The Corsair User Forums

The Corsair User Forums (https://forum.corsair.com/forums/index.php)
-   iCUE Software (https://forum.corsair.com/forums/forumdisplay.php?f=280)
-   -   iCUE (MacOS) Now Available as Open Beta! (https://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=182942)

nsx4236 03-11-2019 04:30 PM

Quote:

Originally Posted by call_dan (Post 997274)
I looked back through those posts and double check that I removed everything related to CKB. Restarted my computer but still getting an error while trying to install iCue looked through my Console and this is an excerpt of where is says there was an error.

2019-03-11 15:56:35-04 Mac installd[559]: PackageKit: Install Failed: Error Domain=PKInstallErrorDomain Code=112 "An error occurred while running scripts from the package “iCUE.pkg”." UserInfo={NSFilePath=./postinstall, NSURL=file://localhost/Volumes/iCUE/iCUE.pkg#cue_inst.pkg, PKInstallPackageIdentifier=com.corsair.cue.3, NSLocalizedDescription=An error occurred while running scripts from the package “iCUE.pkg”.} {
NSFilePath = "./postinstall";
NSLocalizedDescription = "An error occurred while running scripts from the package \U201ciCUE.pkg\U201d.";
NSURL = "file://localhost/Volumes/iCUE/iCUE.pkg#cue_inst.pkg";
PKInstallPackageIdentifier = "com.corsair.cue.3";
}
2019-03-11 15:56:35-04 Mac installd[559]: PackageKit: Running idle tasks
2019-03-11 15:56:35-04 Mac Installer[547]: install:didFailWithError:Error Domain=PKInstallErrorDomain Code=112 "An error occurred while running scripts from the package “iCUE.pkg”." UserInfo={NSFilePath=./postinstall, NSURL=file://localhost/Volumes/iCUE/iCUE.pkg#cue_inst.pkg, PKInstallPackageIdentifier=com.corsair.cue.3, NSLocalizedDescription=An error occurred while running scripts from the package “iCUE.pkg”.}
2019-03-11 15:56:35-04 Mac installd[559]: PackageKit: Removing client PKInstallDaemonClient pid=547, uid=501 (/System/Library/CoreServices/Installer.app/Contents/MacOS/Installer)
2019-03-11 15:56:35-04 Mac installd[559]: PackageKit: Done with sandbox removals
2019-03-11 15:56:36-04 Mac Installer[547]: Install failed: The Installer encountered an error that caused the installation to fail. Contact the software manufacturer for assistance.
2019-03-11 15:56:36-04 Mac Installer[547]: IFDInstallController C860 state = 8
2019-03-11 15:56:36-04 Mac Installer[547]: Displaying 'Install Failed' UI.
2019-03-11 15:56:36-04 Mac Installer[547]: 'Install Failed' UI displayed message:'The Installer encountered an error that caused the installation to fail. Contact the software manufacturer for assistance.'.

Posted at the same time apparently.

I've gotten this before. Are you sure iCue was fully uninstalled previously?
You ran the iCue uninstaller?

call_dan 03-11-2019 05:06 PM

I have never had iCue installed before now, so there is nothing to install, and with it failing on each install I cannot uninstall it since it deletes off the system after failing.

nsx4236 03-11-2019 05:45 PM

Have you downloaded the installer again?
Could be a botched download if it fails during installation.

I'm having issues myself.
CorsairAudio plugin crashes VLC, Quicktime, etc.

Code:

Process:              QuickTime Player [32077]
Path:                  /Applications/QuickTime Player.app/Contents/MacOS/QuickTime Player
Identifier:            com.apple.QuickTimePlayerX
Version:              10.5 (935.3)
Build Info:            QuickTimePlayerX-935003000000000~84
Code Type:            X86-64 (Native)
Parent Process:        ??? [32067]
Responsible:          QuickTime Player [32077]
User ID:              501

PlugIn Path:            /Library/Audio/Plug-Ins/HAL/CorsairAudio.plugin/Contents/MacOS/CorsairAudio
PlugIn Identifier:      com.corsair.CorsairAudio
PlugIn Version:          1.0.36 (1.0.36)

Date/Time:            2019-03-11 22:39:05.538 +0100
OS Version:            Mac OS X 10.14.4 (18E205e)
Report Version:        12
Bridge OS Version:    3.4 (16P54106c)
Anonymous UUID:        D3F9E3DF-7724-6681-37A3-74D15465B833

Strange ...
I deleted the plugin for now, which fixed it.
Don't know if I need it when using just a keyboard by corsair but it shouldn't happen.

call_dan 03-12-2019 04:01 PM

Yeah I tried redownloading the installer but still getting the same error. Not really sure what else to try thats causing the issue.

