The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Systems > CORSAIR ONE

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-29-2020, 09:03 PM
Alawliet Alawliet is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 4
POST ID # = 1048566
Alawliet Reputation: 10
Default Corsair one, clean windows 10 install help

Hello,
My computer has been unable to update for the past year or so. I tried everything possible(regular update, update assistant, media creation tool update) to try to update it but it fails no matter what. I tried resetting/recovery /restore my PC, but it always fails saying it was unable to reset my device.

So at last I've decided to do a clean install. Using the instructions from here https://support.microsoft.com/en-gb/...s-10-reinstall.

I've reached the point where I need to format my drives, but I am unsure if there is any drive I'm supposed to leave un touched. I have a 500gb ssd, and a 2 tb hdd.
I'm going to list them here
Drive 0 - partition 1- primary
Drive 1- partition 1"system" - system
Drive 1 - part 2 - MSR (Reserved)
Drive 1 part 3- primary
Drive 1- part 4- recovery

Am u supposed to delete all of them as mentioned in the how to? Or am I supposed to keep some of them.

I really appreciate any help on this,
I've been struggling with this for a really long time.
Reply With Quote


  #2  
Old 05-29-2020, 11:43 PM
zguy85 zguy85 is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 167
POST ID # = 1048582
zguy85 Reputation: 10
Default

I deleted all my partitions and just left drive 1 and 2 with just primary unless u got stuff saved on them u want... back it up.
Reply With Quote


  #3  
Old 05-29-2020, 11:44 PM
zguy85 zguy85 is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 167
POST ID # = 1048583
zguy85 Reputation: 10
Default

also which C1 do you have?
Reply With Quote


  #4  
Old 05-30-2020, 04:37 AM
Alawliet Alawliet is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 4
POST ID # = 1048598
Alawliet Reputation: 10
Default

Corsair one. From 2018.
Reply With Quote


  #5  
Old 05-30-2020, 08:39 AM
Alawliet Alawliet is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 4
POST ID # = 1048612
Alawliet Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by zguy85 View Post
I deleted all my partitions and just left drive 1 and 2 with just primary unless u got stuff saved on them u want... back it up.
Already backed up my important files.
So I should delete all partitions correct? Sorry I'm kinda nervous.
Reply With Quote


  #6  
Old 05-31-2020, 08:49 PM
zguy85 zguy85 is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 167
POST ID # = 1048760
zguy85 Reputation: 10
Default

I didn't I was fine but you might want to download a version of either ICUE or if you have it Corsair Link before you do that. The C1 wont function properly with this software. Downlaod it on a USB disk or harddrive before you wipe em.

I deleted and reformed all partitions and I was fine. Just make these back ups from the Corsair site before you do.
Reply With Quote


  #7  
Old 05-31-2020, 08:52 PM
Alawliet Alawliet is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 4
POST ID # = 1048761
Alawliet Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by zguy85 View Post
I didn't I was fine but you might want to download a version of either ICUE or if you have it Corsair Link before you do that. The C1 wont function properly with this software. Downlaod it on a USB disk or harddrive before you wipe em.

I deleted and reformed all partitions and I was fine. Just make these back ups from the Corsair site before you do.

Hello,
Thanks for your response!
I went through the clean install over the weekend. It fixed my updating issues.
I however did not backup the software you mentioned.
I did reinstall corsair link(however running it causes my computer to blues reen)
Should I install the icue as u suggest instead?
Reply With Quote


  #8  
Old 05-31-2020, 09:25 PM
zguy85 zguy85 is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 167
POST ID # = 1048769
zguy85 Reputation: 10
Default

did you comp come with Corsair Link originally? If so what version are you running?
Reply With Quote


  #9  
Old 06-01-2020, 04:52 PM
Corsair Mint's Avatar
Corsair Mint Corsair Mint is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 946
POST ID # = 1048875
Corsair Mint Reputation: 31
Default

iCUE is only supported for Corsair One models in the i-series (ex. i160). For all previous models, you would want to use Corsair Link.
Reply With Quote


  #10  
Old 06-03-2020, 10:29 PM
zguy85 zguy85 is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 167
POST ID # = 1049150
zguy85 Reputation: 10
Default

Thanks for the reply Corsair Mint, hope that answers your questions Alawliet.
Reply With Quote


Reply

Tags
clean install, corsair one, desperate, windows update

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.