The Corsair User Forums

The Corsair User Forums (https://forum.corsair.com/forums/index.php)
-   Corsair Link (https://forum.corsair.com/forums/forumdisplay.php?f=209)
-   -   Discuss Link v4.9.5.25 here (https://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=174823)

Technobeard 02-13-2018 02:34 AM

Discuss Link v4.9.5.25 here
 
This will be the official discussion thread for Link v4.9.5.25.

If you'd like to report a bug, please respond to this thread in this format:
Version of your Link software. NOTE: If you're not using v4.9.5.25, please install it and see if the bug has been fixed.
What version of Windows you're using.
Summary - One line / sentence explaining the issue
Detailed description of the issue - This part can be as long as you want. It should be detailed enough so that we can clearly identify the issue and attempt to replicate it.
Attach photos of the issue to the post that help #4.

Quote:

Changelog:
  • No new features.

Bug Fixes:
  • LINK no longer shows an extra AMD GPU.
  • Updating Lighting Node PRO when daisy-chained to Commander PRO on AMD X399 no longer results in failure.
  • Changing profiles now changes DRAM lighting mode.
  • LINK stability issues on systems with AMD hardware have been mitigated.

Known Issues:
  • Some users are reporting disconnection issues with H115i PRO and H150i PRO coolers. (Fix scheduled for next release.)
  • X370 and X399-based systems may still have stability issues. (Fix ongoing.)
  • CPU core numbering may not report correctly for some users. (Fix ongoing.)
  • Extra fans may appear under motherboard info after LINK is left running over an extended period of time. (Fix ongoing.)
  • Mechanical hard disks may not enter sleep state. (Workaround scheduled for next release.)
  • LL RGB fans will require the Corsair LINK software to function. This is a limitation of the Lighting Node PRO and Commander PRO hardware.
  • CPUs with more than 16 cores will not report all cores. This is a limitation of Corsair LINK being a 32-bit application.


Mansquatch 02-13-2018 07:05 PM

Woooo! New update. 4.9.5.25

Meh. Nothing new added. (lighting effects) I was super excited when the update popped up.

Now I'm just disappointed :(

On the positive side: The bug fixes are good. CPU & memory usage are much lower.

Quote:

X370 and X399-based systems may still have stability issues. (Fix ongoing.)
I haven't had a single stability issue (Lighting Node Pro) for over 2 weeks on my x370 gaming pro carbon since disabling "Allow the computer to turn off this device to save power".

Control Panel -> Hardware & Sound -> Devices & Printers. Right clicked LNP. Selected Properties, Hardware -> USB input device -> Properties -> Change settings -> Power Management. Unchecked Allow the computer to turn off this device to save power -> Then click OK.

Robbie_Jardine 02-13-2018 07:40 PM

Quote:

Originally Posted by Mansquatch (Post 940431)
Woooo! New update. 4.9.5.25

Meh. Nothing new added. I was super excited when the update popped up.

Now I'm just disappointed :(

It's true that there may not be any new features however the app/service no longer uses high CPU usage, memory or cause huge handle spikes that were causing issues for numerous LINK users.

It's still not possible to resize the app window but it does remember where is was last opened to it more aligned, but it does still overlap the taskbar hiding the bottom slider.

A new issue I have now encountered is when the app is opened shows nothing but the background wallpaper for 1 min or 2

http://i68.tinypic.com/o77fxj.png

I would like to see version 5 or Sync It

DevBiker 02-13-2018 07:57 PM

Quote:

Originally Posted by Robbie_Jardine (Post 940434)
A new issue I have now encountered is when the app is opened shows nothing but the background wallpaper for 1 min or 2

I would like to see version 5 or Sync It

That's actually normal from a "cold start". If you keep Link running, that won't happen. This is for the Link Service to initialize, discover devices, connect to them and start feeding data to the Link UI.

Robbie_Jardine 02-13-2018 08:05 PM

Quote:

Originally Posted by DevBiker (Post 940435)
That's actually normal from a "cold start". If you keep Link running, that won't happen. This is for the Link Service to initialize, discover devices, connect to them and start feeding data to the Link UI.

I would normally agree however it wasn't a cold start and had been running for 5 mins i.e. service running app closed and reopened from Taskbar.

DevBiker 02-14-2018 12:29 AM

Some other "new" or improved things that I've noticed:
1) HX Series now shows "Efficiency" on the main Link screen.
2) The issue that several users reported with excess handles has been "mitigated" (to steal Technobeard's term).

momorious 02-14-2018 01:03 AM

Mechanical hard disks may not enter sleep state. (Workaround scheduled for next release.)

Is this the HDD clicking sound every 4 seconds? If yes, this next release cant come soon enough...

teshreve 02-14-2018 01:49 AM

The ports on my AX1600i power supply(ies) are now labelled correctly.

I would think you would want to add everything you can think of to your release notes? :whip:

donalgodon 02-14-2018 02:07 AM

Quote:

Originally Posted by Robbie_Jardine (Post 940436)
I would normally agree however it wasn't a cold start and had been running for 5 mins i.e. service running app closed and reopened from Taskbar.



I've never seen anything like that before. None of my profiles load, no devices, nothing.

Edit: I had to uninstall and reinstall to get my Commander Pro working again after the update.

donalgodon 02-14-2018 02:07 AM

Quote:

Originally Posted by Robbie_Jardine (Post 940434)
It's true that there may not be any new features however the app/service no longer uses high CPU usage, memory or cause huge handle spikes that were causing issues for numerous LINK users.

It's still not possible to resize the app window but it does remember where is was last opened to it more aligned, but it does still overlap the taskbar hiding the bottom slider.

A new issue I have now encountered is when the app is opened shows nothing but the background wallpaper for 1 min or 2

I would like to see version 5 or Sync It

I had to uninstall and reinstall to get my Commander Pro working again.

Technobeard 02-14-2018 03:24 AM

Quote:

Originally Posted by DevBiker (Post 940473)
The issue that several users reported with excess handles has been "mitigated" (to steal Technobeard's term).

I don't write the updates, I just post them :)

lalazai 02-14-2018 05:57 AM

MB Temp problem still persist, problem occurred after upgraded to 4.9.4.28

MB Temp #5 show 0c static sometime it go to 127c

MB model: ASUS MAXIMUS X HERO

https://i.imgur.com/IE5ngDu.png

Zotty 02-14-2018 07:02 AM

Yay for the PSU monitoring addition :)..

All Good in the hood here aside from the normal 127c sensor in the Mobo tab lol.. its moved to another sensor number with this update.. but it's of no issue as it also gets reported in other monitoring software I had used previous to Link. so I no longer pay attention.. or.... 'Doesn't Look like anything to Me' (Dolores Abernathy)

lalazai 02-14-2018 09:10 AM

0c to 127c
 
did your sensor also shown 0c static and sometime it up to 127c?

same problem with me.

Zotty 02-14-2018 09:41 AM

Quote:

Originally Posted by lalazai (Post 940523)
did your sensor also shown 0c static and sometime it up to 127c?

same problem with me.

no dude.. always 127c.. never any less.. never any more...


All times are GMT -4. The time now is 03:16 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.