The Corsair User Forums

The Corsair User Forums (https://forum.corsair.com/forums/index.php)
-   iCUE Software (https://forum.corsair.com/forums/forumdisplay.php?f=280)
-   -   iCUE (MacOS) Now Available as Open Beta! (https://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=182942)

Corsair James 12-10-2018 08:20 PM

Quote:

Originally Posted by davidbdeath (Post 984490)
Maybe rethink your stance on supporting the Hackintosh. I think you'll find a large percentage of your peripheral users are part of the Hackintosh community. I have never met a Mac Os user who uses Corsair products that is not part of the Hackintosh community. My job has me working with 100s of artists over the years who primarily or exclusively use Mac OS. Having hardware profiles is enough when not using Windows.

Incorporating Hackintosh support isn't just enabling DIY products, we would need to revisit how macOS would support these products because its so different from Windows (i.e., Windows Service is how we control pumps, dram, etc. but this is not possible on a mac). At the moment, we just want to focus on the official systems, gauge the feedback, and then decide how best to move forward.

Gemy 12-11-2018 07:53 AM

i have K95 platinum RGB and mac high sierra 10.13.6 (17G65) ..
the iCUE does not see my keyboard, however it works normal on the default system on Mac but in ICUE ( no device detached )
please help me

DrConflict 12-11-2018 10:48 AM

Quote:

Originally Posted by Corsair James (Post 984768)
If you are using K63 Wireless, its available on the server. If you are using K63 Wired, then this keyboard is not supported with our firmware yet.

I use the wired version of the K63, so thanks for clearing that up. I know the BETA is still in a relatively early stage so I'll be patient. Thanks for the work
so far though, I appreciate it. You guys should add the firmware updater to the Mac OS version as well, that would make life so much easier.

smurfless1 12-11-2018 05:42 PM

Success!
 
After the firmware update, it [K70 RGB ... ancient edition] worked fine. I did have to set the refresh switch to a slower rate, not that I'd notice the difference.

davidbdeath 12-12-2018 09:51 AM

Quote:

Originally Posted by Corsair James (Post 984769)
Incorporating Hackintosh support isn't just enabling DIY products, we would need to revisit how macOS would support these products because its so different from Windows (i.e., Windows Service is how we control pumps, dram, etc. but this is not possible on a mac). At the moment, we just want to focus on the official systems, gauge the feedback, and then decide how best to move forward.


I wanted to refresh my H110 with a newer model here soon since it will be 5yrs old in May, the pump has become noisy. Will a newer model Corsair AIO not work with a system that runs multiple OS? I don't want the fans to run at 100% and would like to be able to set a device profile for the RGB. Once I set a fan and pump curve, I don't often change them.

iStat menu reads CPU Temp and frequency using intel power gadget. To run a Hackintosh, you have to use either FakeSMC or VirtualSMC(new). FakeSMC has plugins that pass hardware data to the user and even has a program that runs in the menu bar that gives you all that data and lets you control fan speeds. I've not tried VirtualSMC, I believe it also passes data. Why isn't it as simple as creating a daemon that reads the data and dynamically controls the fans based on temps. RGB control shouldn't be any more difficult than the mouse and keyboard.

kchen13 12-12-2018 07:08 PM

This is amazing, thank you so much for bring this back. I did a fresh install a while back and never saved my install package so moved on to CKB-Next which worked fine but now, wow you guys did a swell job here. I'm holding on to the installer this time around!

I was just about to buy a pair of headphones and I think Corsair is back on the menu now.

K70 RGB and M65 PRO RGB working flawless here. Cheers!

Tip for M65 PRO users, I set the sniper button to the keystroke shortcut for Mission Control, DPI up to Notifications and DPI down to Show Desktop. Enjoy!

SavageAUS 12-13-2018 03:31 AM

Great work bringing iCUE to mac, we all appreciate it. Any chance of supporting the Corsair Gaming GLAIVE RGB Mouse? Commander Pro? Fans?

Gemy 12-13-2018 08:00 AM

i have K95 platinum RGB and mac high sierra 10.13.6 (17G65) ..
the iCUE does not see my keyboard, however it works normal on the default system on Mac but in ICUE ( no device detached )
please help me

jfturcot 12-13-2018 10:49 AM

It's working great for me and my Dark Core SE on 10.14.2, but no luck with the K65 RGB, is support for the K65 coming or are you only planning to support the K63?

Thanks a lot for bringing support to macOS, the open source hacked up alternative by a third party never worked properly for me on macOS, but their Linux implementation worked well. Speaking of which, any support for Linux coming also in the future?

BlackScorpion 12-14-2018 09:37 PM

James, quick question, are the equalizer settings in the ICue app for the void pro headset work when you select it? It seems to me it's not working.

sabrinajolene92 12-15-2018 12:51 PM

K55 Firmware Issue
 
The software downloaded just fine, but when it says to download the firmware (30.06), it says firmware download failed when I try it.

Is this something that will be updated soon to be available for download to be able to use the program?

Thanks!

me262 12-16-2018 09:00 PM

Quote:

Originally Posted by Gemy (Post 985146)
i have K95 platinum RGB and mac high sierra 10.13.6 (17G65) ..
the iCUE does not see my keyboard, however it works normal on the default system on Mac but in ICUE ( no device detached )
please help me

Gemy, repeated posts are only going to get you in trouble with the admins.
It also helps to read the FAQ at the beginning of the thread, which states that you have to update the firmware on your product to a 3.xx firmware (using Windows) before it can work on OSX.

On a brighter note, my Harpoon RGB updated to 3.08.
Now I just need the K95 RGB (still at 2.02).
Come on K95 RGB... Come on K95 RGB... No Whammies... No Whammies... STOP!

patr!ck 12-17-2018 03:00 AM

So I just bought a K70 LUX today and only Mac. So just to that I am clear, there is no way that I can use iCUE until there is a released way to update the firmware *without* a windows machine???

Any other options at all in this case? are there any steps (in layman's terms) that I can use, in the very off chance that I run into a windows machine (perhaps there's one at work that I can use) to get the firmware update?? sorry for the dumb questions - first time Corsair and nonWindows user here. Any information would be really useful thanks!

nonspecific 12-17-2018 06:32 PM

Corsair K95 Platinum RGB not detected
 
The keyboard is detected and works perfectly on my Windows 10 machine and the keyboard is up to date, but when i plug it into the mac, iCue does not detect it

Gemy 12-18-2018 05:37 AM

Quote:

Originally Posted by me262 (Post 985778)
Gemy, repeated posts are only going to get you in trouble with the admins.
It also helps to read the FAQ at the beginning of the thread, which states that you have to update the firmware on your product to a 3.xx firmware (using Windows) before it can work on OSX.

On a brighter note, my Harpoon RGB updated to 3.08.
Now I just need the K95 RGB (still at 2.02).
Come on K95 RGB... Come on K95 RGB... No Whammies... No Whammies... STOP!

hello

already update my keyboard Firmware v.3.21.7168 in windows but when test in MacOs got it Not Detected .. please any hep


All times are GMT -4. The time now is 11:53 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.