The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #301  
Old 07-11-2019, 04:47 AM
christizzz christizzz is offline
Registered User
christizzz's PC Specs
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 4
POST ID # = 1010824
christizzz Reputation: 10
Default

Yep...i just sold my h100i v2 and got a noctua cpu cooler...way more reliable... i dont think the issue is gona be resolved... it has been like this for a year now... the support rarely replies and when they do, they go through standard protocol, Log files, maybe its another software fault ...blabla....
Reply With Quote
  #302  
Old 07-15-2019, 04:05 PM
sLiCeR. sLiCeR. is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 8
POST ID # = 1011384
sLiCeR. Reputation: 10
Default

How can this issue still be ignored after all this time?

Unbelievable..

Version after version this still happens. Even when I startup by computer and a get back after a few minutes I hear the fans all ramped up in idle.. have to restart corsair service..

Is this a issue with the USB Driver (Asetek) hence the Corsair team's inability to fix this?!
Reply With Quote
  #303  
Old 07-16-2019, 06:11 AM
davtenks davtenks is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 8
POST ID # = 1011462
davtenks Reputation: 10
Default

guys just spread out to everyone this example. dont buy corsair products anymore. this si incredible. nearly 2 years this problems exists.

never corsair again. never
Reply With Quote
  #304  
Old 07-16-2019, 08:40 PM
Frugl1 Frugl1 is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 9
POST ID # = 1011529
Frugl1 Reputation: 10
Default

If we can't fix the root cause, can we at the very least have iCUE detect that the service has hung and restart it automatically?
Reply With Quote
  #305  
Old 07-17-2019, 08:21 AM
Mongo_Bongo Mongo_Bongo is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 3
POST ID # = 1011565
Mongo_Bongo Reputation: 10
Default

So, iCue.

I got a new mouse recently, won't work properly without iCue.

iCue wants to control my H115i and Commander Pro.

Corsair.Service.exe

My question (that has probably been covered but 21 pages yo), is there a way to relinquish iCue's death grip over my system so that Link 4 can resume control, whilst still running iCue for the mouse functionality?

I bought a Corsair Scimitar to replace a dead M95, but without iCue installed, thumb button input cancels any MB1/2 hold, pretty useless.

I'm pretty heavily invested in Corsair with the AIO and fan controller, so iCue is really shafting me.
Reply With Quote
  #306  
Old 07-17-2019, 09:14 AM
cplifj cplifj is offline
Registered User
cplifj's PC Specs
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 79
POST ID # = 1011574
cplifj Reputation: 10
Default

Sadly , this corsair gear is worthless without the software. And sadly the software is worthless too.
What good is it to buy corsair gear then ?
To have gimmicks that can't work without creating a ton of problems caused by software ?

When will corsair admit that writing software is out of their league.

Last edited by cplifj; 07-17-2019 at 09:17 AM.
Reply With Quote
  #307  
Old 07-17-2019, 10:48 AM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 8,767
POST ID # = 1011579
c-attack c-attack Reputation: 104
Default

Quote:
Originally Posted by Mongo_Bongo View Post
So, iCue.

I got a new mouse recently, won't work properly without iCue.

iCue wants to control my H115i and Commander Pro.

Corsair.Service.exe

My question (that has probably been covered but 21 pages yo), is there a way to relinquish iCue's death grip over my system so that Link 4 can resume control, whilst still running iCue for the mouse functionality?
You could find a copy of CUE 2.24.50. 3rd party web hosting sites still have it. This was the last version of CUE 2 before iCUE (CUE 3) replaced both Link and CUE 2. iCUE is the merger of the two programs. Many people complained about having to run multiple programs. Now there is one program and people want individual programs for each device? You don't need Link at all in your current set-up. So what is the issue?
Reply With Quote
  #308  
Old 07-17-2019, 11:45 PM
SamseDK SamseDK is offline
Registered User
SamseDK's PC Specs
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 2
POST ID # = 1011665
SamseDK Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Rakshasas View Post
Hello everyone,

I apologize if this is being discussed somewhere but I haven't seen it.

Long story short, CorsairService seems to just get stuck and stop updating iCUE. Not only do the graphs on the dashboard and "Space" stop updating and become flat, changing fan speeds and colours no longer work either. The service is essentially dead.

I've attached two screenshots that show the problem. Note how every graph is completely flat in the first picture. Nothing updates including temperatures. Note the second screenshot where the data starts changing again. The second screenshot is roughly 30 seconds after I restart CorsairService. At some point in the next 10 minutes or so it will once again stop reporting.

My solution to prevent overheating is to keep my fans at max speed until this is resolved, but that is quite loud.

