The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cases

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 06-06-2017, 10:46 PM
ScarredMecha ScarredMecha is offline
Registered User
ScarredMecha's PC Specs
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 1,162
POST ID # = 907060
ScarredMecha Reputation: 14
Default 570X Front Filter

Is it possible to leave out the front filter when mounting the front glass panel? Is a custom piece needed in order to do this? I've seen some builds that don't have the honeycomb filter in the front. I quite like the look of the case but I'd prefer the complete clarity of just having glass in the front.
__________________
Click the picture for some nice simple color scheme profiles!

Reply With Quote


  #2  
Old 06-07-2017, 01:02 PM
Corsair Blake Corsair Blake is offline
Banned
Corsair Blake's PC Specs
 
Join Date: Jun 2016
Location: Fremont, CA
Posts: 300
POST ID # = 907108
Corsair Blake Reputation: 14
Default

Hello there!

The screw posts for the front and top glass panels are mounted on the dust filters. While it's possible to install the glass without the dust filters, we don't recommend it as you will need to find a way to use the screw posts. They hold the glass in place. On top of that, you will lose the dust filtration capability. I'm sure the filter-less builds you've seen have mostly been for show.

Let us knwo what you end up doing.
Reply With Quote


  #3  
Old 06-07-2017, 01:05 PM
Corsair Nick's Avatar
Corsair Nick Corsair Nick is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 922
POST ID # = 907109
Corsair Nick Reputation: 39
Default

It is possible, but the execution can make and break parts for the installation. Not sure you have the case yet or not, but the filter is magnetically held on to the front, and it also has plastic stands and grommets on all four corners which hold the glass in place off the front of the chassis. The stands are removable with care, but if you over tighten the screw when installing, you will most likely break the pressure clips. Installation is tricky also because now there is nothing to hold the stands centered in place.
Reply With Quote


  #4  
Old 06-07-2017, 04:00 PM
ScarredMecha ScarredMecha is offline
Registered User
ScarredMecha's PC Specs
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 1,162
POST ID # = 907121
ScarredMecha Reputation: 14
Default

I don't have the case yet, but this is good information to know. Thank you both!
__________________
Click the picture for some nice simple color scheme profiles!

Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.