The Corsair User Forums

The Corsair User Forums (https://forum.corsair.com/forums/index.php)
-   Power Supplies (https://forum.corsair.com/forums/forumdisplay.php?f=178)
-   -   For People Having Instant Shutdows With the AX1200i [TEMP RESOLVED] (https://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=180461)

Mikkyy 08-19-2018 01:48 PM

For People Having Instant Shutdows With the AX1200i [TEMP RESOLVED]
 
Hey guys, for the past 3 - 4 months I've been having Instant shutdown problems with the AX1200i. [NOTE: Corsair Link had not been installed and the dongle has not been connected]

Now the cause is the PSU's fan doesn't spin up when it should causing the unit to overheat and shutdown, giving the red light on the led. I have found a temp fix and it's quite obvious, all that needs to be done is to place a fan pushing air into the PSU and out the exhaust. For example I had a 200mm fan laying around so I plugged it into a system fan slot on my motherboard, ramped it up to 100% in bios and haven't had a shutdown since. Hope this helps you guys while getting a new PSU or waiting for an Express RMA or a LINK dongle to configure the PSU's fan.

Peace,
-Mikky

Corsair Mint 08-21-2018 01:57 PM

Sorry for the weird behavior, the fan should stay off until needed, but if it's not turning on under heat stress, there's definitely a problem.
If you haven't yet, reach out to support so they can help with a replacement for you.

http://support.corsair.com


All times are GMT -4. The time now is 10:32 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.