I have to say, if it weren't for this particular problem I am having I would say I really like what you have done with iCUE. I never really liked Corsair Link (useful but a bit clunky and for some reason refused to go on my 3rd monitor). One unified software package for this stuff is just a great idea, but unfortunately the risk of overheating is too great and I hope we can resolve this.

I was thinking about performing a reinstall but I figured I'd post first and see if anyone had a comment. I have restarted my computer and have experienced this issue for two days.
SAME PROBLEM HERE, STEEL DIVISION 2 & FORTNITE ARE THE WORST FOR iCUE!
Attached Files
File Type: log Service_Error.log (93.2 KB, 18 views)
Reply With Quote
  #309  
Old 07-19-2019, 05:42 AM
Mongo_Bongo Mongo_Bongo is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 3
POST ID # = 1011767
Mongo_Bongo Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
So what is the issue?
The issue is iCue ceasing to monitor and adjust the H115i, and case fans.
I was unaware CUE 2.24.50 would do that for me. Thanks for the lead, I'm right on it.


After installing CUE 2.24.50 my mouse works correctly, and with Link 4, the cooling aspect of my system no longer hangs requiring a restart of corsair.services.exe

I misunderstood " You don't need Link at all in your current set-up", I now see it meant whilest using iCUE.

Anyway problem solved, two working programmes now instead of one broken program.

Last edited by Mongo_Bongo; 07-19-2019 at 06:27 AM.
Reply With Quote
  #310  
Old 07-20-2019, 06:41 PM
BrewMyTeabag BrewMyTeabag is offline
Registered User
BrewMyTeabag's PC Specs
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 22
POST ID # = 1011935
BrewMyTeabag Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Mongo_Bongo View Post
The issue is iCue ceasing to monitor and adjust the H115i, and case fans.
I was unaware CUE 2.24.50 would do that for me. Thanks for the lead, I'm right on it.


After installing CUE 2.24.50 my mouse works correctly, and with Link 4, the cooling aspect of my system no longer hangs requiring a restart of corsair.services.exe

I misunderstood " You don't need Link at all in your current set-up", I now see it meant whilest using iCUE.

Anyway problem solved, two working programmes now instead of one broken program.
Done the same thing with my H80iV2 and Voids, best idea!

Thanks mate.

Fan Curve and headset are working wonderfully!
Reply With Quote
  #311  
Old 07-22-2019, 07:30 AM
Mongo_Bongo Mongo_Bongo is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 3
POST ID # = 1012072
Mongo_Bongo Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by BrewMyTeabag View Post
Done the same thing with my H80iV2 and Voids, best idea!

Thanks mate.

Fan Curve and headset are working wonderfully!
No problem my dude, glad my solution worked for you also.

It looks like until Corsair fix this, IF they ever do (this thread is a over a year old now), Link4 is the ONLY way to run Corsair cooling products, because iCUE is a catastrophic failure in that aspect.

I have bought Corsair parts since I started building some 10 years ago. After this experience I can say that with certainty, I will not be buying any Corsair cooling products in the future. It is not worth the hassel or risk of the software that controls it.
Reply With Quote
  #312  
Old 07-22-2019, 07:58 AM
SamseDK SamseDK is offline
Registered User
SamseDK's PC Specs
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 2
POST ID # = 1012077
SamseDK Reputation: 10
Default

uninstalled iCUE and let my bios take care of cooling, I dont want to risk my pc with iCue. Its like having a sleeping cop on work.....useless, just useless
Reply With Quote
  #313  
Old 07-23-2019, 04:42 AM
SgtDaytime SgtDaytime is offline
Registered User
 
Join Date: May 2019
Posts: 2
POST ID # = 1012175
SgtDaytime Reputation: 10
Default

After forcing the commander Pro to have a firmware update even though it was apparently up to date I have not had a single issue. Its been well over 6 months now and I've had no problems.
Reply With Quote
  #314  
Old 07-24-2019, 01:19 PM
Frugl1 Frugl1 is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 9
POST ID # = 1012383
Frugl1 Reputation: 10
Default

It honestly very much looks like a race condition in the service.
Reply With Quote
  #315  
Old 07-30-2019, 06:12 AM
BrewMyTeabag BrewMyTeabag is offline
Registered User
BrewMyTeabag's PC Specs
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 22
POST ID # = 1013040
BrewMyTeabag Reputation: 10
Default Any updates?

@Corsair, it's been almost three months since any update.

The last comment was Greybeard "Again, sorry guys for not keeping you in the loop. I'll keep you guys posted as updates come along."

No updates, no reasonable solution, not even a progress report.

Are your customers a joke too you, or do you just no longer care?

The fact that you have our money doesn't really give you an incentive to work on this problem.

This problem really needs to stop being swept under the rug.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.