The Corsair User Forums

The Corsair User Forums (https://forum.corsair.com/forums/index.php)
-   CORSAIR ONE (https://forum.corsair.com/forums/forumdisplay.php?f=278)
-   -   Corsair One Restarts shortly after first boot of the day (https://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=182547)

noops 11-16-2018 06:23 AM

Corsair One Restarts shortly after first boot of the day
 
So, for a few months i was plagued with the Corsair One locking up and restarting shortly after booting up or waking up from sleep mode. I'd usually launch a game and within 30 seconds it would freeze, restart, and then no issues after that for the rest of the time spent at the pc. A google search led me here, where many people were experiencing these issues.

It's the Nvidia Drivers!!!

I reverted back to 388.71 (released late 2017, probably around the time my corsair was made), and all is good, no more issues.

NOTE: I use DDU to uninstall the drivers Completely ... using this process:

Download your new drivers that you plan on installing directly to your desktop as an .exe file from the nvidia website.

download DDU (Display Driver Uninstaller)

Run windows in safe mode (hold shift as you click "restart")



once you boot up, uninstall your nvidia drivers using DDU, it'll restart automatically.

once it does, go back to safe mode again

delete the drivers again using DDU (just in case you know?)

it'll restart, restart again on your own into safe mode

while in safe mode, install your new Nvidia drivers.

Restart

Optional: Download Nvidia Experience to get the instant replay recording features again in your games.

Corsair StormShadow 11-16-2018 05:45 PM

Thanks for sharing! Hopefully this help others with the same issue!

Cheers!

noops 12-28-2018 10:12 PM

nah it's back to good ole reboots :p::[pouts:

ItsTrixinity 01-02-2019 02:48 AM

Um Hey noops!

Did you fixed the problem? I'm sorta having this issue as well where I boot up for the first time and load in a game and the screen just freezes and doesn't boot up for a while. I was wondering if there's a fix?

jopa00 03-14-2019 03:53 PM

I have same problem. Boots up then rebooting a couple of times then works fine. Reinstalled ans so on several times but same issue,. Any solution?

Corsair StormShadow 03-15-2019 02:34 PM

Quote:

Originally Posted by jopa00 (Post 997734)
I have same problem. Boots up then rebooting a couple of times then works fine. Reinstalled ans so on several times but same issue,. Any solution?

What's your unit's model and serial number?


All times are GMT -4. The time now is 03:52 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.