The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 01-22-2016, 03:33 PM
Bruhno Bruhno is offline
Registered User
Bruhno's PC Specs
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 36
POST ID # = 832637
Bruhno Reputation: 10
Default "Auto shutdown initiated" I'm losing my mind here.

Hello again, long time no see.

So since the new firmware update my headset will not stop shutting down on it's own or at least warn me that it will. Yes I did tick off the check mark saying "Disable auto shutoff" and yes I did reinstall it several times trying to turn off different things before reinstalling and all that jazz. I have removed the drivers completely in the device manager from the headset and reinstalled that way as well which made me able to shut off the audio enhancement since the prompt to do that never appears on my computer on its own. And also yes, audio is playing through the headset it just does not care about anything with that specific feature. And I really don't want that feature.

The new voice audio cue works great but that it is telling me that my headset is about to shut down all the time is not something I appreciate or want to hear. I've been using this headset since the launch and only the last firmware managed to be somewhat stable for me if you disregard the great amount of disco lights in that build. I don't believe there is any reason for me not to get slightly pissed about the fact that this headset still doesn't function properly.

To add to things that prevents it from shutting down automatically, charging does that. But the lightning on the headset is still not fully functional. As an example the green LED is lit up right now with no cable attached or anything.

- Bruhn

Last edited by Bruhno; 01-22-2016 at 03:46 PM.
Reply With Quote


  #2  
Old 01-23-2016, 06:07 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 832761
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Does it only affect certain media players or does it auto shutdown no matter what is playing?
What Windows 10 build are you using, 1511? is it up to date? Are your drivers for other devices up to date?
Upload the latest logs here generated by CUE as it may have useful information.

Logs can be accessed by clicking Settings > Support >View logs.
Reply With Quote


  #3  
Old 01-23-2016, 04:54 PM
Bruhno Bruhno is offline
Registered User
Bruhno's PC Specs
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 36
POST ID # = 832845
Bruhno Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Toasted View Post
Does it only affect certain media players or does it auto shutdown no matter what is playing?
What Windows 10 build are you using, 1511? is it up to date? Are your drivers for other devices up to date?
Upload the latest logs here generated by CUE as it may have useful information.

Logs can be accessed by clicking Settings > Support >View logs.
Unfortunately something came up and I won't be home for about a week to give you all of the information you ask for but what I can say is that it does not matter what is playing on the computer, it will never detect any sound apparently. And as far as I know my computer is always up to date, I don't postpone windows updates is what I'm trying to say :P But I can give you all the information you need once I get home again. I can try and recreate the problem on my laptop as well.
Reply With Quote


  #4  
Old 01-24-2016, 07:17 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 832925
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

That is fine. Yes, try the headset with you laptop as well and see whether the issue is still present.
Reply With Quote


  #5  
Old 01-24-2016, 12:46 PM
Bruhno Bruhno is offline
Registered User
Bruhno's PC Specs
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 36
POST ID # = 832979
Bruhno Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Toasted View Post
That is fine. Yes, try the headset with you laptop as well and see whether the issue is still present.
I can't recreate the problem on my laptop so that's a good thing I guess. Quick question, is the settings under the device saved locally on the PC or is it saved with the headset? If that would be the case the problem would be solved but I doubt thats how it works.

(I'm talking about these specific settings)
Reply With Quote


  #6  
Old 01-24-2016, 06:42 PM
Bruhno Bruhno is offline
Registered User
Bruhno's PC Specs
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 36
POST ID # = 833030
Bruhno Reputation: 10
Default

I lied about not being able to recreate it, it now occasionally tries to shut down on its own while talking to friends and having sounds playing from in-game.
Reply With Quote


  #7  
Old 01-24-2016, 08:36 PM
TeaTimeJ TeaTimeJ is offline
Registered User
TeaTimeJ's PC Specs
 
Join Date: Aug 2015
Location: The Green Isle
Posts: 65
POST ID # = 833037
TeaTimeJ Reputation: 10
Default

Same here, however I was unable to reproduce it, especially as it happened only twice so far.... Far less than with the previous version.
Reply With Quote


  #8  
Old 01-25-2016, 05:53 AM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,449
POST ID # = 833102
Corsair James Reputation: 75
Default

I had one beta tester who had this issue (and something we couldn't replicate it no matter what we did). However, CUE v1.15 (which is in testing) did solve the issue. We're expectin g to release this soon and hopefully it'll solve your problem like it did for my tester.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
Reply With Quote


  #9  
Old 01-25-2016, 06:36 AM
Bruhno Bruhno is offline
Registered User
Bruhno's PC Specs
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 36
POST ID # = 833110
Bruhno Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair James View Post
I had one beta tester who had this issue (and something we couldn't replicate it no matter what we did). However, CUE v1.15 (which is in testing) did solve the issue. We're expectin g to release this soon and hopefully it'll solve your problem like it did for my tester.
Happy to hear that. If it is of any help the issue seems to occur after a good amount of hours use, not right away.
Reply With Quote


  #10  
Old 01-25-2016, 01:48 PM
TeaTimeJ TeaTimeJ is offline
Registered User
TeaTimeJ's PC Specs
 
Join Date: Aug 2015
Location: The Green Isle
Posts: 65
POST ID # = 833171
TeaTimeJ Reputation: 10
Default

I only had it happening to me since yesterday and I use it all the time, I am totally confused. BTW, if your are loading the headset while using it it is not happening. :)
Reply With Quote


  #11  
Old 02-08-2016, 07:46 PM
JimW JimW is offline
Registered User
JimW's PC Specs
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 5
POST ID # = 835805
JimW Reputation: 10
Default

I will chime in. Have the same issue. 3 times today. Twice while in a meeting and once while gaming.
Reply With Quote


  #12  
Old 02-09-2016, 07:51 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 835923
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

What applications were playing sound when the headset turned off automatically?
Have you tried the latest version of CUE?
Reply With Quote


  #13  
Old 02-10-2016, 02:41 PM
Corsair Chris Corsair Chris is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 381
POST ID # = 836312
Corsair Chris Reputation: 10
Default

Have you tried this with CUE not running?
Reply With Quote


  #14  
Old 02-14-2016, 12:33 AM
JimW JimW is offline
Registered User
JimW's PC Specs
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 5
POST ID # = 836956
JimW Reputation: 10
Default

I updated to the newest version of CUE last night. Have restarted multiple times.

I have not tried it without the CUE since I figured that defeated the purpose.

Most recently World of warcraft was the active game when it dropped.

Corsair has awesome hardware but your software leaves a LOT to be desired.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.