The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Keyboards and Mice

Notices

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 72 votes, 5.00 average. Display Modes
  #1  
Old 09-15-2014, 09:51 PM
Ley3198 Ley3198 is offline
Registered User
Ley3198's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 30
POST ID # = 727971
Ley3198 Reputation: 10
Default Steam bugs RGB K70 out.

Whenever i open Steam it seems to crash the Corsair SW. After i "reboot" the Kb by cycling the bios switch, everything works fine.

Just a bug.


  #2  
Old 09-15-2014, 09:54 PM
Corsair Jason Corsair Jason is offline
Banned
 
Join Date: Oct 2012
Location: Fremont, CA
Posts: 145
POST ID # = 727972
Corsair Jason Reputation: 10
Default

What is your setup for streaming?


  #3  
Old 09-15-2014, 10:57 PM
Ley3198 Ley3198 is offline
Registered User
Ley3198's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 30
POST ID # = 727979
Ley3198 Reputation: 10
Default

Im hooked up to 2 HDTV's running off an Nvidia GTX 560Ti. One though HDMI (main:1920x1080) and the second through VGA (1360x768).

Its not a problem within games, just upon Steam connecting upon start.

I notice it happen since i have a wave effect going on and it suddenly stops.


  #4  
Old 09-16-2014, 12:35 AM
Corsair Jason Corsair Jason is offline
Banned
 
Join Date: Oct 2012
Location: Fremont, CA
Posts: 145
POST ID # = 727992
Corsair Jason Reputation: 10
Default

Very odd. You are the first i have seen with a issue upon steam launch. I'm a heavy CS:GO player never had a issue. I will report this.


  #5  
Old 09-16-2014, 01:36 AM
RabbitZero RabbitZero is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 2
POST ID # = 728002
RabbitZero Reputation: 10
Default

I have this problem also. Got the K70RBG last friday, working pretty great otherwise, but on launching Steam, any key press effect stops working and even if try to switch profiles nothing changes. It keeps the key lights as they were, but no effects and unable to change until i unplug and replug. Only ever seems to be Steam too, and every time i launch it too.


  #6  
Old 09-20-2014, 08:24 AM
K0nfuze K0nfuze is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 18
POST ID # = 728849
K0nfuze Reputation: 10
Default K70 RGB - Opening Steam causing lighting effects to stop working.

I'm using the latest Steam(Not Beta). Latest K70 RGB firmware and using 1 USB 3.0 port. Windows 8.1 64bit. I opened steam and as soon as I hit login, my lighting stopped working. I unplugged my keyboard and opened Steam again and it once again froze the keyboard. I unplugged the keyboard again and open Steam and then it works normally. Steam is the only application i've been seeing that is causing this problem. I do this a forth time and then catch it on video.


Last edited by K0nfuze; 09-20-2014 at 08:54 AM.


  #7  
Old 09-20-2014, 10:18 AM
Dredge Dredge is offline
Registered User
Dredge's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 38
POST ID # = 728860
Dredge Reputation: 20
Default

Same thing happens with mine, but it happens like every 5 minutes opposed to when I start steam.


  #8  
Old 09-20-2014, 10:53 AM
K0nfuze K0nfuze is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 18
POST ID # = 728861
K0nfuze Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Dredge View Post
Same thing happens with mine, but it happens like every 5 minutes opposed to when I start steam.
Hmm If I'm AFK my keyboard will do the lighting effects for hours when i'm not using it. I wonder what you're doing that is triggering it.


  #9  
Old 09-20-2014, 12:04 PM
llamalad llamalad is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 8
POST ID # = 728870
llamalad Reputation: 10
Default

Same here!


  #10  
Old 09-20-2014, 11:00 PM
quake3trust quake3trust is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 14
POST ID # = 728951
quake3trust Reputation: 20
Default

Same here.......


  #11  
Old 04-07-2015, 05:53 PM
MitchElwell MitchElwell is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 1
POST ID # = 771191
MitchElwell Reputation: 10
Default CUE Crashing upon steam launch

Quote:
Originally Posted by K0nfuze View Post
I'm using the latest Steam(Not Beta). Latest K70 RGB firmware and using 1 USB 3.0 port. Windows 8.1 64bit. I opened steam and as soon as I hit login, my lighting stopped working. I unplugged my keyboard and opened Steam again and it once again froze the keyboard. I unplugged the keyboard again and open Steam and then it works normally. Steam is the only application i've been seeing that is causing this problem. I do this a forth time and then catch it on video.

https://www.youtube.com/watch?v=BlbJ...ature=youtu.be
This is exactly what is happening with me, along with the occasional crash on start up, i can live with that, but the steam issue has seriously got me considering returning the keyboard. Any news on the issue?


  #12  
Old 09-22-2014, 07:32 AM
K0nfuze K0nfuze is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 18
POST ID # = 729130
K0nfuze Reputation: 10
Default

Awaiting any official word from Corsair. This is an annoying bug.


  #13  
Old 09-22-2014, 03:35 PM
Spoof Spoof is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 1
POST ID # = 729303
Spoof Reputation: 10
Default

It is the opposite for me. Whenever I open Steam, Steam freezes and the keyboard continues to work. I'm on Windows 8.1 as well, but I'm using 2 USB 2.0's. I will try with 1 3.0 and see if the problem persists.
Update - This was actually the first time trying to use 3.0, and the keyboard doesn't work in 3.0. Lights work but I cannot type in all configurations. 2 in, 1 in, 1 in, all show lighting but cannot type.

Last edited by Spoof; 09-22-2014 at 03:42 PM.


  #14  
Old 09-22-2014, 04:20 PM
K0nfuze K0nfuze is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 18
POST ID # = 729311
K0nfuze Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Spoof View Post
It is the opposite for me. Whenever I open Steam, Steam freezes and the keyboard continues to work. I'm on Windows 8.1 as well, but I'm using 2 USB 2.0's. I will try with 1 3.0 and see if the problem persists.
Update - This was actually the first time trying to use 3.0, and the keyboard doesn't work in 3.0. Lights work but I cannot type in all configurations. 2 in, 1 in, 1 in, all show lighting but cannot type.
I am using 1 USB 3.0 and all the functions of the keyboard work, you must have tried the wrong USB. Also, i'm currently returning this keyboard, I'll try it again at another time.


  #15  
Old 09-22-2014, 04:20 PM
Synthohol's Avatar
Synthohol Synthohol is offline
LiquidNinja
Synthohol's PC Specs
 
Join Date: Jun 2006
Location: looking through your window
Posts: 5,330
POST ID # = 729310
Synthohol Synthohol Reputation: 103
Send a message via AIM to Synthohol Send a message via Yahoo to Synthohol
Default

this may be irrelevant and i apologize for possibly wasting your time, has anyone tried different polling rates with the switch behind the KB? to see if the issue persists?
__________________
Thinking about combining 2 or more sets of ram?? even the same part# is not suggested, recommended or supported.

System Specs as of 6/17/10


Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.