The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 11-14-2017, 02:35 AM
ASPS ASPS is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 8
POST ID # = 926260
ASPS Reputation: 10
Default Do I need Commander Pro?

I have corsair LL 120mm series fans 3pack with rbg lighting hub and Lighting Node PRO, 2x 140mm LL series fans and a 60cm rbg led lighting pro Expansion Kit. So can 120mm and 140 run at same hub? Do I need a commander pro? Thanks.
Reply With Quote


  #2  
Old 11-14-2017, 03:42 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,065
POST ID # = 926263
Zotty Reputation: 52
Default

yes you can run both size of fans from the rgb hub as long as they are the same series of fans (LL or HD or SP.. cant mix and match).. and adding a Commander pro would also give you RPM control in Corsair Link :). along side 2 more LED channel and 2 usb headers :).. a worthy upgrade in my opinion.
Reply With Quote


  #3  
Old 11-14-2017, 04:29 AM
ASPS ASPS is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 8
POST ID # = 926270
ASPS Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Zotty View Post
yes you can run both size of fans from the rgb hub as long as they are the same series of fans (LL or HD or SP.. cant mix and match).. and adding a Commander pro would also give you RPM control in Corsair Link :). along side 2 more LED channel and 2 usb headers :).. a worthy upgrade in my opinion.
Does lighting hub or corsair link not inlucde RPM control? I bought combo 3 fans with lighting hub and lighting node pro. So I feel money get wasted if buy a commander pro.
Reply With Quote


  #4  
Old 11-14-2017, 04:50 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,065
POST ID # = 926274
Zotty Reputation: 52
Default

Quote:
Originally Posted by ASPS View Post
Does lighting hub or corsair link not inlucde RPM control? I bought combo 3 fans with lighting hub and lighting node pro. So I feel money get wasted if buy a commander pro.
nope, only the Commander pro will allow you to control RPM in corsair LINK.

i found the Commander pro to be a worthy upgrade.. in fact so worthy i got one for the wifes PC also.. does what it says on the tin buddy
Reply With Quote


  #5  
Old 11-14-2017, 04:59 AM
ASPS ASPS is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 8
POST ID # = 926277
ASPS Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Zotty View Post
nope, only the Commander pro will allow you to control RPM in corsair LINK.

i found the Commander pro to be a worthy upgrade.. in fact so worthy i got one for the wifes PC also.. does what it says on the tin buddy
Well, bad news to my wallet. I have a corsair 760t case with LL series 5 fans now and a h115i, so how many onboard usb2.0 port do I need? My motherboard have 2 usb2.0.

Last edited by ASPS; 11-14-2017 at 05:05 AM.
Reply With Quote


  #6  
Old 11-14-2017, 06:35 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,065
POST ID # = 926280
Zotty Reputation: 52
Default

technically you dont need the Node Pro should you get the Commander Pro. so really you only need the one header on your motherboard to devote to you Corsair devices. i suppose its more for bringing all the control into one place (Corsair link). to be able to tie your H115i's fan curves in with rest of cases fan curves is a well worthy option.. the zero RPM option works well. in my case i have 6 LL fans and 3 HD fans. only the 2 LL fans on my H100i v2 and the editrear exhaust fan run constantly (generally at about 850rpm). the rest kick in when gaming and temps rise. nice having all that control in one place ;)..

i also have 8 strips So i am using 2 x RGB Fan LED hubs on the Commander and a Node pro for the 8x strips.. SO.. node pro on usb header 1 of the Commander Pro and my H100 i on Usb header 2 on Commander pro, leaving me a usb header on my motherboard free for other options (i needed to add more usb ports to rear of case!.. keyboard/mouse/pass through cables/headset stand/mouse pad/game pad/wheel/pedals/shifter/ext hdd. endless list lol

Last edited by Zotty; 11-14-2017 at 06:48 AM.
Reply With Quote


  #7  
Old 11-14-2017, 06:16 PM
ASPS ASPS is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 8
POST ID # = 926330
ASPS Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Zotty View Post
technically you dont need the Node Pro should you get the Commander Pro. so really you only need the one header on your motherboard to devote to you Corsair devices. i suppose its more for bringing all the control into one place (Corsair link). to be able to tie your H115i's fan curves in with rest of cases fan curves is a well worthy option.. the zero RPM option works well. in my case i have 6 LL fans and 3 HD fans. only the 2 LL fans on my H100i v2 and the editrear exhaust fan run constantly (generally at about 850rpm). the rest kick in when gaming and temps rise. nice having all that control in one place ;)..

i also have 8 strips So i am using 2 x RGB Fan LED hubs on the Commander and a Node pro for the 8x strips.. SO.. node pro on usb header 1 of the Commander Pro and my H100 i on Usb header 2 on Commander pro, leaving me a usb header on my motherboard free for other options (i needed to add more usb ports to rear of case!.. keyboard/mouse/pass through cables/headset stand/mouse pad/game pad/wheel/pedals/shifter/ext hdd. endless list lol
Thanks for being help.
Reply With Quote


Reply

Tags
compatibility, fans, link

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.