The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-01-2019, 10:15 PM
ressonance ressonance is offline
Registered User
ressonance's PC Specs
 
Join Date: May 2018
Posts: 27
POST ID # = 1003291
ressonance Reputation: 10
Default iCue 3.15.101 Causes Major Stutter in Division 2

The good news is that the SDK effects seem to be working better now in game but the bad news is that it causes major stutter while panning the mouse in the game. Turning off the SDK effects on both iCue settings and in game has no effect. The only workaround at the moment seems to be to quit iCue completely.

iCue on:

iCue off:
Reply With Quote
  #2  
Old 05-01-2019, 11:23 PM
Gronar Gronar is offline
Registered User
Gronar's PC Specs
 
Join Date: Mar 2019
Location: Round Rock, Tejas
Posts: 114
POST ID # = 1003296
Gronar Reputation: 10
Default

Hmm, I'm totally opposite. Camera is smooth as **** but the SDK effects barely work.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-02-2019, 01:06 AM
ressonance ressonance is offline
Registered User
ressonance's PC Specs
 
Join Date: May 2018
Posts: 27
POST ID # = 1003303
ressonance Reputation: 10
Default

I'd honestly prefer having smooth camera over working lighting in game. Might downgrade iCue and see if that helps.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-02-2019, 02:10 PM
RiverM RiverM is offline
Registered User
RiverM's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 45
POST ID # = 1003378
RiverM Reputation: 10
Default

Are you using a Corsair mouse or wireless mouse, tried a different mouse? Maybe a polling rate issue?
Reply With Quote
  #5  
Old 05-02-2019, 02:13 PM
tonyt3rry tonyt3rry is offline
Registered User
tonyt3rry's PC Specs
 
Join Date: May 2019
Posts: 7
POST ID # = 1003380
tonyt3rry Reputation: 10
Default

I noticed when having full hardware control on and the sdk it uses more cpu so it could be that
Reply With Quote
  #6  
Old 05-02-2019, 07:50 PM
Corsair Calico Jack's Avatar
Corsair Calico Jack Corsair Calico Jack is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 583
POST ID # = 1003416
Corsair Calico Jack Reputation: 10
Default

Try turning Gsync to Fullscreen only in the Nvidia Control Panel.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-02-2019, 10:33 PM
Kozmonaut Kozmonaut is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 23
POST ID # = 1003426
Kozmonaut Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair Calico Jack View Post
Try turning Gsync to Fullscreen only in the Nvidia Control Panel.
Well. I had the same issue, although much more subtle, in my borderless windowed Rocket League (G-sync monitor) and switching it to full screen fixed it..

Why is this? How did you know that was the issue? Why can I not play games in windowed without stuttering while I have iCue open?

I almost thought I was going crazy and it wasn't actually stuttering.. until I switched to full screen and saw it get smooth as butter.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-02-2019, 11:57 PM
ressonance ressonance is offline
Registered User
ressonance's PC Specs
 
Join Date: May 2018
Posts: 27
POST ID # = 1003431
ressonance Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by RiverM View Post
Are you using a Corsair mouse or wireless mouse, tried a different mouse? Maybe a polling rate issue?
I'm using a Logitech G903 and I do have Logitech G HUB installed and running but I've already tested this with G HUB enabled/disabled with iCue enabled but that didn't stop the stutters.

Quote:
Originally Posted by tonyt3rry View Post
I noticed when having full hardware control on and the sdk it uses more cpu so it could be that
No other game suffers from this issue, and I have turned off the SDK to try and see if that would help, it didn't :( Also I've got a Ryzen 2700X with 8 cores and 16 threads, I doubt iCue alone could bog it down that much. I mean I can even game whilst transcoding videos to x265 and FPS drop is noticeable but not too severe.

