The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 5 votes, 5.00 average. Display Modes
  #1  
Old 11-30-2012, 06:16 PM
Mannenispannen Mannenispannen is offline
Registered User
Mannenispannen's PC Specs
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 6
POST ID # = 616753
Mannenispannen Reputation: 10
Default 12 Hours+ first charge still Amber

Hello!

I got my headphones (Corsair Vengeance 2000) this morning. Been charging them for 12 hours straight now and still the pulsating Amber. Is this normal, in the manual It says up to 4 hours first charge. Im dying to try them out, please help me!
Reply With Quote


  #2  
Old 12-01-2012, 04:51 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,342
POST ID # = 616845
Toasted Toasted Reputation: 124
Default

It shouldn't take 12+ hours to charge.

Did you use a USB port at the back of the motherboard?
Does the headset turn on when you disconnect the USB charging cable?
Reply With Quote


  #3  
Old 12-02-2012, 11:05 AM
Mannenispannen Mannenispannen is offline
Registered User
Mannenispannen's PC Specs
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 6
POST ID # = 617085
Mannenispannen Reputation: 10
Default

I used a front usbport.
When I press the on button on the headphones it blinks amber twice and then no light but works fine.

After more than 20 hours of charging (still pulsating amber) I plugged in the dongle and It automatically installed drivers etc. The headphones work fine. But now my question is, should I return the headset for a new one (to avoid warrantyissues) or just give It a cpl of weeks to load and It might just turn green one day?

Last edited by Mannenispannen; 12-02-2012 at 11:10 AM.
Reply With Quote


  #4  
Old 12-02-2012, 01:30 PM
Technobeard's Avatar
Technobeard Technobeard is offline
Bearded Corsair Employee
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 4,291
POST ID # = 617102
Technobeard Reputation: 68
Default

Unplug it, let it run out of juice, then fully charge it on a back USB port.
__________________
“Humor is reason gone mad.” - Groucho Marx
"I suggest a full frontal assault with automated laser monkeys, scalpel mines and acid." - Psychotic potato dwarf
"Do not meddle in the affairs of wizards, especially simian ones. They are not all that subtle." - Terry Pratchett
Reply With Quote


  #5  
Old 12-03-2012, 02:06 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 617270
RAM GUY Reputation: 10
Default

Do you have a cellphone charger that uses a micro-USB jack? I would see if that will charge it up as your USB port may not be sufficient enough to do so (headset requires 500ma).
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


  #6  
Old 12-05-2012, 01:51 PM
Mannenispannen Mannenispannen is offline
Registered User
Mannenispannen's PC Specs
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 6
POST ID # = 617770
Mannenispannen Reputation: 10
Default

Ok! Now I've tried all of the above. Still wont get green, just the taunting blink of amber.
Now, how do I proceed? Do I return It to where I bought It or do I send It to the manufactor. If I dont missremember I read sumtin about sending It to corsair and not where I bought It.
Thanks for the assistance sofar!
Reply With Quote


  #7  
Old 12-05-2012, 02:41 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 617794
RAM GUY Reputation: 10
Default

Exchange it with your retailer. If they won't take it back, fill out a RMA request and Ill take care of it for you.
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


  #8  
Old 12-05-2012, 05:13 PM
Mannenispannen Mannenispannen is offline
Registered User
Mannenispannen's PC Specs
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 6
POST ID # = 617833
Mannenispannen Reputation: 10
Default

Thank you.
Reply With Quote


  #9  
Old 12-21-2012, 03:22 PM
Mannenispannen Mannenispannen is offline
Registered User
Mannenispannen's PC Specs
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 6
POST ID # = 621094
Mannenispannen Reputation: 10
Default

Hello again. Two weeks has passed, Ive gotten a new pair of headphones from my retailer. Loaded them and finally a green light appears and they work like a charm. for 10 minutes...
I get back from work and put them on and.... nothing. Theyre still green, the dongle is solid blue... but not a sound. Ive tried to turn them on,off,reinstalled latest software,changed usbports even pray... nothing. I expect quality from Corsair especially sinse u gladly accept my money. Now I gladly expect ur help to solve this.
Reply With Quote


  #10  
Old 12-21-2012, 06:09 PM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,342
POST ID # = 621144
Toasted Toasted Reputation: 124
Default

Discharge the battery and fully recharge it again.
Reply With Quote


  #11  
Old 12-22-2012, 09:36 AM
Mannenispannen Mannenispannen is offline
Registered User
Mannenispannen's PC Specs
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 6
POST ID # = 621256
Mannenispannen Reputation: 10
Default

Did as u said, It worked. Until I moved the dongle to the " extension usbcable ". Now I cannot access the vengeance equalizer. It says "please connect the Corsair Vengeance wireless USB adapter". Ive tried all my usbports same message. Now what...??
Reply With Quote


  #12  
Old 12-22-2012, 08:48 PM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,342
POST ID # = 621352
Toasted Toasted Reputation: 124
Default

Reinstall the software and see if that solves the issue.
Is the dongle detected in Device Manager?
Try a different USB port for the extension cable.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.