The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-25-2018, 12:17 PM
scotsue scotsue is offline
Registered User
scotsue's PC Specs
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 10
POST ID # = 946442
scotsue Reputation: 10
Default Control without Link running?

Will Commander Pro settings be active even though Link isn't running? Thank you
for any help :)
Reply With Quote


  #2  
Old 03-25-2018, 01:45 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,203
POST ID # = 946461
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

It depends on your control variable. Most settings can be saved and will continue to run as set, but there are some exceptions. LL fans need Link active or it will be rainbows all day and night. Also, fans and LEDs cannot respond to reactive variables if the program is not running to control it. An example of this is CPU temperature. The case LED/Fans will not change if Link is not there to interpret the data. A Link capable cooler can still control its fans and LED via coolant temp (Hxxx Temp Group) without Link running. You can control fan speeds via the C-Pro's temp probes without Link running. I find that one to be particularly useful.
Reply With Quote


  #3  
Old 03-26-2018, 11:44 PM
Corsair CJ's Avatar
Corsair CJ Corsair CJ is offline
Corsair Employee
Corsair CJ's PC Specs
 
Join Date: Jul 2016
Location: Corsair HQ
Posts: 675
POST ID # = 946713
Corsair CJ Reputation: 42
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
It depends on your control variable. Most settings can be saved and will continue to run as set, but there are some exceptions. LL fans need Link active or it will be rainbows all day and night. Also, fans and LEDs cannot respond to reactive variables if the program is not running to control it. An example of this is CPU temperature. The case LED/Fans will not change if Link is not there to interpret the data. A Link capable cooler can still control its fans and LED via coolant temp (Hxxx Temp Group) without Link running. You can control fan speeds via the C-Pro's temp probes without Link running. I find that one to be particularly useful.
C-Attack's got it. If your fan curves are set to temp probe (or are fixed RPM/percentage) and depending on your RGB lighting setup, yes, you can use a Commander PRO w/o CL4 running.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.