The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-24-2015, 01:21 AM
LHman97 LHman97 is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 1
POST ID # = 810258
LHman97 Reputation: 10
Default Void Wireless Keeps loosing connection

Hi I just got the Void Wireless and it at first it was fine but now it continally loses connection when i am using it. I have had it for less than 24 hours. Also should i be able to charge the headset and use them at the same time? When i plug the charger in it just disconnects the headset from the computer.

Thanks
Reply With Quote


  #2  
Old 09-25-2015, 10:03 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 810446
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Temporarily turn off other wireless devices and see if the headset looses connection.

The headset should sill work with the charger cable plugged in.
Have you tried a different USB port?
Try the headset on another computer and see if it does the same thing.

Note: if you are using the latest version of CUE, The VOID headset will automatically turn off after 11 minutes when there is no sound being played.
Reply With Quote


  #3  
Old 10-01-2015, 11:04 PM
Glyphic Glyphic is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 3
POST ID # = 811715
Glyphic Reputation: 10
Default

Was this ever resolved? I am also having this issue.
I do not have any other wireless devices to turn off as was suggested.
Reply With Quote


  #4  
Old 10-02-2015, 11:26 AM
Medieval Nerd's Avatar
Medieval Nerd Medieval Nerd is offline
OC & HW Enthusiast
Medieval Nerd's PC Specs
 
Join Date: Dec 2007
Location: Montreal, Canada
Posts: 991
POST ID # = 811772
Medieval Nerd Reputation: 22
Default

This happened to me once. And what I found was that I was using the device selector from Skype instead of seeting my desktop sound output device to the VOID.

It would seem, in my case, that if I don't have the Windows Playback device set to the VOID, after 11 minutes it will disconnect. Even if I'm using it with Skype for example.

It might be due to the fact that CUE only checks sound being output on the default device and if it's not getting any attention it shuts off.

How are your playback devices setup?
__________________
Reply With Quote


  #5  
Old 10-02-2015, 02:50 PM
Glyphic Glyphic is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 3
POST ID # = 811821
Glyphic Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Medieval Nerd View Post
This happened to me once. And what I found was that I was using the device selector from Skype instead of seeting my desktop sound output device to the VOID.

It would seem, in my case, that if I don't have the Windows Playback device set to the VOID, after 11 minutes it will disconnect. Even if I'm using it with Skype for example.

It might be due to the fact that CUE only checks sound being output on the default device and if it's not getting any attention it shuts off.

How are your playback devices setup?
I am not using it with skype, and it is set as my default playback device.
And this thread isn't about it shutting off after 11 minutes. It is about the device connecting and disconnecting over and over.
Reply With Quote


  #6  
Old 07-19-2017, 03:53 AM
TheOnlyBrewstar TheOnlyBrewstar is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 1
POST ID # = 912353
TheOnlyBrewstar Reputation: 10
Default

Sorry for the hardcore necropost, but this is the first link that pops up when searching for this specific issue and I found out the solution since I've looked everywhere and nobody ever gives the correct answer to the question.

The issue is that whenever the VOID headset is plugged in to charge AND in use, it disconnects often, like every ten seconds kind of often. My solution was to use a phone charger instead of plugging it into my computer. It may be something to do with Windows 10 but I'm not certain. What I am certain of, is that this is the solution to this specific issue.
Reply With Quote


  #7  
Old 07-19-2017, 08:18 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 912380
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Are you able to reproduce the issue on another computer?
Reply With Quote


Reply

Tags
charging, disconnection, void, wireless

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.