10
Default icue 3.19.120 high first cpu core usage

This version has high cpu usage for the first cpu core i.e core 0 ranging from 30-100 percent which causes low cpu single core score and low gpu usage and frames in games as well as frame drops and stutters in games so avoid using this version and dont update icue if you haven't stick with the older version
Reply With Quote
  #65  
Old 09-03-2019, 06:41 AM
momorious's Avatar
momorious momorious is offline
Registered User
momorious's PC Specs
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 263
POST ID # = 1016672
momorious Reputation: 12
Default

Yeah, exactly that is the issue. It's extremely surprising that corsair didn't pulled this completely bugged version but continues to risk this known issue to affect hundreds and thousands of systems.. Very poor marketing strategy. And also they don't even say anything official about this.. Bad customer service as well.
Reply With Quote
  #66  
Old 09-03-2019, 07:04 AM
Dicehunter's Avatar
Dicehunter Dicehunter is offline
I Fight For The Users
Dicehunter's PC Specs
 
Join Date: Aug 2014
Location: EU
Posts: 440
POST ID # = 1016673
Dicehunter Reputation: 16
Default

Destiny 2 max settings 1080P MSI Afterburner GPU Usage chart.

With iCUE installed




Without iCUE installed




The drop off at the end on both charts is me alt tabbing out.

Without iCUE installed my frame rate shoots up and my intermittent stutters are completely gone, With iCUE installed I lose around 70FPS, My minimums are a hell of a lot lower AND every 20 or so seconds I get stuttering due to GPU usage plummeting.

It's not an isolated case anymore Corsair, You guys need to start testing your software properly before you release it and stop treating your PAYING customers as guinea pigs, Don't know if you've noticed but your hardware isn't exactly cheap and it needs this software to fully function, Your software is chomping HUGE amounts of performance, It's simply unacceptable, If I was on the software team at Corsair I'd be utterly ashamed to release a product that not only doesn't work properly but has such a drastic negative impact on a systems performance.
__________________

Last edited by Dicehunter; 09-03-2019 at 07:48 AM.
Reply With Quote
  #67  
Old 09-03-2019, 07:55 AM
GS1981 GS1981 is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 58
POST ID # = 1016678
GS1981 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
And your system specs are???
Windows 10 Pro x64
Acer Predator X34a
i7-6700k
Corsair h115i
Nvidia MSI Ventus 2080ti OC
16gb of ddr4 3000mhz (Corsair Vengeance LED)
3 x samsung evo 870 ssds
Corsair HX750i psu
Logitech G560 RGB Speakers

Corsair RGB peripherals are

K70 Rapidire
Dark Core Mouse
Void Pro
the RGB headset holder
the RGB mouse mat
Reply With Quote
  #68  
Old 09-03-2019, 08:35 AM
bertie123 bertie123 is offline
Registered User
bertie123's PC Specs
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 17
POST ID # = 1016681
bertie123 Reputation: 10
Default

Add me to the list of users with high cpu usage on one core due to "system interrupts"

It happened after I had to reinstall windows because windows update was broken for the last two CU's so ofc after a fresh install this issue appeared and after some googling I assumed one of my driver's was broken.

So I reinstalled again paying attention to the cpu usage after each driver and piece of software I installed and bam as soon as I installed the latest icue the issue came back.. great knowing I did an extra reinstall and wasted 3/4 hours extra than I needed to so thanks for that Corsair.

Asus PRIME Z370-A
i7 8700k
16gb corsair vengeance LED (non rgb) 3200mhz ram
Gigabyte RTX 2060
Latest windows 10 build 1903 (18362.329)
iCue 3.19.120
Reply With Quote
  #69  
Old 09-03-2019, 08:37 AM
GS1981 GS1981 is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 58
POST ID # = 1016682
GS1981 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by bertie123 View Post
Add me to the list of users with high cpu usage on one core due to "system interrupts"

It happened after I had to reinstall windows because windows update was broken for the last two CU's so ofc after a fresh install this issue appeared and after some googling I assumed one of my driver's was broken.

So I reinstalled again paying attention to the cpu usage after each driver and piece of software I installed and bam as soon as I installed the latest icue the issue came back.. great knowing I did an extra reinstall and wasted 3/4 hours extra than I needed to so thanks for that Corsair.

