The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Memory

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 04-12-2017, 02:21 PM
Bigmikeyb92 Bigmikeyb92 is offline
Registered User
Bigmikeyb92's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 1
POST ID # = 899074
Bigmikeyb92 Reputation: 10
Default Can I get some help picking out some led memory

I am currently building a gaming pc and so far only thing I have is the mobo I bought a gigabyte ga h110m s2h gsm and it's memory speed maxed out at 2133mhz from what I understand i would like to get a pair of corsair vengeance led but don't know if they'll work with my motherboard my help would be greatly appreciated
Reply With Quote


  #2  
Old 04-12-2017, 02:35 PM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 899077
red-ray Reputation: 81
Arrow They should work with an Intel® H110 Express Chipset

The gigabyte ga h110m s2h uses the Intel® H110 Express Chipset which has an identical SMBus controller to the Z170 chipset, so they should work as well as on Z170 motherboards.

That said Corsair only specify Z170/Z270 support, so I advise you to check via https://corsair.secure.force.com/home/home.jsp

I expect my software would control them on a H110 based motherboard and if it did not I would be very surprised and suspect I would fix it in < 24 hours.

Quote:
Originally Posted by Technobeard View Post
  • Full single-color Vengeance DRAM support (including synced pulse) for Z170/Z270
  • Full Vengeance RGB DRAM support for Z170/Z270
Reply With Quote


  #3  
Old 04-13-2017, 01:58 AM
PCnewbie PCnewbie is offline
Registered User
PCnewbie's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 4
POST ID # = 899138
PCnewbie Reputation: 10
Default It would work with the Gigabyte GA-H110M, but not controllable

I have the same (almost) motherboard. The Vengeance LEDs do work, however, the CL software doesn't show the LED controls and I'm also having problems with it and can't find the solution. Not sure if the problem lies with the mobo compatibility itself though.

Also, the LED memory sticks pulsate as a default and it's irritating that they're not in sync :(
Attached Images
File Type: png Gigabyte H110M.png (254.0 KB, 111 views)
Reply With Quote


  #4  
Old 04-13-2017, 02:27 AM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 899139
red-ray Reputation: 81
Question Can SIV control them?

Quote:
Originally Posted by PCnewbie View Post
Also, the LED memory sticks pulsate as a default and it's irritating that they're not in sync :(
Can SIV control them? See http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=888742. If not post Menu->System->SMB Bus and I will fix it.

SIV worked when CL 4.6.0.86 failed on my system, see http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=896217
Reply With Quote


  #5  
Old 04-13-2017, 07:45 AM
PCnewbie PCnewbie is offline
Registered User
PCnewbie's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 4
POST ID # = 899154
PCnewbie Reputation: 10
Default I already tried SIV, but I'm lost

I have seen and tried the SIV yesterday but I wasn't able to grasp most of what I was seeing as I am not quite adept at this. I already enabled -AIOLED yet I have no progress other than that since I don't know what comes next.

As for the screenshot, I managed to find the SMB Bus but using another route which is [Machine]->[SMB Bus]
Attached Images
File Type: png SMB Bus.png (34.7 KB, 107 views)
Reply With Quote


  #6  
Old 04-13-2017, 08:04 AM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 899157
red-ray Reputation: 81
Question Have you read the guide?

Have you read the guide?

SIV can see the DIMM LED devices so should be able to change them.

Do Menu->Tools->Link LEDs then press [Apply] to change the LEDs.
Reply With Quote


  #7  
Old 04-14-2017, 08:42 AM
PCnewbie PCnewbie is offline
Registered User
PCnewbie's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 4
POST ID # = 899260
PCnewbie Reputation: 10
Default Can I sync the pulse of the Link LEDs?

Thanks a lot for the help. I was able to make the LEDs static. However I'm also thinking if I can sync the pulse of the LEDs? or if currently not, on future developments of the software?
Reply With Quote


  #8  
Old 04-14-2017, 05:00 PM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 899351
red-ray Reputation: 81
Sigh.. I don't have the datasheet

Quote:
Originally Posted by PCnewbie View Post
Thanks a lot for the help. I was able to make the LEDs static. However I'm also thinking if I can sync the pulse of the LEDs? or if currently not, on future developments of the software?
I expect I could put them back to flashing, but I have no information on how to synchronise them or if this is even possible.

I don't have the datasheet and without this I could only guess what is possible. To date Corsair have always declined to make datasheets available to me.

How well does SIV report the Gigabyte GA-H110M-DS2-CF sensors? Please post Menu->Hardware->Sensor Debug so I can check.

Last edited by red-ray; 04-14-2017 at 05:04 PM.
Reply With Quote


  #9  
Old 04-15-2017, 12:12 AM
PCnewbie PCnewbie is offline
Registered User
PCnewbie's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 4
POST ID # = 899384
PCnewbie Reputation: 10
Default Some weird readings

I know it's possible since there are other RGB DIMMs that can be synced. I'm not sure if I can post other brands here so I guess I'll just leave it at that. Regarding the reading, it's weird that I'm seeing static 95°C and 127°C measurements. Others are quite consistent with other software.

On a side note, I've made the SIV run at startup, but I don't want to see the window of the SIV itself, is there a way to start it at background? I've tried -TRAY but it still shows the in foreground and does not exit in tray with -EXIT=1 although it does close the window.
Attached Images
File Type: png Sensor Debug.png (98.3 KB, 116 views)
Reply With Quote


  #10  
Old 04-15-2017, 06:10 AM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 899409
red-ray Reputation: 81
Idea Use -EXIT=10 as I specified

Quote:
Originally Posted by PCnewbie View Post
Regarding the reading, it's weird that I'm seeing static 95°C and 127°C measurements. Others are quite consistent with other software.

I've tried -TRAY but it still shows the in foreground and does not exit in tray with -EXIT=1 although it does close the window.
This is what I half expected and the 127°C are control values, not reported values. Please post or e-mail be the SIV save files so I can fix this, see http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=788225 for how to do this and what I need.

If you use SIV 5.19 Beta-03 (Menu->File->Download->SIV Beta) some things should be improved.

Use -EXIT=10 as I specified

Last edited by red-ray; 04-15-2017 at 01:34 PM. Reason: Beta-03
Reply With Quote


  #11  
Old 04-16-2017, 11:07 AM
brainfreeze's Avatar
brainfreeze brainfreeze is offline
Big ******* fan
brainfreeze's PC Specs
 
Join Date: Mar 2017
Location: Here
Posts: 15
POST ID # = 899558
brainfreeze Reputation: 10
Default

I guess i could ask here too sens its the same question allmost, i have 4 ram with leds that i want to get for my MSI (x370) Titanium board (CMR32GX4M4C3000C15) am i suppose to look at the motherboard compattibillity page or corsair compattibillity page or both ? how can i be sure the ram will work with my board ?

Last edited by brainfreeze; 04-16-2017 at 11:08 AM. Reason: spelling fix
Reply With Quote


Reply

Tags
gigabyte ga-h110m-s2h-gsm, h110, memory, vengeance led

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.