The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Keyboards and Mice

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-07-2018, 01:49 PM
lap0918 lap0918 is offline
Registered User
lap0918's PC Specs
 
Join Date: Jan 2015
Location: Minnesota
Posts: 12
POST ID # = 984212
lap0918 Reputation: 10
Default Firmware 3.08. Update

iCue is telling mere there is a firmware update for my Strafe RGB keyboard. When I try to perform the update, the update fails and the keyboard disappears from iCue until I exit and restart iCue. Any suggestions?
Reply With Quote


  #2  
Old 12-10-2018, 07:23 PM
Corsair Hotpot's Avatar
Corsair Hotpot Corsair Hotpot is offline
Corsair Employee
Corsair Hotpot's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 397
POST ID # = 984763
Corsair Hotpot Reputation: 10
Default

Can you try using a different USB port on the system? If that doesn't work, try making a support ticket and we can have you manually flash the latest firmware file.
Reply With Quote


  #3  
Old 12-11-2018, 02:40 PM
Geejay Geejay is offline
Registered User
Geejay's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 1
POST ID # = 984881
Geejay Reputation: 10
Default I think I stumbled upon the solution

What layout are you using? I had the same issue. I was using the "Europe" layout in iCUE Device Settings. By sheer luck i thought of changing it to "US International". Clicked on Update... Done. And then I just changed back to "European". Check if this works for you too.
Reply With Quote


  #4  
Old 12-12-2018, 07:50 PM
Am-Freak Am-Freak is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 3
POST ID # = 985097
Am-Freak Reputation: 10
Default

hey buddy,

I had the same/similiar issue.
It updated once to 3.08, then I noticed double types of some keys.

I tried to force firmeware update and ran into the samme issue as you.
After an hour or so of trying different versions of iCue (even old version of corsair link) I gave up.
I had success the next day, when I installed newest version of iCue on my laptop (never had it installed there) and forced firmeware flash to the old 2.05 firmware version
(get / see it here https://github.com/mattanger/ckb-nex...aster/FIRMWARE )

For now my problems are gone, I currently stick with 2.05 firmeware, did not tried to update to 3.08 on my computer again.

Last edited by Am-Freak; 12-12-2018 at 07:52 PM.
Reply With Quote


  #5  
Old 12-17-2018, 07:05 AM
Zeliroth Zeliroth is offline
Registered User
Zeliroth's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Location: Latvia
Posts: 4
POST ID # = 985820
Zeliroth Reputation: 10
Send a message via Skype™ to Zeliroth
Default

Just wanted to let you guys know that I have the same issue with my Corsair STRAFE RGB keyboard. Currently on 2.05, but when I try to update to 3.08 via iCUE it fails. An issue that I can live with, but would much prefer for it to not be there. :)
Reply With Quote


  #6  
Old 12-17-2018, 01:09 PM
EternalZGG's Avatar
EternalZGG EternalZGG is offline
Registered User
EternalZGG's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Location: Guarulhos-SP Brazil
Posts: 5
POST ID # = 985862
EternalZGG Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Zeliroth View Post
Just wanted to let you guys know that I have the same issue with my Corsair STRAFE RGB keyboard. Currently on 2.05, but when I try to update to 3.08 via iCUE it fails. An issue that I can live with, but would much prefer for it to not be there. :)
Zeliroth says firmness, good my dear friend tries to do the following way tries to enter into Network Security Mode after this start the iCUE and do the update, here I did it and it worked ok everything on the keyboard, here I was in the same failure updating.

Anything just talking does not handle a lot of things not but I followed this way a comrade here from the forum said it worked there
Reply With Quote


  #7  
Old 12-20-2018, 06:30 AM
cplifj cplifj is offline
Registered User
cplifj's PC Specs
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 101
POST ID # = 986291
cplifj Reputation: 10
Default

i'm testing the new firmware as i type and it seems to be , well, ok. No strange things happening. Any news on what has changed with the new firmware ?
Security or compatibility fixes ?
Reply With Quote


  #8  
Old 12-20-2018, 06:35 AM
Zeliroth Zeliroth is offline
Registered User
Zeliroth's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Location: Latvia
Posts: 4
POST ID # = 986292
Zeliroth Reputation: 10
Send a message via Skype™ to Zeliroth
Default

Just now managed to update to 3.08 via safe mode with networking enabled. So far so gud. :D Would also like to know what this new firmware adds/changes.
Reply With Quote


  #9  
Old 12-23-2018, 01:08 PM
RazorMark RazorMark is offline
Registered User
RazorMark's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 1
POST ID # = 986696
RazorMark Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Zeliroth View Post
Just now managed to update to 3.08 via safe mode with networking enabled. So far so gud. :D Would also like to know what this new firmware adds/changes.
You're the man . Rebooting in safe mode with the network enabled did it for me.

I haven't notice any change though, but my MX Silent Strafe RGB mark I was already working perfectly.
Reply With Quote


Reply

Tags
firmware, icue, strafe k70 k65 lux rgb

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.