Quote:
Originally Posted by Corsair Calico Jack View Post
Try turning Gsync to Fullscreen only in the Nvidia Control Panel.
My GSYNC is already on Fullscreen only and I play in exclusive fullscreen mode everytime (unless the game doesn't support it)
Reply With Quote
  #9  
Old 05-06-2019, 07:31 PM
Corsair Calico Jack's Avatar
Corsair Calico Jack Corsair Calico Jack is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 583
POST ID # = 1003761
Corsair Calico Jack Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Kozmonaut View Post
Well. I had the same issue, although much more subtle, in my borderless windowed Rocket League (G-sync monitor) and switching it to full screen fixed it..

Why is this? How did you know that was the issue? Why can I not play games in windowed without stuttering while I have iCue open?

I almost thought I was going crazy and it wasn't actually stuttering.. until I switched to full screen and saw it get smooth as butter.
I was talking to someone in the office about this when I saw the post and they suggested it. The GUI SDK iCUE uses needs an update, that's basically it. You can also just close the iCUE window so it's running from the taskbar. But if you have it open then Gsync is trying to control iCUE as well which is playing with the framerate.

@ressonance
Can you make a ticket for it and upload your DXDIAG? We're probably going to want to take a closer look, but we aren't seeing the same thing here.
Reply With Quote
  #10  
Old 05-08-2019, 02:48 AM
ressonance ressonance is offline
Registered User
ressonance's PC Specs
 
Join Date: May 2018
Posts: 27
POST ID # = 1003899
ressonance Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair Calico Jack View Post
@ressonance
Can you make a ticket for it and upload your DXDIAG? We're probably going to want to take a closer look, but we aren't seeing the same thing here.
Can do! And, if I submit a ticket will the support person know to redirect it to software instead of asking me to RMA my Commander Pro (like the last time I tried to submit a software bug)?

Edit: Ok done, TICKET #892475

Last edited by ressonance; 05-08-2019 at 02:52 AM.
Reply With Quote
  #11  
Old 05-09-2019, 07:00 PM
Corsair Calico Jack's Avatar
Corsair Calico Jack Corsair Calico Jack is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 583
POST ID # = 1004094
Corsair Calico Jack Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by ressonance View Post
Can do! And, if I submit a ticket will the support person know to redirect it to software instead of asking me to RMA my Commander Pro (like the last time I tried to submit a software bug)?

Edit: Ok done, TICKET #892475
Just link them the forum post in your ticket and say that the forum guy said to have it reported as a bug. They will do some stuff to get it entered and grab your info.
Reply With Quote
  #12  
Old 09-23-2019, 04:17 PM
Herregud's Avatar
Herregud Herregud is offline
https://imgur.com/a/8zIay
Herregud's PC Specs
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 11
POST ID # = 1019071
Herregud Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by ressonance View Post
I'm using a Logitech G903 and I do have Logitech G HUB installed and running but I've already tested this with G HUB enabled/disabled with iCue enabled but that didn't stop the stutters.


No other game suffers from this issue, and I have turned off the SDK to try and see if that would help, it didn't :( Also I've got a Ryzen 2700X with 8 cores and 16 threads, I doubt iCue alone could bog it down that much. I mean I can even game whilst transcoding videos to x265 and FPS drop is noticeable but not too severe.


My GSYNC is already on Fullscreen only and I play in exclusive fullscreen mode everytime (unless the game doesn't support it)
I have the same issues as you. It's especially bad with division 2. Even worse infact. Other games are not affected. Turning mouse polling rate down to 250Mhz solves it. Or quitting icue solves it.

I can verify that it's a issue with https://zowie.benq.com/ja/support/mo...e-checker.html.
When icue is running the rate is 300-600hz.
Quitting icue it goes directly 1000hz.

I'm running Windows 10, latest icue (has been happening in the last 3 revisions of icue), 2950x/MSI MEG CREATION/32GB/970 Evo Mouse is M65. Have tried to different M65. Both have the same issue.
Reply With Quote
  #13  
Old 09-23-2019, 06:42 PM
cplifj cplifj is offline
Banned
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 107
POST ID # = 1019089
cplifj Reputation: 10
Default

could this be a game DRM issue ?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.