The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Memory

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 07-10-2019, 12:11 AM
Zan Lynx's Avatar
Zan Lynx Zan Lynx is offline
Tech Fiddler
Zan Lynx's PC Specs
 
Join Date: Jan 2016
Location: Colorado
Posts: 4
POST ID # = 1010746
Zan Lynx Reputation: 10
Lightbulb New Ryzen Build Needs Some Fast, Flashy ECC

I'm in the middle of configuring a new Ryzen 3900x build. Amazon can't seem to actually deliver my boot drive. Go figure.

When I was at Microcenter all they had left for 3600 MHz DDR4 was some H----X which is OK I suppose.

But I'd love a Ryzen compatible 3600+ 32 or 64 GB set with RGB lights, and this is key, ECC.

I don't think ECC is just for servers anymore. Gamers can love it too. It's very useful especially when overclocking and getting close to the edge on latency.

Maybe I'm the only person who would buy such a thing, but I wish Corsair would consider it!
Reply With Quote


  #2  
Old 07-10-2019, 12:46 AM
A Computer Guy A Computer Guy is offline
Registered User
A Computer Guy's PC Specs
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 149
POST ID # = 1010748
A Computer Guy Reputation: 10
Default

I'd consider ECC too. I was going to try it with my Ryzen 5 2600 but go figure I ended up getting bit by the RGB bug now I don't really want to get rid of my RGB ram. Why can't it be beautiful and error correcting and high speed?

Does Ryzen 3000's (non-Pro chips) support ECC? I was trying to find some info on that and came across a website but not sure of it's accuracy. I recall reading on reddit people saying defiantly not for APU's unless their the Pro version CPU's.

this website says yes for 2000's (non-Pro chips)
https://en.wikichip.org/wiki/amd/ryzen_5/2600

this website says no for 3000's (non-Pro chips)
https://en.wikichip.org/wiki/amd/ryzen_9/3900x

If you're going to run with ECC I would be interested in your findings. Does it work?
Reply With Quote


  #3  
Old 07-12-2019, 03:00 PM
Zan Lynx's Avatar
Zan Lynx Zan Lynx is offline
Tech Fiddler
Zan Lynx's PC Specs
 
Join Date: Jan 2016
Location: Colorado
Posts: 4
POST ID # = 1010984
Zan Lynx Reputation: 10
Default

I run 32 GB of ECC with a Ryzen 1700x on an Asus 370-Pro board. It works.

As I understand it the AMD cops with iGPU cannot use ECC because the GPU cannot handle it. All of the Ryzen chips know how to do ECC and will as long as the motherboard wired all the traces and didn't disable things in their BIOS.
Reply With Quote


Reply

Tags
ecc, ryzen, suggestions

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.