The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 04-28-2019, 09:16 AM
tjgodin's Avatar
tjgodin tjgodin is offline
PC Gaming Enthusiast
tjgodin's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Location: Canada
Posts: 84
POST ID # = 1002814
tjgodin Reputation: 10
Default iCUE 3.15.101 - Feedback

Note, I don't work for Corsair however I thought it would be good to start a feedback thread of issues that perhaps still persist for forum users since the 3.15.101 release.

You may wish to note some of your configuration details, such as motherboard, etc...

Best regards,

Tony
Reply With Quote
  #2  
Old 04-28-2019, 09:22 AM
tjgodin's Avatar
tjgodin tjgodin is offline
PC Gaming Enthusiast
tjgodin's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Location: Canada
Posts: 84
POST ID # = 1002815
tjgodin Reputation: 10
Default Startup USB Disconnect - Connect

Upon windows startup, after login, when the iCUE program is activated I hear the USB disconnect sound as the software initiates the iCUE application.

I have a Commander Pro connected to the motherboard USB header, with my H100i AIO connected via the USB port on the Commander Pro. I also have a HX750i power supply connected via USB for monitoring in iCUE.

Its unclear if it is the Commander Pro which is disconnecting or one of the other devices. The disconnect only occurs on the first launch of the iCUE software. If I close the application and restart during the same windows session, no disconnect occurs.

I'm using an ASRock Z390 Phantom Gaming ITX/ac motherboard with Window 10 Pro x64 (1903) installed.

Tony
Reply With Quote
  #3  
Old 04-28-2019, 11:29 AM
mtveness mtveness is offline
Registered User
mtveness's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Location: Western NY US
Posts: 6
POST ID # = 1002829
mtveness Reputation: 10
Default

This update was a mistake. I have it setup to show data from the H115i Pro, Intel 7700K, MSI Z270 SLI & GeForce GTX 1060. Three of them seem to be right. But the MSI MB data has changed. One of the case fans shows up inconstantly and always reads zero. I can see it is running and the MSI software shows a speed of over 500rpm. And I have picked up two temps only in iCUE Space that do not exist. "CPU #1" and "System #1" always show the same static temp.

Fortunately it looks like the profiles and what they control were not affected.

I did the software repair through uninstall routine without any luck. The last time this happened on an update I had to uninstall/reinstall. This is soooo much fun on a multi-user computer. You have to import all the profiles. And you have to do it logged in under each user separately.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-28-2019, 01:29 PM
viatorium viatorium is offline
Registered User
viatorium's PC Specs
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 9
POST ID # = 1002840
viatorium Reputation: 10
Default

I've had no issues w/ the new update (3.15.101) but i haven't had a chance to test out if the steam/platinum cooler conflict issue has been resolved as was previously mentioned. The fix date was the 22nd as per what I read. Anyone else having this issue still?

It'd be nice to have a feature roadmap made available as well but I'm sure that's unlikely.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-28-2019, 02:02 PM
P33R's Avatar
P33R P33R is offline
Registered User
P33R's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 4
POST ID # = 1002841
P33R Reputation: 10
Default

Ive been through many, many updates with iCue and never had any problems, until now (not a big one though)

It seems that the function "Play on pressed key" in the gradient lighting effect does not have any effect. I have it set across all my keyboard keys to light the key ive pressed for 3 seconds in red. Its configured as "Start: On key pressed, play on pressed key, Stop: After 1 time"
In the newest version ALL my keys light up, regardless of wich one i press. I tried re-doing the gradient effect and the whole lighting setup for the keyboard, doesnt work.
Ive installed the previous version again, and it works just fine there.
My keyboard is a K70 RGB MK.2

its obv not a big deal, but maybe other people have the problem too. Doesnt seem to have any other problems for me. Sabre RGB mouse, VOID wireless, MM800, ST100, H150i Pro, commander pro and lighting node pro all work fine.

Its my first post here, so sorry if im forgetting something/doing something wrong. Will quickly answer to any question.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-28-2019, 03:15 PM
Isthar's Avatar
Isthar Isthar is offline
Registered User
Isthar's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 20
POST ID # = 1002844
Isthar Reputation: 10
Default

I opened a thread yesterday as some functionality has gone with this update.

