The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Legacy Corsair Software

Notices

 
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 04-24-2015, 05:06 PM
Riekopo Riekopo is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 330
POST ID # = 774712
Riekopo Reputation: 4
Default Status Malfunction

My K70 RGB won't update its firmware to 1.20. It says Status Malfunction and Failed to update device firmware.


  #2  
Old 04-24-2015, 05:17 PM
Inheritance's Avatar
Inheritance Inheritance is offline
CORSAIR Beta Team
 
Join Date: Jul 2013
Location: Somewhere in Texas
Posts: 5,305
POST ID # = 774719
Inheritance Reputation: 70
Default

Restart yor computer and try again.
__________________
Colors of the RAINBOW shine so bright!
USER IS NOT A CORSAIR EMPLOYEE
Come Join My Discord =(^.^)= [iCUE Guide]
Corsair USER Forums is NOT Corsair Tech Support


  #3  
Old 04-24-2015, 05:20 PM
Riekopo Riekopo is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 330
POST ID # = 774726
Riekopo Reputation: 4
Default

Quote:
Originally Posted by zheren159 View Post
Restart yor computer and try again.
I figured it out. It wouldn't update because CUE wasn't seeing the keyboard. I unplugged the keyboard and plugged it back in and it updated.


  #4  
Old 04-24-2015, 05:21 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,467
POST ID # = 774727
Corsair James Reputation: 75
Default

This occurs if during the update process if there was an issue with the USB port transferring information (packet dropped for example). Restart the system and keyboard and try again. If it continuously happens, try a different port. if you get all of the white LED's flashing, your keyboard has an internal error so contact our tech support to do a hard reset.


1 members found this post helpful.
  #5  
Old 04-24-2015, 06:52 PM
Dage4 Dage4 is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 1
POST ID # = 774780
Dage4 Reputation: 10
Default

I have the same problem. I've been going at this for an hour or so now, and it's getting really annoying. I have tried re plugging it in, using different ports, using USB 3.0 (and 2.0), different BIOS settings, restarting my keyboard and computer and re installing CUE. I have updated the software just fine, just the firmware of the K70 RGB doesn't work. If anyone would help me with this, that would be great.

EDIT: Updated firmware through an older version. That's interesting.

Last edited by Dage4; 04-24-2015 at 06:57 PM.


  #6  
Old 04-24-2015, 06:57 PM
Inheritance's Avatar
Inheritance Inheritance is offline
CORSAIR Beta Team
 
Join Date: Jul 2013
Location: Somewhere in Texas
Posts: 5,305
POST ID # = 774782
Inheritance Reputation: 70
Default

Quote:
Originally Posted by Dage4 View Post
I have the same problem. I've been going at this for an hour or so now, and it's getting really annoying. I have tried re plugging it in, using different ports, using USB 3.0 (and 2.0), different BIOS settings, restarting my keyboard and computer and re installing CUE. I have updated the software just fine, just the firmware of the K70 RGB doesn't work. If anyone would help me with this, that would be great.
Contact Corsair Support https://corsair.secure.force.com/ they should be able to help you with your issues.
__________________
Colors of the RAINBOW shine so bright!
USER IS NOT A CORSAIR EMPLOYEE
Come Join My Discord =(^.^)= [iCUE Guide]
Corsair USER Forums is NOT Corsair Tech Support


  #7  
Old 04-25-2015, 03:13 AM
ol1bit's Avatar
ol1bit ol1bit is offline
Registered User
ol1bit's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 8
POST ID # = 774980
ol1bit Reputation: 10
Default

Mine just tried to update and says malfunction as well. Grrrr.


  #8  
Old 04-25-2015, 03:27 AM
ol1bit's Avatar
ol1bit ol1bit is offline
Registered User
ol1bit's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 8
POST ID # = 774988
ol1bit Reputation: 10
Default

Phew... ok fixed it by updating my cue software. It's stupid the software won't update itself before updating the firmware breaking it's compatibility.

Oh Well, hope this info helps some others.

I got the update from here: http://www.corsair.com/en-us/support/downloads


 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.