Chapmhc 03-14-2019 06:04 AM

Darkcore profile creation
 
Just wanted to say thank you for coming out with icue for Mac lighting effects and everything work great but I’m struggle to change my dark core mouse button actions so I can create custom profiles was wondering if anyone knew how to change them I’m running on a new MacBook Pro basically trying to change the forward backward buttons to numerical buttons on my Mac

Mondrayy 03-15-2019 10:36 AM

Latest iCUE bricking QuickTime
 
I'd like to report that the latest iCUE version (3.13.94) completely destroys QuickTime, even when I have quitted iCUE itself. The error message I get it "QuickTime Player quit unexpectedly while using the CorsairAudio plug-in.". I'm sure the issue is there as when I uninstalled iCUE and reloaded previous version 3.12.xx QuickTime worked perfectly. I'm hoping for a quick fix because not being able to watch videos is painful.

kaesvisual 03-15-2019 03:01 PM

macOS Mojave 10.14.3 + latest icue + latest k95 plat fw undetected (conditionally)
 
Hi,
I was running CKB but I had completely removed all traces of it. I had installed the latest firmware of my K95 Platinum RGB to 3.xxx using a windows computer. I had updated my ICUE to the latest 3.xxx version as well. My K95 is plugged into a USB 3.0 direct on my MAC desktop (retina 5K, 27inch 2017).

I have karabiner on as well to map my function keys.

This is my findings:

When i start my mac and the icue starts with it, No device is detected despite I'm able to use the keyboard with the hardware profiles.

Once I choose to restart the mac and reopen windows when restarted, the system can detect the k95 plat rgb BUT...

1) The type lighting effects will not work.
2) When attempted to adjust type lighting effect, keyboard lighting will brick
3) When attempt to save or overwrite hardware profile with type lighting effect, keyboard will break.
4) If you restart ICUE, no device will be detected again.

When number 4 happens, and restart mac with "reopen windows after restart" selected, the keyboard will be detected again in ICUE but will have same problem with the type lighting effects not working, causing breaks.

Please help with

1) device not detected when first started mac
2) type lighting not working.

Any advice is appreciated.

Thank you,
Kae

Auxburgo 03-16-2019 10:46 AM

I'm running

Mac mini (Late 2009) with macOS High Sierra 10.13.6 (17G5019)

Specs:
2.26 GHz Intel Core 2 Duo
8 GB 1333 MHz DDR3
250 GB SSD
NVIDIA GeForce 9400 256 MB

I've got Corsair K70 RGB LUX RED.


The issue is that keyboard lights freeze after some time. Either on their own or when the machine goes to sleep. Instead of reverting back to the solid color light (or the static lighting) it just freezes with the last light effect that was going on.


Apart from that, I'm happy enough. Running such a new piece of tech on an old keyboard.

btw. why can't we store lighting profiles on the keyboard? I would gladly pay +10 EUR for that type of ability.

Nooke007 03-16-2019 12:22 PM

Corsair utility engine (CUE) for MacOS 10.14.3 Mojave
 
Hi all

I just bought the Corsair scimitar pro RGB black edition.
It seems the software on the website cannot be downloaded for mac users.
Is there any software compatible with MacOS 10.14.3 Mojave so i can modify my mouse functionalities?

I'm not a tech guy so i simple link with a download with an explanation would already help me a lot!

Thanks in advance

Kind regards

Arnaud

BlackScorpion 03-16-2019 09:36 PM

Quote:

Originally Posted by Nooke007 (Post 997956)
Hi all

I just bought the Corsair scimitar pro RGB black edition.
It seems the software on the website cannot be downloaded for mac users.
Is there any software compatible with MacOS 10.14.3 Mojave so i can modify my mouse functionalities?

I'm not a tech guy so i simple link with a download with an explanation would already help me a lot!

Thanks in advance

Kind regards

Arnaud


Here's the link to the software: : http://downloads.corsair.com/Files/C...18-release.dmg Install and hope it works with your equipment.

justicedelivere 03-21-2019 09:01 PM

Hello,

On 3/5 I bought a K70 for my Mac and used it with zero problems. Used it in combination with Karabiner Elements perfectly. I even went and bought a wireless Harpoon mouse as well.

Unfortunately today for some reason my K70 will not be recognized by iCUE. I even reinstalled the software, and nothing. The only thing I changed was deleting the audio plugin that was messing with Quicktime, but the keyboard worked fine after that. Can anyone help?

Thanks!

BlackScorpion 03-23-2019 12:55 AM

Quote:

Originally Posted by Mondrayy (Post 997817)
I'd like to report that the latest iCUE version (3.13.94) completely destroys QuickTime, even when I have quitted iCUE itself. The error message I get it "QuickTime Player quit unexpectedly while using the CorsairAudio plug-in.". I'm sure the issue is there as when I uninstalled iCUE and reloaded previous version 3.12.xx QuickTime worked perfectly. I'm hoping for a quick fix because not being able to watch videos is painful.


Same deal for me

https://i54.servimg.com/u/f54/18/63/22/83/screen10.png

BlackScorpion 03-25-2019 08:59 PM

Another Update for this beta, Version 3.14.100 , however Quicktime is still not working.

justauser 03-28-2019 03:12 PM

Hi,

I just got my K63 Wireless and installed the ICUE for Mac but my keyboard wont turn on at all. I see in the ICUE Status / Battery - Not Connected and yellow triangle. Is it totally discharged or the whole unit is for the trash ? Any ideas how to verify is it in working condition?

Cilidric 03-30-2019 03:30 AM

Hello Corsair fam. I have been trying to install this all night on my macbook pro 2.6ghz intel i7 4GB. everytime i get through the installer and it is installing it always fails at installing packets. says I should contact the manufacturer. I have tried clearing cache files, deleting all traces of the program and re-downloading it, still fails every time. what am I doing wrong? Please help.


All times are GMT -4. The time now is 09:18 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.