The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Keyboards and Mice

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-04-2014, 06:13 PM
Inksie's Avatar
Inksie Inksie is offline
Registered User
Inksie's PC Specs
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 7
POST ID # = 732902
Inksie Reputation: 10
Unhappy New K95 RGB stops sound after a while and windows does not shut down properly?

New user here! Hi!

So, just recently upgraded(?) from my Razer Blackwidow Ultimate to the Corsair K95 RGB keyboard. Plugged both USBs in, seemed to work okay. A couple of dim LEDs (which I am inquiring about to the seller in hopes to get a replacement).

My main problem is, however, that my keyboard seems to want to make my PC go array and after about 30 minutes or so, my sound will cut off, youtube will not play, skype will crash and my only solution to this is to shut the computer down. However, my PC doesn't shut down properly and just sits on the "shutting down" screen.

This has never happened before I installed my new keyboard and its software, so I went back to using my Blackwidow. Sound is normal, shutting down is fine and nothing malfunctions while using my old keyboard.

I was wondering if anybody could shed light on my situation and possibly help me with a solution? I think this keyboard is absolutely stunning and would hate to have to give up on it because it doesn't function with my PC.

ANY help is greatly appreciated! :)
Reply With Quote


  #2  
Old 10-04-2014, 06:30 PM
terabyte's Avatar
terabyte terabyte is offline
CORSAIR Beta Team
terabyte's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Location: Italy
Posts: 4,354
POST ID # = 732909
terabyte Reputation: 73
Default

Have you uninstalled your old keyboard drivers before installing the CUE software?
Reply With Quote


  #3  
Old 10-05-2014, 01:51 AM
Inksie's Avatar
Inksie Inksie is offline
Registered User
Inksie's PC Specs
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 7
POST ID # = 732984
Inksie Reputation: 10
Default

I didn't install any Razer software as I recently built this PC and at the time didn't really feel the need to have it. :(
Reply With Quote


  #4  
Old 10-05-2014, 11:31 AM
P00P34 P00P34 is offline
Registered User
P00P34's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 47
POST ID # = 733045
P00P34 Reputation: 20
Default

It could very much just be firmware issues. Wait for a new update and it might be fixed. Also, try connecting the USB with a keyboard symbol on it to a USB 3.0 port. I've seen reports that doing so has helped. Also, if you're talking about 1-9 looking dim, Tek Syndicate said so as well. I was told they have to plant a red, blue and green led inside the stem, but I haven't asked an employee. Honestly, best solution is to contact an employee or staff member directly.
Reply With Quote


  #5  
Old 10-05-2014, 12:08 PM
Inksie's Avatar
Inksie Inksie is offline
Registered User
Inksie's PC Specs
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 7
POST ID # = 733053
Inksie Reputation: 10
Default

The G key and # key are dim... they're not completely off because I can see lighting under them but they are more dim than the others.

Also, I live in the UK so it has the UK/EU layout I think. I don't know what Tek Syndicate is?
Reply With Quote


  #6  
Old 10-05-2014, 12:11 PM
P00P34 P00P34 is offline
Registered User
P00P34's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 47
POST ID # = 733054
P00P34 Reputation: 20
Default

Dim as in a less powerful color or a whiter color than the others? If it's a whiter color, check if you selected a lighter color in the software. If it's the default colors from when you plug it in, then it could be firmware or a DOA. If you are using software, I think you have individually adjust brightness, not sure. I don't know much of the layout, I just know you have a much bigger enter key. Tek Syndicate is a YouTube channel.
Reply With Quote


  #7  
Old 10-05-2014, 12:19 PM
Inksie's Avatar
Inksie Inksie is offline
Registered User
Inksie's PC Specs
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 7
POST ID # = 733057
Inksie Reputation: 10
Default

It's the default colours. :( I've tried adjusting the brightness of these keys and they are all 100%. Ughhh, this sucks. I spent £160 on this keyboard and I haven't even been able to use it for the past 2 days since the people I bought it from don't operate on weekends.

Thanks for your help, anyway! I have been hearing that they are coming out with a firmware update end of this week (so today?) so maybe if I try that out and see if it helps any.
Reply With Quote


  #8  
Old 10-05-2014, 01:58 PM
MesaMitch MesaMitch is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 56
POST ID # = 733085
MesaMitch Reputation: 10
Default

its so strange that you posted this.
this also happened to me last night

i was doing my taxes last night
while listening to spotify on my schiit modi and magni and sennheiser hd8 dj headphones

some how some way keyboard froze all of a sudden
spotify crashed
my default driver changed to my sound blaster z sound card
went to full volume and made this super loud buzzing sound thank god the kids where up

had to restart my computer unplug the keyboard because the keyboard board was froze in the state that it was in

after i done that it was fine? but really strange how that happened
Reply With Quote


  #9  
Old 10-05-2014, 05:40 PM
Inksie's Avatar
Inksie Inksie is offline
Registered User
Inksie's PC Specs
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 7
POST ID # = 733133
Inksie Reputation: 10
Default

Yeah, I have the Sennheiser 363d headphones and they completely go out after 30 minutes or so of the keyboard being plugged in. I'm really hoping it's the firmware and that it needs to be updated. Have they come out with anything yet?
Reply With Quote


  #10  
Old 10-05-2014, 05:59 PM
DarkAgent's Avatar
DarkAgent DarkAgent is offline
Registered User
DarkAgent's PC Specs
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 8
POST ID # = 733142
DarkAgent Reputation: 10
Default

I have alot of issues with the K95 RGB but it does not seem to affect the system or it's stability. So far...

It's the CUE software I have issues with and really getting the software to consistently recognize the device without saying malfunction. Generally & consistently I can't get the CUE software to work for me and allow me to change any of the keyboards settings / colors
Reply With Quote


  #11  
Old 10-05-2014, 06:20 PM
Inksie's Avatar
Inksie Inksie is offline
Registered User
Inksie's PC Specs
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 7
POST ID # = 733147
Inksie Reputation: 10
Default

That's happening with me right now. I decided to give the keyboard another go and now the CUE isn't working effectively for me now. I can't change any of the colours, nothing.
Reply With Quote


  #12  
Old 10-05-2014, 06:20 PM
Inksie's Avatar
Inksie Inksie is offline
Registered User
Inksie's PC Specs
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 7
POST ID # = 733149
Inksie Reputation: 10
Default

First time going to Corsair with their keyboards and so far my opinion is bleak.
Reply With Quote


  #13  
Old 11-05-2014, 12:08 PM
wobblyheadedbob wobblyheadedbob is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 1
POST ID # = 740123
wobblyheadedbob Reputation: 10
Default

You need to update your BIOS. I know. Weird.

I had similar problems with my K95 when I first set it up, in some instances the machine wouldn't even reach the boot up screen.
Reply With Quote


Reply

Tags
k95, rgb, shut, sound, windows

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.