The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-27-2012, 08:07 PM
LadyBrecky's Avatar
LadyBrecky LadyBrecky is offline
Registered User
LadyBrecky's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 10
POST ID # = 609994
LadyBrecky Reputation: 10
Thumbs down My Corsair 1500 are having the oh so common crackling issue :c

I am hearing crackling and slight distortion with my new Corsair 1500's the weird thing though that leads me to believe it is not a defective headset is that I can start up my computer and it is all fine for about an hour or two.

Then the crackling will start and doesn't really seem to stop until a reboot. Before anyone suggests these things I will list the things I have tried.

Turning the windows sound up to 24 bit 96000.

Disabling onboard audio and Nvidia control panel HDMI audio.

Tried 2 different USB 2.0 ports, and even though I know most people have problems just for test purposes I even tried a USB 3.0 port.

Tried several different EQ settings.

Tried disabling MIC loopback, and have also muted/unmuted the mic when testing.

I really don't want to hear to try it on another PC considering I have used two other headsets on this PC and none of them had these very annoying issues that TONS of users have reported indicating it is a problem on Corsair's end.
Sorry if this comes off as rude but I am really quite frustrated I just payed over $65 for these headphones and my old Turtle beach DX11's never had these issues. Also just for the info it isn't exclusive to certain applications and games, in Call of duty Black ops the announcer voice crackles a ton. When I watch The Office on netflix I hear crackling. I am just so upset I really don't want to RMA this headset I have been without headphones for over a week now and I hate having to use speakers.

I uploaded a picture of my current settings in the drivers.
Attached Images
File Type: jpeg 20121028000510757.jpeg (631.9 KB, 257 views)
Reply With Quote


  #2  
Old 10-27-2012, 10:22 PM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
`~~`
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 8,107
POST ID # = 610036
wytnyt wytnyt Reputation: 159
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

sorry to hear of your issues but you can request an advanced rma where its sent to you first before sending the old unit back.
hope this helps.
__________________
My 4930k Air 540 Custom Loop Build Pics
http://s39.photobucket.com/user/wytn...?sort=3&page=1
Reply With Quote


  #3  
Old 10-27-2012, 10:33 PM
Jli72's Avatar
Jli72 Jli72 is offline
Registered User
Jli72's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Location: Hawaii
Posts: 8
POST ID # = 610041
Jli72 Reputation: 10
Send a message via Skype™ to Jli72
Default

I have the same problem depending on different files i play. Some music files have it some dont and some movie files have it while some dont.
Reply With Quote


  #4  
Old 10-28-2012, 05:06 AM
LadyBrecky's Avatar
LadyBrecky LadyBrecky is offline
Registered User
LadyBrecky's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 10
POST ID # = 610092
LadyBrecky Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by wytnyt View Post
sorry to hear of your issues but you can request an advanced rma where its sent to you first before sending the old unit back.
hope this helps.
That sounds good but I am really worried that the next headset will be the same, there are a decent amount of reports of people RMA'ing just to get another headset with the same problems. These really seem like such great headphones but lack of driver support and issues that are so common like this make it so difficult to enjoy the product.
Reply With Quote


  #5  
Old 10-28-2012, 05:15 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,330
POST ID # = 610096
Toasted Toasted Reputation: 124
Default

If your replacement headset also has the same issue, contact customer service to and they will sort it out.
Reply With Quote


  #6  
Old 10-28-2012, 05:23 AM
LadyBrecky's Avatar
LadyBrecky LadyBrecky is offline
Registered User
LadyBrecky's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 10
POST ID # = 610097
LadyBrecky Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Toasted View Post
If your replacement headset also has the same issue, contact customer service to and they will sort it out.
Well should I RMA through Amazon since that is where I bought these or Corsair?

Edit: Also I should mention the crackling is only on the right ear as far as I can tell so I guess that indicates a faulty headset?

Last edited by LadyBrecky; 10-28-2012 at 05:27 AM.
Reply With Quote


  #7  
Old 10-28-2012, 05:26 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,330
POST ID # = 610098
Toasted Toasted Reputation: 124
Default

RMA it via Corsair.
Reply With Quote


  #8  
Old 10-28-2012, 05:43 AM
LadyBrecky's Avatar
LadyBrecky LadyBrecky is offline
Registered User
LadyBrecky's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 10
POST ID # = 610103
LadyBrecky Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Toasted View Post
RMA it via Corsair.
Since you seem to know a lot do you mind if I ask you, if it is only crackling out of the right ear cup does that confirm a faulty headset and should I just give up trying driver settings at this point?
Reply With Quote


  #9  
Old 10-28-2012, 05:46 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,330
POST ID # = 610105
Toasted Toasted Reputation: 124
Default

Have you tried the generic Windows's drivers to see if the crackling is still there?
Reply With Quote


  #10  
Old 10-28-2012, 05:47 AM
LadyBrecky's Avatar
LadyBrecky LadyBrecky is offline
Registered User
LadyBrecky's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 10
POST ID # = 610106
LadyBrecky Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Toasted View Post
Have you tried the generic Windows's drivers to see if the crackling is still there?
Yes it was still in the right ear cup.
Reply With Quote


  #11  
Old 10-28-2012, 05:55 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,330
POST ID # = 610109
Toasted Toasted Reputation: 124
Default

It sounds like the headset is faulty. Request an RMA to replace it.
Reply With Quote


  #12  
Old 10-28-2012, 06:17 AM
LadyBrecky's Avatar
LadyBrecky LadyBrecky is offline
Registered User
LadyBrecky's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 10
POST ID # = 610115
LadyBrecky Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Toasted View Post
It sounds like the headset is faulty. Request an RMA to replace it.
Okay thanks for helping :3

Edit: Okay I sent an RMA request thanks everyone :) Just a shame I didn't get to talk to the awesome Ram guy xD

Last edited by LadyBrecky; 10-28-2012 at 06:21 AM.
Reply With Quote


  #13  
Old 10-28-2012, 06:19 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,330
POST ID # = 610116
Toasted Toasted Reputation: 124
Default

np, if you have any other questions feel free to ask.
Reply With Quote


  #14  
Old 10-29-2012, 05:07 AM
LadyBrecky's Avatar
LadyBrecky LadyBrecky is offline
Registered User
LadyBrecky's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 10
POST ID # = 610229
LadyBrecky Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Toasted View Post
np, if you have any other questions feel free to ask.
Where do I tell them that I would like to keep my current headset until the new one arrives? The email for the RMA said not to directly reply and I see no options on the site to send another message.
Reply With Quote


  #15  
Old 10-29-2012, 05:08 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,330
POST ID # = 610230
Toasted Toasted Reputation: 124
Default

You'll need to request an advanced RMA.

You can do that by calling customer service via phone. If you are not in the US, You can use Skype and call their Toll-free number found on the website under contact.
Reply With Quote


Reply

Tags
1500 headset, crackling, vengeance 1500 problems

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.