The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 01-27-2018, 10:54 PM
spyke562 spyke562 is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 2
POST ID # = 937709
spyke562 Reputation: 10
Question VOID PRO USB mic disconnecting via Discord App

Hi Everyone,

Just bought my first set of Corsair VOID PRO USB headset and I am really enjoying them so far.

However, if I cannot fix this issue I may need to return them.

While using the Discord desktop app in a voice chat room I occasionally need to disconnect from the voice chat because either one of these two issues occur.

1. I will notice that no one is talking to me when I speak and the talking indicator is not lighting up when I talk. No my friends are not ignoring me ;)

and/or

2. I no longer hear anyone talking AND above issue happens.

To quickly resolve this I simply go into my Discord chat and disconnect, reconnect and after everything works normally for a bit.

I noticed the caption of the site I bought these from specifically stated "Discord Certified - 50mm Drivers".

I am running 2.22.83 CUE and firmware 0.01 on headset.

Thanks for any information.
Reply With Quote


  #2  
Old 01-29-2018, 06:09 PM
Corsair Nick's Avatar
Corsair Nick Corsair Nick is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 964
POST ID # = 937983
Corsair Nick Reputation: 39
Default

First thing would be to double check the headset is set to your default Playback and Recording device for Windows and Discord. You can check for windows by right clicking on the speaker on your system tray. Both should have a green check mark next to them, not a telephone. Discord will be under settings -> Video & Audio. I'd also try push to talk and see if you have the same issue.
Reply With Quote


  #3  
Old 01-29-2018, 09:30 PM
spyke562 spyke562 is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 2
POST ID # = 938005
spyke562 Reputation: 10
Default

Hi Nick,

Thanks so much for the reply. I have confirmed that my headset is set as default device in Recording and Playback. I have also confirmed that my headset is selected in the Video & Audio settings.

I am wondering if it could be my antivirus? I know that's always something to check.

Does Corsair have an exclusion list to put into AV clients?

I do not use push to talk but will try that while I continue to troubleshoot.

Thanks again!
Reply With Quote


  #4  
Old 01-31-2018, 06:41 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,332
POST ID # = 938269
Toasted Toasted Reputation: 124
Default

Have you tried the generic Microsoft USB audio drivers rather than the CUE drivers? Is the issue still present?
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.