It is not longer possible to set different lighting effects to each RGB zone of the Dark Core SE. The Lighting Effects doesn't show the + button to add different configurations, so you can't set different effects to each zone of the mouse.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-28-2019, 06:43 PM
Josey Wales's Avatar
Josey Wales Josey Wales is offline
Registered User
Josey Wales's PC Specs
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 34
POST ID # = 1002866
Josey Wales Reputation: 10
Default

I just purchased my last Corsair Product, You people cannot even provide Release Notes? I am having problems that seem to be related to my M65 Mouse and this Poor software!
Reply With Quote
  #8  
Old 04-28-2019, 07:09 PM
tjgodin's Avatar
tjgodin tjgodin is offline
PC Gaming Enthusiast
tjgodin's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Location: Canada
Posts: 84
POST ID # = 1002873
tjgodin Reputation: 10
Default

Given they did post notes for v3.14.104, I'm sure they should hopefully be forthcoming. This update was just released end of last week, so fingers crossed they will early this coming week. I agree you'd think they'd follow the availability of the update immediately, but we don't live in a perfect world either.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-30-2019, 09:42 AM
Josey Wales's Avatar
Josey Wales Josey Wales is offline
Registered User
Josey Wales's PC Specs
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 34
POST ID # = 1003062
Josey Wales Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by tjgodin View Post
Given they did post notes for v3.14.104, I'm sure they should hopefully be forthcoming. This update was just released end of last week, so fingers crossed they will early this coming week. I agree you'd think they'd follow the availability of the update immediately, but we don't live in a perfect world either.
A week without release notes of any kind is not acceptable.
Reply With Quote
  #10  
Old 04-30-2019, 12:03 PM
Fistsojustice Fistsojustice is offline
Registered User
Fistsojustice's PC Specs
 
Join Date: Oct 2018
Location: Seattle, Wa
Posts: 12
POST ID # = 1003084
Fistsojustice Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Josey Wales View Post
A week without release notes of any kind is not acceptable.
I dont think corsair really KNOWS whats in the update...lol
Their just stomping out spot fires while breaking new things.
Reply With Quote
  #11  
Old 04-30-2019, 02:27 PM
Djiddy Djiddy is offline
Registered User
Djiddy's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 7
POST ID # = 1003107
Djiddy Reputation: 10
Default Is it normal? i9 9900K here

8% CPU charge on i9 9900k???
Attached Images
File Type: png Corsair.Service.CpuIdRemote.png (17.0 KB, 83 views)
Reply With Quote
  #12  
Old 04-30-2019, 04:21 PM
rocsen rocsen is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 13
POST ID # = 1003117
rocsen Reputation: 10
Default

I have this same problem so +1

Windows 7 64 bit
Asus Maximus VIII
Corsair R750i and H115i Pro connected to Commander Pro via m.board USB header

Quote:
Originally Posted by tjgodin View Post
Upon windows startup, after login, when the iCUE program is activated I hear the USB disconnect sound as the software initiates the iCUE application.

I have a Commander Pro connected to the motherboard USB header, with my H100i AIO connected via the USB port on the Commander Pro. I also have a HX750i power supply connected via USB for monitoring in iCUE.

Its unclear if it is the Commander Pro which is disconnecting or one of the other devices. The disconnect only occurs on the first launch of the iCUE software. If I close the application and restart during the same windows session, no disconnect occurs.

I'm using an ASRock Z390 Phantom Gaming ITX/ac motherboard with Window 10 Pro x64 (1903) installed.

Tony

Last edited by rocsen; 04-30-2019 at 04:30 PM.
Reply With Quote
  #13  
Old 04-30-2019, 04:24 PM
rocsen rocsen is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 13
POST ID # = 1003119
rocsen Reputation: 10
Default

The pump on the H115i Pro is set to Quiet but would randomly jump to Balanced. I can only tell because I can hear the pump suddenly ramp up the rpm. iCUE shows it jumping between 1080 and 2000rpm

When I run Link it doesn't happen.
Reply With Quote
  #14  
Old 04-30-2019, 05:19 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,245
POST ID # = 1003129
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

Quote:
Originally Posted by rocsen View Post
The pump on the H115i Pro is set to Quiet but would randomly jump to Balanced. I can only tell because I can hear the pump suddenly ramp up the rpm. iCUE shows it jumping between 1080 and 2000rpm
Randomly? Or at a specific coolant temperature?
Reply With Quote
  #15  
Old 04-30-2019, 05:33 PM
Djiddy Djiddy is offline
Registered User
Djiddy's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 7
POST ID # = 1003130
Djiddy Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
Randomly? Or at a specific coolant temperature?
Not astounding refferring to my post.

Quote:
Originally Posted by Djiddy View Post
8% CPU charge on i9 9900k???
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.