The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-10-2013, 10:06 PM
solofly's Avatar
solofly solofly is offline
Registered User
solofly's PC Specs
 
Join Date: Jul 2003
Location: Canada
Posts: 81
POST ID # = 678010
solofly Reputation: 10
Default Need help with fan curve...

Pic first...


Now tell me what am I doing wrong cause no matter what I do nothing works. The stock fans never speed up or nothing. I upgraded today to very latest software version but the problem still exists.
Reply With Quote


  #2  
Old 10-10-2013, 10:10 PM
snfo snfo is offline
Registered User
snfo's PC Specs
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 165
POST ID # = 678011
snfo Reputation: 31
Default

Try adding a group to that fan, like H80i temp 1
Reply With Quote


  #3  
Old 10-10-2013, 10:28 PM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
`~~`
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 8,108
POST ID # = 678012
wytnyt wytnyt Reputation: 159
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

you cant run a fan curve from the pump,try using the cpu or preferably the h80 temp
__________________
My 4930k Air 540 Custom Loop Build Pics
http://s39.photobucket.com/user/wytn...?sort=3&page=1
Reply With Quote


  #4  
Old 10-10-2013, 10:36 PM
solofly's Avatar
solofly solofly is offline
Registered User
solofly's PC Specs
 
Join Date: Jul 2003
Location: Canada
Posts: 81
POST ID # = 678013
solofly Reputation: 10
Default

Temp 1 didn't work but CPU activity did. Thank you very much gentlemen, case solved.:)
Reply With Quote


  #5  
Old 10-12-2013, 09:09 PM
solofly's Avatar
solofly solofly is offline
Registered User
solofly's PC Specs
 
Join Date: Jul 2003
Location: Canada
Posts: 81
POST ID # = 678246
solofly Reputation: 10
Default

Well so much for happiness. Everything works the way it should until I shut down or reboot the system. Once computer restarts Corsair fan curve no longer functions unless I shutdown and restart the program which is a pain in the rear if you know what mean. So now what...
Reply With Quote


  #6  
Old 10-12-2013, 09:19 PM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
`~~`
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 8,108
POST ID # = 678247
wytnyt wytnyt Reputation: 159
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

what OS?
are you saving the profile?
__________________
My 4930k Air 540 Custom Loop Build Pics
http://s39.photobucket.com/user/wytn...?sort=3&page=1
Reply With Quote


  #7  
Old 10-12-2013, 09:19 PM
solofly's Avatar
solofly solofly is offline
Registered User
solofly's PC Specs
 
Join Date: Jul 2003
Location: Canada
Posts: 81
POST ID # = 678248
solofly Reputation: 10
Default

Scratch what I've said. Now restarting the prog doesn't even trigger the custom fan curve (it did yesterday) so I'm forced to use the ones already configured by Corsair. Should I give up or what...
Reply With Quote


  #8  
Old 10-12-2013, 09:21 PM
solofly's Avatar
solofly solofly is offline
Registered User
solofly's PC Specs
 
Join Date: Jul 2003
Location: Canada
Posts: 81
POST ID # = 678249
solofly Reputation: 10
Default

Windows 8 Pro 64 bit

O yes I'm saving the profile each time.
Reply With Quote


  #9  
Old 10-12-2013, 09:24 PM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
`~~`
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 8,108
POST ID # = 678253
wytnyt wytnyt Reputation: 159
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

it may be a win 8 bug but id try deleting your profiles and making/saving a new one
__________________
My 4930k Air 540 Custom Loop Build Pics
http://s39.photobucket.com/user/wytn...?sort=3&page=1
Reply With Quote


  #10  
Old 10-12-2013, 09:27 PM
solofly's Avatar
solofly solofly is offline
Registered User
solofly's PC Specs
 
Join Date: Jul 2003
Location: Canada
Posts: 81
POST ID # = 678254
solofly Reputation: 10
Default

Yep it doesn't work anymore, I can't believe it, restarting starting nothing...
Reply With Quote


  #11  
Old 10-12-2013, 09:30 PM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
`~~`
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 8,108
POST ID # = 678255
wytnyt wytnyt Reputation: 159
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

you made some kinda change that probably corrupted it,may want to fully uninstall and redo it
also a cold boot is needed to re-implement the link
win8 is buggy...
__________________
My 4930k Air 540 Custom Loop Build Pics
http://s39.photobucket.com/user/wytn...?sort=3&page=1

Last edited by wytnyt; 10-12-2013 at 09:32 PM.
Reply With Quote


  #12  
Old 10-12-2013, 09:31 PM
solofly's Avatar
solofly solofly is offline
Registered User
solofly's PC Specs
 
Join Date: Jul 2003
Location: Canada
Posts: 81
POST ID # = 678256
solofly Reputation: 10
Default

I did that yesterday but I'll do it again but I have a feeling it won't work. Actually let me rephrase that. It will until I reboot or shutdown...(cause I'm repeating yesterday's sequence)
Reply With Quote


  #13  
Old 10-12-2013, 09:32 PM
solofly's Avatar
solofly solofly is offline
Registered User
solofly's PC Specs
 
Join Date: Jul 2003
Location: Canada
Posts: 81
POST ID # = 678257
solofly Reputation: 10
Default

Let me get back to in a few...
Reply With Quote


  #14  
Old 10-12-2013, 09:51 PM
solofly's Avatar
solofly solofly is offline
Registered User
solofly's PC Specs
 
Join Date: Jul 2003
Location: Canada
Posts: 81
POST ID # = 678259
solofly Reputation: 10
Default

I tried again, reset defaults, deleted profile, exited, restarted, created a new profile but there is no sign of life out that custom fan curve as if it's not even there.

The only other thing left is to reinstall whole thing...

Last edited by solofly; 10-12-2013 at 09:57 PM.
Reply With Quote


  #15  
Old 10-12-2013, 09:55 PM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
`~~`
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 8,108
POST ID # = 678260
wytnyt wytnyt Reputation: 159
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

try using different triggers
__________________
My 4930k Air 540 Custom Loop Build Pics
http://s39.photobucket.com/user/wytn...?sort=3&page=1
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.