Asus PRIME Z370-A
i7 8700k
16gb corsair vengeance LED (non rgb) 3200mhz ram
Gigabyte RTX 2060
Latest windows 10 build 1903 (18362.329)
iCue 3.19.120
Same thing for me pretty much, i thought it was either the Windows 10 1903 update or the latest Nvidia drivers, it wasn't until i did a couple of formats and did a process of elimination thing that i figured out it was iCue.
Reply With Quote
  #70  
Old 09-03-2019, 11:24 AM
H1TWOLF's Avatar
H1TWOLF H1TWOLF is offline
Registered User
H1TWOLF's PC Specs
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 3
POST ID # = 1016698
H1TWOLF Reputation: 10
Default

I reformatted my computer because of this update. I didn't think about iCUE as being the culprit until after I reinstalled Windows and had the same performance issues after installing the utility. Using 3.18 now and not having the FPS drops/stutters.

If I ever have a performance issue in the future, the first thing I'm checking is iCUE. If there's ever an update available for iCUE, the first thing I'm checking are these forums. Is QA in the house?
Reply With Quote
  #71  
Old 09-03-2019, 11:27 AM
momorious's Avatar
momorious momorious is offline
Registered User
momorious's PC Specs
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 263
POST ID # = 1016699
momorious Reputation: 12
Default

Quote:
Originally Posted by H1TWOLF View Post
I reformatted my computer because of this update. I didn't think about iCUE as being the culprit until after I reinstalled Windows and had the same performance issues after installing the utility. Using 3.18 now and not having the FPS drops/stutters.

If I ever have a performance issue in the future, the first thing I'm checking is iCUE. If there's ever an update available for iCUE, the first thing I'm checking are these forums. Is QA in the house?
Obviously QA and Betateam failed to identify this groundbreaking issue. But corsair not even seems to see a reason to say anything regarding this issue. Instead, they still have this bugged version online instead of pulling it after so many issue reports already in just a few days. Actually pretty bad customer service here imo as well as bad QA.
Reply With Quote
  #72  
Old 09-03-2019, 11:34 AM
Dicehunter's Avatar
Dicehunter Dicehunter is offline
I Fight For The Users
Dicehunter's PC Specs
 
Join Date: Aug 2014
Location: EU
Posts: 440
POST ID # = 1016701
Dicehunter Reputation: 16
Default

Quote:
Originally Posted by H1TWOLF View Post
I reformatted my computer because of this update. I didn't think about iCUE as being the culprit until after I reinstalled Windows and had the same performance issues after installing the utility. Using 3.18 now and not having the FPS drops/stutters.

If I ever have a performance issue in the future, the first thing I'm checking is iCUE. If there's ever an update available for iCUE, the first thing I'm checking are these forums. Is QA in the house?
It seems the customer is the QA, If iCUE continues down this path of affecting overall performance I can see myself swapping out my Corsair fans and AIO and going with a hardware based solution that doesn't require any type of software.
__________________
Reply With Quote
  #73  
Old 09-03-2019, 12:16 PM
Alcasczar Alcasczar is offline
RGB Lunatic
Alcasczar's PC Specs
 
Join Date: Jun 2018
Location: Fairport NY
Posts: 86
POST ID # = 1016702
Alcasczar Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by momorious View Post
That's interesting. I also noticed a 20% FPS loss with 3.19 installed but didn't looked at cpu usage... That would be a perfect explanation of why performance is bad and Gsync doesn't work properly. But for sure this new version is completely broken.
It's the same thing with GSYNC on or off, Its been days and Corsair has been silent about it , at least they could let us know they've acknowledged there is an issue and attempting to fix / pull the download off the site.
Reply With Quote
  #74  
Old 09-03-2019, 12:59 PM
Excalibur1 Excalibur1 is offline
Registered User
Excalibur1's PC Specs
 
Join Date: Oct 2018
Location: NY
Posts: 4
POST ID # = 1016708
Excalibur1 Reputation: 10
Default

Honestly, I just came to the conclusion that it's better to just not have any RGB software from any company running at all, ever. Just set your colors and close it forever because none of these guys can be trusted to make a working piece of software. Like others have said, how is this still available to download?
Reply With Quote
  #75  
Old 09-03-2019, 01:47 PM
rascaluk rascaluk is offline
Registered User
rascaluk's PC Specs
 
Join Date: Jan 2019
Location: UK
Posts: 17
POST ID # = 1016711
rascaluk Reputation: 10
Default

Has anyone heard from Corsair James on this? From previous threads, this sort of thing doesn't seem to get sorted until he gets involved.

Beta guys, what is Corsair's level of awareness of these issues, any idea?

As usual, their silence is deafening...and not even patch notes available. I just don't understand why someone can't take 5 minutes to say, "yes, we know, we're looking at it". For people experiencing these issues the lack of communication is basically destroying customer loyalty and endorsement.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.