The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-25-2020, 07:32 AM
Lytic Lytic is offline
Registered User
Lytic's PC Specs
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 1
POST ID # = 1066840
Lytic Reputation: 10
Default 150i Elite Capellix Pump speed 2.2k RPM on quiet mode.

So I bought this on Monday and installed since then I have heard this humming sound coming from my PC. Ive stopped all my fans and realised it was the pump. I checked in ICUE and realised it was running at 2.2k RPM in quiet mode. if I change it to balanced, 2.4k and Extreme 2.6k. Is this a bug in ICUE or have I installed the cooler wrong?

ICUE is on the latest version and so too is the firmware for the cooler. I have 9 fans connected via commander pro, commander core and node core. The commander core and commander pro are both plugged into my mobo.

Any ideas or have I got a faulty cooler?
Reply With Quote


  #2  
Old 10-25-2020, 09:28 AM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 12,629
POST ID # = 1066851
c-attack c-attack Reputation: 122
Default

That is the normal pump speed range on the Elite coolers. It's fairly narrow.

https://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=200186
Reply With Quote


  #3  
Old 10-26-2020, 05:18 AM
cavemankr cavemankr is offline
Registered User
cavemankr's PC Specs
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 15
POST ID # = 1066956
cavemankr Reputation: 10
Default

I upgraded from H150i pro to the 150i Elite Capellix 360mm today.

I was disappointed that the pump would not go lower than 2.2k RPM.

The H150I pro had 1100 rpm mode which was silent. with combination of 4 LL fans, 3 ML fans and 3 QL fans, it was dead silent.

I am debating whether to go back H150i Pro which was silent at 1100 RPM pump speed.

This humming noise is driving me nuts from the Coolit pump. It really is a weird design. only 200 RPM difference between each profile. what is the Point?

Lastly there is no performance difference between the two models.

H150i Pro RGB Pump = asetek
Elite Line = Coolit

I should have done more research before buying the elite.
Reply With Quote


  #4  
Old 10-26-2020, 02:30 PM
cavemankr cavemankr is offline
Registered User
cavemankr's PC Specs
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 15
POST ID # = 1067031
cavemankr Reputation: 10
Default

It looks like others have complained about the platinum line of corsair AIOs which also use coolit brand of pump.

Corsair resolved the issues with a firmware update to make the quite profile go under 2000 rpm for the pump.

https://forum.corsair.com/forums/sho...=182257&page=3

Can we please get a firmware update for the elite lines to have the quiet pump rpm to go under 2000.

I really like the how the elite looks over my old H150i pro but there is no reason why it should run at 2200+ rpm at quiet profile, it is just excessive.
Reply With Quote


Reply

Tags
cooling issues, icue bug

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.